E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede dalgalı seyir ve dip arayışı devam edebilir---

Kısa vadede dalgalı seyir ve dip arayışı devam edebilir

Kısa vadede dalgalı seyir ve dip arayışı devam edebilir
26 Mart 2021 - 09:16 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne güçlü tepki alımlarıyla başlaması bekleniyor

Güne hafif pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde tepki alımlarını devam ettirse de bankacılık endeksi öncülüğünde gelen satışlarla kazançlarını geri vererek günü %1,38 düşüşle 1.394,36’dan tamamladı. TCMB başkan değişikliği sonrası piyasalarda oluşan panik satışları momentum kaybetse de devam ediyor. TL’de oynaklık kısmen düşerken TL günü yatay yakın bir eğilimle kapattı. CDS’ler günü 462 seviyesinden kapatırken TL varlıklara yönelik risk algısının yükseldiğine işaret ediyor. BIST’te tepki alımları oluşsa da tekrar satış fırsatı olarak kullanılırken, tepki alımlarının güç kazanması için kurlarda ve tahvil faizlerinde gerileme görmemiz gerekiyor.

BIST’te haftanın ilk günlerinde gözlenen yabancı satışları, momentum kaybetse de halen devam ediyor. Yurtdışı borsalar BIST kapanışı sonrası kayıplarını geri alarak günü yükselişle kapatırken, Fed’in bankaların hisse geri alımı ve temettü ödemeleri yapmalarına yönelik kısıtlamaları bazı bankalar için kaldıracağı haberi yükselişte etkili oldu. AB liderler zirvesinden Türkiye ilişkilerin geliştirilmesi yönünde gelen açıklama, TL varlıklarda tepki alımlarını destekleyebilir.

Yurt içinde volatilitenin yükselmesi ve yurtdışı borsaların zayıf seyretmesi nedeniyle kısa vadede BIST’te dalgalı seyrin devam etmesi beklenmektedir. ABD vadelileri BIST kapanışına göre %1,5 üzeri yükselişle seyrederken, Asya borsalarında alıcılı seyir var. Endeksin güne güçlü tepki alımlarıyla başlaması beklenirken, kısa vade de dalgalı seyrin ve dip arayışının devam etmesi beklenmektedir.

Erdemir ve Çelik Halat sorusu

Açığa satış tedbirlerinde 4. gün

Borsa İstanbul yeni Genel Müdürü bugün belli olacak

Yabancıların gözde hisse senetleri

Günün önemli şirket haberleri 26/03/2021

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)