E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKırım'da ABD'lilerden 'NATO’ya hayır' pankartıyla 1 Mayıs yürüyüşü---

Kırım'da ABD'lilerden 'NATO’ya hayır' pankartıyla 1 Mayıs yürüyüşü

Kırım'da ABD'lilerden 'NATO’ya hayır' pankartıyla 1 Mayıs yürüyüşü
01 Mayıs 2019 - 17:10 borsagundem.com

ABD, İsrail, İngiltere, İsveç ve Nepal’den silahlanma karşıtı aktivistler Kırım’ın başkenti Simferepol’deki 1 Mayıs yürüyüşüne katıldı. Grup ‘NATO’ya hayır’ sloganın yazılı olduğu bir pankartla ülkelerinin bayraklarını taşıdı.

Sputnik muhabirinin aktardığına göre, ABD’den silahlanma karşıtı bir grup aktivist Kırım’ın başkenti Simferepol’deki 1 Mayıs yürüyüşüne katıldı. Kırımlılarla bir arada bulunan grup iki ABD bayrağı ile NATO’nun saldırgan davranışlarına karşı ‘NATO’ya hayır’ sloganın yazılı olduğu bi pankart taşıdı. Grupta yer alan İngiltere, İsveç, İsrail ve Nepal temsilcileri de ülkelerinin bayraklarıyla hazır bulundu. Gazetecilere konuşan grubun temsilcileri Kırım’a dünyada barış propagandası yapmak için geldiklerini belirterek yarımada halkının cana yakınlığına dikkat çekti.  ABD’li aktivist Bruce Gegnon “Burada olmak çok güzel. Bu yürüyüşe katılmak büyük bir mutluluk ve onur” dedi. Gegnon, Kırımlıların çok mutlu göründüklerini de belirtti.  

​AKSENOV: RAHATSIZ OLMADIK

Kırım Başbakanı Sergey Aksenov da gazetecilere yaptığı açıklamada gösteride bulunan ABD bayraklarından rahatsız olmadığını ifade etti. Aksenov “Böylece Rusya’ya bağlı Kırım’dan yana olduklarını söylemek istiyorlar” dedi. 

Daha önce ABD’den bir grubun Kırım’a beş günlük bir ziyaret için geldiği belirtilmişti. Yaklaşık 20 kişilik grupta ABD’nin yanı sıra İngiltere, İsveç, İsrail ve Nepal’den temsilcilerin de bulunduğu aktarılmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)