E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKKM'de şirketler için yeni düzenleme getirildi---

KKM'de şirketler için yeni düzenleme getirildi

KKM'de şirketler için yeni düzenleme getirildi
06 Temmuz 2022 - 07:57 borsagundem.com

Şirketlerin KKM kapsamına girebilecek döviz hesabı bulundurma süre sınırı genişletildi.

Yurt içi yerleşik tüzel kişilerin kur korumalı mevduattan (KKM) yararlanabilmelerine esas olan bankada döviz tevdiat hesabı bulundurma süre sınırı Haziran sonuna kadar uzatıldı.

Merkez Bankası'nın Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan TL mevduat ve katılma hesaplarına dönüşümün desteklenmesi hakkında tebliğinde, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin KKM'den yararlanabilmesinde 31 Aralık 2021 ile 30 Mart 2022 tarihleri arasında bankada döviz tevdiat hesaplarının bulunması kriteri 31 Aralık 2021 ile 30 Haziran 2022 şeklinde düzenlendi.

Buna göre, yurt içi yerleşik tüzel kişilerin 31 Aralık 2021 ile 30 Haziran 2022 tarihleri arasındaki herhangi bir tarihte bankalarda mevcut olan dolar, euro ve İngiliz sterlini cinsinden döviz tevdiat hesabı ve döviz cinsinden katılım fonu hesabı bakiyeleri, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden TL'ye çevrilerek KKM kapsamına alınabilecek.

KKM ve katılma hesaplarında biriken tutar 1 trilyon TL'yi aştı

 

Ek bütçede KKM'ye 40 milyar TL ödenek ayrıldı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )06 Temmuz 2022 09:03

    İşine gücünemi bakcaksın :D hergün gelen düzenlemelere göre işini gücünü mü ayarlayacaksın :D Allah sabır versin... Serbest piyasa işte... Hergün bir atraksiyon kanun tarası düzenleme sebebi ne ? FAİZ ARTTIRMAMAK... faiz armıyor, sistem bu..  Bu sistem yansımaları bilinmiyor, böylece ana temaya göre herşey yeniden metinler kanunlar uygulamalar vb düzenlendirtiliyor... kim gelipde 1 milyon usd sokrun böyle piyasaya ? yada 10 milyon usd ? yatırım yapsın... Bir madde değişimi bütüna raştıdığı piyasadaki avantajı bozar... o bakımdan seçimler ve sonrası bekleniyor. bilindik global ekonomi ve danışman kurumlardan uzun vade 3 - 5 - 10 - 15 yıllık araştırma raporlamalara göre reel aytırımlar beklemede... Güven bitti olay bu... Hayırlı olsun, birileride gerçekleri yazmalı. Budevirde korkan ürken ekonomisitm diyen insanalrdna çok çekti bu ülke. ekonomistsin ama1 yıl önceki programalarda 1 öngörün yok :D hergün tv ye çıkıyor bide bunlar :D öngörüsüz ekonomist yazar felan filan. :D komikler