E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem"Koç'a vergi baskısının nedeni gezi"---

"Koç'a vergi baskısının nedeni gezi"

Koç'a vergi baskısının nedeni gezi
17 Aralık 2013 - 01:06 borsagundem.com

MHP'li Türkkan, gruba ait bir otelin GEZİ olayları sırasında polis müdahalesinde yaralananlara yardımının Koç Grubu'na pahalıya malolduğunu söyledi

TBMM Genel Kurulu'nda Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın bütçesinin görüşülmesi sırasında Koç Grubuna yönelik vergi araştırması gündeme geldi. MHP Kocaeli Milletvekili Lütfi Türkkan, hükümetin vergi baskısı uyguladığını iddia ederek, Koç Grubu'na vergi incelemesi başlatıldığını söyledi.

Bunun nedeninin Koç Grubu'na ait bir otelin Gezi eylemlerinde polisin aşırı müdahalesiyle yaralananlara kapısını açması olduğunu ileri süren Türkkan, şöyle devam etti:

"Bu adım, Koç Grubu'na pahalıya mal oldu. Maliye Bakanlığı TÜPRAŞ ve Aygaz'dan sonra Yapı Kredi Bankası'na da kesilen 103,2 milyon liralık vergi cezasını 25,8 milyon lira daha artırdı. Bitmedi, sadece Koç Grubu'na değil, Boydak Holding'e de bir vergi denetmeni gönderdi. Niye biliyor musunuz? Koç Grubu'na yönelik vergi denetimi baskınlarının ardından Boydak Holding Koç Grubuna destek çıkmış, 'iş dünyasında düşmansın, değilsin' ayrımı yapılmamasını istemişti. Açıklamanın ardından Boydak Holding'in hükümet ile arası açıldı. Bir de üstüne üstlük Yönetim Kurulu Başkanı'nın 'dershanelerin kapatılması yanlış' diye görüş belirtmesi üzerine bu iş daha da azdı. Hükümet şimdi Boydak'tan bunun hesabını soruyor. Siz hem sanayicinin ensesinde boza pişireceksiniz hem de üretim, ihracat bekleyeceksiniz. Bu hiçbir şekilde mümkün değil."

"Sanayi tabanı eridi"

 CHP İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam, AK Parti iktidarında sanayi tabanının eridiğini, üretimin niteliğinin bozulduğunu savundu.

Üretimde ara malı ithalatının öne çıktığını belirten Susam, 100 dolarlık bir mal üretmek için 2002'de 27 dolarlık ara malı ithalatı yapılması gerekirken bu rakamın günümüzde 43 dolara çıktığını ifade etti. Susam, "Uzakdoğu'nun lojistik üssü olduk. İthal ederek, montaj yaparak ihraç eden bir ülke noktasına geldik" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Binnaz Toprak, TÜBİTAK'ın 2012 kesinhesabına ilişkin Sayıştay raporunda, bazı belgeler ve defterlerin verilmediğinin, personele mükerrer ödemeler yapıldığının, araştırmalarda görev almışlar gibi gösterilip para ödendiğinin belirtildiğini anlattı.

Bu zararın toplamının 5 milyon lira olduğunu ileri süren Toprak, "Böyle bir bütçe geçemez. Bunu bir şerhle geçirelim. TÜBİTAK bütün bu hesaplarını Sayıştay'a yeniden sunsun, sorumluları bulsun, müeyyideler uygulansın ve Sayıştay Meclise bildirdikten sonra onaylayalım" diye konuştu.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)