E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadeli dip arayışı devam edebilir---

Kısa vadeli dip arayışı devam edebilir

Kısa vadeli dip arayışı devam edebilir
24 Mart 2021 - 09:17 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne banka hisseleri öncülüğünde satıcılı bir seyirle başlaması bekleniyor

Güne dün sert satışlarla başlangıç yapan BIST-100 endeksi 1.256 seviyelerine kadar sert düşüş gerçekleştirdikten sonra gelen tepki alımlarıyla ve Sınai endeks öncülüğünde kayıplarını geri alarak günü %0,13 düşüşle 1.377,43’den tamamladı. Banka hisselerinde yabancı satışı güçlü şekilde devam ederken, bankacılık endeksi günü %8,46 düşüşle güçlü negatif ayrışma ile kapattı. TCMB başkan değişikliği sonrası piyasalarda oluşan türbülans devam ederken, TL Pazartesi günkü sert değer kaybı sonrası günü daha sınırlı değer kaybı ile kapattı.

Tahvil faizleri sınırlı şekilde yükselişine devam etti. TCMB başkan değişikliği Ortodoks politikalardan dönüş yapılacağı beklentisiyle özellikle yabancı yatırımcı tarafından güçlü negatif algılandı. Bu karar sonrası hem BIST’te hem de tahvil tarafında güçlü yabancı satışları yaşanırken, piyasalardaki dalgalanmanın bir süre daha devam etmesi beklenmektedir. CDS’ler yükseliş eğilimini devam ettirerek günü 465 seviyelerinden kapatırken, TL varlıklara yönelik risk algısının güçlendiğine işaret ediyor. Yurtdışı borsalar günü genel olarak düşüşle kapatırken, son günlerde vaka sayılarının artması nedeniyle bu sabah Asya borsalarında da satıcılı bir hava hakim. Vaka sayılarının artış göstermesi ile 3.dalga endişeleri global risk alma iştahında zayıflamaya neden olabilir. Ancak öte yandan ABD’nin yeni bir teşvik paketi üzerinde çalışması kısa vadede global risk alma iştahını güçlü tutmaya devam ettirecektir. Kısa vadede TL varlıklardaki negatif ayrışma ve dalgalanmanın bir süre daha devam edebileceğini düşünüyoruz. Bugün Ak Parti kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapacağı açıklamalar piyasalar açısından önemli olacak. Açıklamalar her iki yönde varlık fiyatlarında dalgalanmayı yükseltebilir. Güçlü satış baskısı sonrası BIST’te satışların momentum kaybetmesi beklenirken, yabancı satışlarının durması durumunda endekste tepki alımları oluşması beklenebilir. Ancak güçlü yabancı satışının devam ettiği banka hisselerinde satış baskısı ve negatif ayrışmanın devam etmesi beklenmektedir. Endeksin güne banka hisseleri öncülüğünde satıcılı bir seyirle başlamasını beklerken günün devamında dalgalı seyrin ve kısa vadeli dip arayışının devam edebileceğini düşünüyoruz.

Yabancıların en fazla yöneldiği hisseler

 

Günün önemli şirket haberleri 24/03/2021

 

Halka arz ve sermaye artırımında yeni dönem

 

TL varlıklarda baskı devam ediyor

 

Borsada negatif açılış bekleniyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)