E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKısa vadede dalgalanma sürecek---

Kısa vadede dalgalanma sürecek

Kısa vadede dalgalanma sürecek
25 Eylül 2020 - 09:25 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif başlaması bekleniyor.

Güne hafif satıcılı bir seyirle başlayan BIST-100 endeksi gün içinde toparladı ve TCMB kararları sonrasında ciddi ivme kazanarak günü %1.5 artışla 1,119 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi 1 aylık aranın ardından ilk kez 20 milyar TL üzerinde gerçekleşirken, endekse dahil olan 65 hisse değer kazandı, 31 hisse ise değer kaybetti.

Dolar/TL gün içinde 7.55 seviyelerine kadar gerilese de sabah saatlerinde 7.62 seviyesinden işlem görüyor. Risk primi CDS ise 590 seviyesinden 560 seviyesine kadar geriledi. Yurtdışı vadeli piyasalarda ise sabah saatlerinde iyimserlik hakim.

ABD’de Demokratların 2.4 trilyon dolarlık yeni bir destek paketi hazırlığında olduğu haberleri hem hisse hem de emtia piyasalarını desteklerken, beklentilerden daha zayıf gerçekleşen istihdam verileri bu pakete ne kadar ihtiyaç olduğunu bir kez daha gösterdi. FED Başkanı Powell, ABD Hazine Bakanı Mnuchin ile beraber katıldıkları bir toplantıda mali teşvik paketi ve istihdam piyasasına ilişkin benzer açıklamalarda bulundu. Piyasalarda seçim fiyatlaması öncesinde, mali teşvik paketi en önemli katalizör olarak takip ediliyor. Bu gelişmelerle beraber Euro/Dolar 1.1670, ons altın ise 1,870 seviyesine yükseldi.

Ancak kısa vadede bu dalgalanmanın sürmesini bekliyoruz. İçeride ise TCMB faiz kararını açıkladı ve sürpriz şekilde politika faizini 200 baz puan artırdı. Böylelikle politika faizi %10.25 seviyesine yükseltilirken bir süredir devam eden sıkılaştırma adımları sonrasında fonlama maliyetinin %10.69 olduğunu hatırlatalım. Bu durumda TCMB’nin fonlamayı hangi faizden yapacağı yakından izlenmelidir. TCMB bu adımını enflasyon görünümüne bağlarken, son dönem kur hareketi ve piyasa beklentilerini yönlendirme açısından bu adımı oldukça olumlu bulduğumuzu da belirtelim.

BIST-100 endeksinin güne pozitif başlamasını bekliyoruz. Kısa vadeli teknik görünümün güçlü olduğunu, 1,125-1,143 ve 1,200 seviyelerinin hedeflenebileceğini düşünüyoruz. 1,100-1,095 destek bölgesini ise önemsemeye devam ediyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)