E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKısa çalışma ödeneği 2 ay daha uzatıldı---

Kısa çalışma ödeneği 2 ay daha uzatıldı

Kısa çalışma ödeneği 2 ay daha uzatıldı
31 Ağustos 2020 - 00:23 borsagundem.com

Kısa çalışma ödeneği uygulamasının 2 ay daha uzatılmasını öngören Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. Uygulamada daha önce uzatılan süre 31 Ağustos'ta sona eriyordu

Korona virüsün ekonomik etkilerini hafifletmek amacıyla uygulanan işsizlik ödeneği uygulaması Cumhurbaşkanlığı kararı ile 2 ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Yeni Korona virüs (Kovid-19) Nedeniyle Dışsal Etkilerden Kaynaklanan Dönemsel Durumlar Kapsamındaki Zorlayıcı Sebep Gerekçesiyle Kısa Çalışma Uygulanan İşyerleri İçin Kısa Çalışma Ödeneğinin Süresinin Uzatılması Hakkındaki Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Kararla Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26 Mart 2020'de başlatılan kısa çalışma ödeneği uygulaması, mevcut faydalananlar için iki ay daha uzatıldı.

Böylece, başladıkları tarih esas alınarak işverenlerin büyük bir bölümü kısa çalışma ödeneğinden 31 Ekim'e kadar yararlanmaya devam edecek.

BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Sosyal Koruma Kalkanı kapsamında 26.03.2020 tarihinde başlatılan 'Kısa Çalışma Ödeneği' mevcut faydalananlar için, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle 2 ay daha uzatılmıştır" ifadelerine yer verdi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salıh31 Ağustos 2020 13:38

    ternsıpp :D  :D  :D  :D 

  • Gercek 31 Ağustos 2020 12:42

    Öütahitlerin ihaleler üzetinden alacakları 110 milyon dolardan fazla. Niye ülkenin en milli partilileti ülkenin milli milli mütahitlerileri ile lira üzerinden değil de doviz üzerinden anlaşma yapılıyor. Üstğne üstelik işletmelerde kar garantisi verilerek, kalanı devlet bütcesinden yani vatandaşlara ödetmek. Herhangi bşr vatandaşa bu garantiyi verilse onlarca köprü yol yapar veya onlarca fabrika kurar veya yüzlerce tarla eker bicer

  • Doğan bey 31 Ağustos 2020 09:11

    Bu işin türkçesi 3.5 milyon kişi alıyor bu maaşı 2021 bu kişiler işsiz... Çünki saten özel sektör bu kişileri çoktan gözden çıkardı..... 2021 şaha kalkan tek şey olacak oda dolar dolar dolar.... Seçim şart seçim halk yanıyor...... Her gün zam zam zam zam..... Otoyo %220 vergi yapılırmış yuh ya yuh....... Zam zam zam zam

  • Ömer31 Ağustos 2020 01:10

    O parayla tam süreli çalıştırılıyoruz paranın yarısı yol parasına gidiyor. Ödeme asgari ücretten düşük olmamalıydı.