E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKoç Holding'i sevindiren haber: 200 milyon euroluk ihale iptal---

Koç Holding'i sevindiren haber: 200 milyon euroluk ihale iptal

Koç Holding'i sevindiren haber: 200 milyon euroluk ihale iptal
13 Mart 2019 - 23:44 borsagundem.com

Letonya Savunma Bakanlığı geçen yıl yapılan ve Finlandiya merkezli Sisu Auto'nun kazandığı 4x4 zırhlı araç alımı ihalesini iptal etti ve söz konusu ihaleye inceleme başlattı

CÖMERT YILDIZ / BORSAGUNDEM.COM

Letonya Savunma Bakanlığı, savunma sanayisindeki en önemli projelerden birini iptal etti. Letonya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada 200 milyon euroluk değere sahip önemli bir anlaşmayı durdurdu. Geçen yıl yapılan 4x4 zırhlı araç alımı ihalesini Finlandiya merkezli Sisu Auto kazanmıştı. Letonya Hükümeti, anlaşmayı durdurdu ve inceleme başlattı.

Yapılan ihaleye Finlandiyalı Sisu ile birlikte ABD’de Humwee araçları ile tanınan US AM General LLC, Marauder LAV aracıyla bilinen Güney Afrika merkezli savunma şirketi Paramount International Marketing ve Koç Holding’e ait Otokar’ın Cobra araçları teklif vermişti.

ANLAŞMA 10 YILLIK OLACAK

10 yıla yayılmış bir şekilde tedarik sağlayacak olan anlaşmayı Letonya Hükümeti’ne bağlı Satın Alma İzleme Bürosu (IUB) inceledi ve önümüzdeki günlerde yenilenmesine karar verdi.

Letonya Hükümeti, ayrıca usulsüzlük ve ihlal olduğuna karar vererek Finlandiyalı şirketin yeni süreçte katılımına da ambargo koydu. Savunma Bakanlığı şu anda Letonya Silahlı Kuvvetleri’ndeki taktik araçların çoğunun 20 yaşında ve daha büyük olduğunu, yeni alımlarla hareket kabiliyetini büyük ölçüde iyileştireceğini açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Trakyalı 05 Ağustos 2019 22:42

    Itojar 150 yapar ihaleyi alırsa.

  • M.Orhan17 Mart 2019 12:22

    Koç bu ülkenin yerli bir kuruluşudur.Milli savunma sanayinde bir çok projesi vardır.Bazı konularda fikir ve düşünce olarak halkın çoğunluğundan ayrı düşsede bu ülkenin en önemli kuruluşudur.Koç şirketlerinde çalışanlar refah sevyesi olarak Türkiye ortalamasının üzerindedir.Türkiyede din iman diyip emekçiyi sömüren birsürü iş adamı var.

  • Muhittin17 Mart 2019 02:16

    Ha koç a vermişşin ha amerika ya. Adamlar a yıllarca yerli araba yı Türkiye de yapın lütfen denilirken adamlar kılını kıpırdatmadı. Gezi olaylarında bile adamlar başı çekip darbe senaryosu düzenlediler. Sen Amerika'nın ajanlığında koçların jilasını yapadur.

  • ...14 Mart 2019 11:36

    ya koç bu alanda gerçekten buyuk masraflar yaptı tank olsun hafifi ve zırhlı araç olsun. ama nedense ne içerde ne dşarda kensine tam fırsat verılmıyor. belliki birileri bu içlere girmesini istemiyor.Bence biraz desteği hak ediyor. elin katarına gösterilen hürmek, iş sahası ve yerli milli araç ve projelerde faliyet gösteren bir türk  gruba sadece siyasi yaklaşım ve bakış açılarından dolayı verilmiyor. düşüncem budur. ülkemi tanıyorum gazetecilerimi biliyorum

  • Şamil Çeçen 18 Mart 2019 13:56

    Koç ortaklığına dikkat edin inceleyin sonra Bi daha düşünelim ve yazalım

  • MUSTAFA14 Mart 2019 00:52

    sanki koça verecek nasıl sevinecek.Sonuç belli amerika alacak ticaret savaşı sonucu