E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede satış baskısı devam edebilir---

Kısa vadede satış baskısı devam edebilir

Kısa vadede satış baskısı devam edebilir
12 Nisan 2021 - 09:15 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne sınırlı tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor

Güne hafif pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde güçlü satışlarla karşılaşarak günü %1,65 düşüşle 1.393,24’den tamamladı. Global risk alma iştahı güçlü seyrini korurken, majör borsalar haftanın son gününü yükselişle kapattı. BIST negatif ayrışarak haftayı güçlü satışlarla kapatırken Rusya ile Ukrayna arasındaki gerilim ile jeopolitik risklerin yükselmesi, negatif ayrışmada ana etkenlerden birisi oldu. Yurtiçinde Kovid-19 vaka sayılarının hızlı yükselmesi sonrası Almanya’nın Türkiye’yi riskli ülkeler listesine alması ve Rusya’nın Türkiye’ye turist göndermeyi tartıştığına ilişkin haber akışlarıyla BIST’te havacılık sektörü hisseleri öncülüğünde satışlar güç kazandı. ABD tahvil faizleri ve DXY endeksinin tekrar yükselişe geçmesiyle EM para birimleri günü değer kaybıyla kapatırken TL, EM para birimlerine paralel haftayı sınırlı değer kaybı ile tamamladı. Jeopolitik risklerin etkisi ve BIST’te yabancı satışlarının devam etmesiyle endekste teknik olarak tepki yükselişi sürecinin kısa vadede sonlandığını düşünüyoruz. Artan vaka sayıları sonrası yurtiçinde tedbirlerin sıkılaştırılması, Jeopolitik riskler ve başta Rusya olmak üzere AB‘den Türkiye’ye seyahat kısıtlaması getirilme riski gibi nedenlerle kısa vadede BIST’te satış baskısı devam edebilir. Kurlarda ve tahvil faizlerinde gerileme yaşanmadıkça BIST’te tepki yükselişlerinin sınırlı kalması ve satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir. Bu hafta yapılacak TCMB faiz kararına kadar BIST ile TL’de dalgalı zayıf seyrin devam etmesi beklenmektedir. Rusya ile Ukrayna arasında gerilimin tırmanması BIST’te satışları derinleştirebileceği gibi gerilimin düşmesi ise tepki alımlarını tetikleyecektir. BIST kapanışına göre ABD vadelileri pozitif seyir izlerken, Asya borsaları yeni haftaya güçlü satış baskısı ile başladı. Endeksin güne sınırlı tepki alımlarıyla başlaması beklenirken, gün içinde tepki alımları devam etse de yükselişlerin satış fırsatı olarak kullanılacağını ve kısa vadede endekste satış baskısının devam edebileceğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

Cuma günü 8,1642-8,1913 bandında işlem gören Dolar paritesi önceki gün sonuna göre %0,26 oranında değer kazanarak gün sonunu, 8,1644 seviyesinden tamamladı. Döviz sepeti karşısında ise Lira %0,23 oranında değer yitirdi. Borçlanma araçları piyasasında %18,24-%18,30 seviyeleri arasında dar bir bantta hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi önceki kapanışa göre 2 baz puan artışla gün içinde gördüğü en yüksek seviye olan %18,30’dan günü tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Bugün makroekonomik gündemde işgücü piyasası verileri ile ödemeler dengesine ait istatistikler açıklanacak. İşsizlik oranında yukarı yönlü beklentimiz devam ediyor. Ödemeler dengesi verilerinde ise Cari İşlemler Dengesinin 2,6 milyar USD açık vermesini bekliyoruz (Piyasa Beklentisi 2,3 milyar USD).

Yabancıların en çok işlem yaptığı hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 12/04/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oka12 Nisan 2021 09:26

    Baskı değil kardeşim yabancı satışı devam eder bankalarda özellikle devam edecektir garan 5 akbank 3 ordan alırlar