E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriKİMPUR’un halka arz başvurusu SPK tarafından onaylandı---

KİMPUR’un halka arz başvurusu SPK tarafından onaylandı

KİMPUR’un halka arz başvurusu SPK tarafından onaylandı
16 Nisan 2022 - 12:19 borsagundem.com

Hisselerinin %27,15’i halka arz edilecek olan KİMPUR, fazla talep gelmesi durumunda halka arz edilecek toplam payların %15’i kadar daha ek satış yapılabilecek. KİMPUR hisseleri için talep toplama işlemleri 20-21-22 Nisan'da yapılacak.

2020 yılı için yayımlanan ISO 500 verilerine göre 314. sırada yer alan (2019 yılı için: 350) kimya sanayi şirketi Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş. (“KİMPUR”), halka arz amacıyla izahname onayı için 25.02.2022 itibarıyla yaptığı başvuru 14 Nisan 2022 tarihinde Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından onaylandı. SPK tarafından onaylanan izahname, Kimpur’un internet sitesi olan www.kimpur.com adresinde ve Kamuyu Aydınlatma Platformu’nda erişime açık olacak. KİMPUR hisseleri için talep toplama tarihleri 20-21-22 Nisan olarak, Pay fiyatı ise 29,00 TL olarak belirlendi.


Otomotiv, ayakkabı, mobilya, ısıtma-soğutma, yapı ve inşaat gibi farklı sektörler için poliüretan sistemlerinin üretimini gerçekleştiren bir kimya sanayi şirketi olan 39 yıllık deneyime sahip KİMPUR’un çıkarılmış sermayesinin 110.000.000 TL’den 121.550.000 TL’ye çıkarılması nedeniyle artırılacak 11.550.000 TL nominal değerli paylar ve mevcut ortakların sahip olduğu 21.450.000 TL nominal değerli paylar olmak üzere toplam 33.000.000 TL nominal değerli paylar halka arz edilecek. Ayrıca buna ek olarak toplanan kesin talebin satışa sunulan pay miktarından fazla olması halinde KİMPUR’un mevcut ortaklarının sahip olduğu ve şirketin halka arz edilecek toplam paylarının %15’ine karşılık gelen toplamda 4.950.000 TL nominal değerli pay “ek satış” kapsamında halka arz edilecek paylara ilave edilebilecek. KİMPUR’un halka arz edilecek payların %65’i ortak satışı yöntemiyle %35’i ise sermaye artışı olarak gerçekleştirilecek. Türkiye Sınai Kalkınma Bankası (“TSKB”) liderliğinde ve TSKB iştiraki Yatırım Finansman Menkul Değerler eş liderliğinde toplam 19 aracı kurumdan oluşan bir konsorsiyum talep toplama yoluyla yapılacak satışa aracılık edecek. Oransal satış yöntemi ile gerçekleştirilecek halka arzda tahsisat oranları yurtiçi bireysel yatırımcılar için %60, yurtiçi kurumsal yatırımcılar için %40 olarak belirlendi. Yapılacak ortak satışından sağlanacak brüt kaynağın %30’u paylar işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 30 gün boyunca fiyat istikrarı işlemleri için kullanılabilecek. KİMPUR vermiş olduğu taahhüt çerçevesinde her yıl dağıtılabilir karın %50’sini yatırımcılarına dağıtmayı hedeflemektedir.

‘Hedefimiz global pazarlarda da marka bilinirliğimizi artırmak ve hızlı büyümektir’

KİMPUR A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Leon Mizrahi, konuyla ilgili olarak şu değerlendirmeyi yaptı: “Toplam 1000’den fazla müşterimize, 600 ayrı sistem ürün kodu ile hizmet veriyor, üretimimizin yaklaşık %30’unu 45’ten fazla ülkeye ihraç ederek ülkemizin cari dengesine pozitif katkıda bulunuyor, 2020 yılı için yayımlanan ISO 500 verilerine göre 314. sırada yer alan ve sektöründe önde gelen kimya sanayi şirketlerinden biri olarak güçlü biçimde yolumuza devam ediyoruz. Kurumsal ve finansal yapımızı daha da güçlendirerek global marka olma yolunda yatırımlarımızı daha da büyütmek üzere şimdi de halka açılıyoruz. Hedefimiz global pazarlarda da marka bilinirliğimizi artırmak ve hızlı büyümektir, halka açık ve sermaye yapısı güçlü bir şirket olarak bunu başaracağımıza inancımız tamdır. Sağlıklı ve sağlam bir bilançosu olan, sürdürülebilir büyüme performansına ve 39 yıllık deneyime sahip, yüzde 100 yerli sermayeli güçlü bir kimya sanayi şirketi olarak geldiğimiz bu aşamadan gurur duyuyoruz.”



“Son 3 yıldır satışlarımızı %100 artırdık”

KİMPUR CEO’su Cavidan Karaca ise SPK’nın halka arz başvurusunu onaylaması ile ilgili olarak şunları söyledi: “KİMPUR, Türkiye’nin yüzde yüz yerli poliüretan sistem üreticilerinden biri olarak, teknoloji ve Ar-Ge yatırımları ile sektöründe ülkemizin ve dünyanın sayılı şirketleri arasında yer alıyor. Güvenilir bir iş ortağı olarak, yıllık 129.000 ton kapasite ve ileri teknolojiye sahip üretim tesisimizde, operasyonel mükemmelliğe ve ‘Akıllı İş Modeli’ne dayalı rekabet gücünü yükselterek, hemen hemen tüm sektörlerde faaliyet gösteren müşterilerimize daha başarılı olmaları için destek veriyoruz. En önemli rekabet avantajlarından biri olan KİMPUR ARGE, Sanayi Bakanlığı tarafından ARGE merkezi olarak tescillenmiştir. Bu sayede şirket özellikle son 5 yılda büyümedeki ivmeyi artırmaya ve büyük ölçekli atılımlar gerçekleştirmeye devam etmiştir. Bugünkü edinme maliyetlerine göre yaklaşık 25 milyon Avro’luk yatırımı bulunan KİMPUR, son 5 yılda da yaklaşık 5,5 milyon Avro’luk yatırım gerçekleştirdi. Rekabet avantajı sağlayan teknolojilerimiz, inovasyonlarımız ve stratejilerimizle son 3 yılda üretim kapasitemizi %98 artırarak 65 bin tondan 129 bin tona çıkardık. Aynı dönemde satış miktarımız (ton) %100 büyüdü ve ihracatımız 2021 yılında 27%’ye ulaştı. Daha güçlü bir kurumsal yapıya kavuşmak, uluslararası pazarlarda rekabet gücümüzü artırmak ve yeni yatırımlarımızı finanse etmek amacıyla halka arz için SPK’ya yapmış olduğumuz başvuru onaylandı. Kurumsal ve bireysel yatırımcıları başarılarımıza ortak etmeyi ve birlikte büyümeyi istiyoruz. Şirketimizin uzun süredir her yıl temettü dağıtma yönünde bir kültürü var, bu kültürü halka arz ile birlikte Borsa’ya taşıyoruz ve yatırımcıların da karlılığımızdan doğrudan fayda sağlaması amacıyla her yıl dağıtılabilir karın %50’sini yatırımcılarımıza dağıtmayı hedefliyoruz.”

Kimpur’un yeni yatırımlarından da bahseden Karaca şunları kaydetti: “Düzce’de yeni bir üretim tesisi kurmak için projelendirmemizi tamamladık, yatırıma başladık. Toplam yatırım maliyeti 15 milyon doları aşacak olan Düzce yatırımının, bina inşaatı ve GES santrali için anlaşılan Pekintaş A.Ş. grubu ile KDV dahil yaklaşık 9 milyon dolarlık bir anlaşma gerçekleştirdik. Yıllık kapasitesi toplam 65 bin ton olacak Düzce Gümüşova OSB’deki yatırımın; 50 bin tonluk mevcut ürün grubu olan poliüretan sistemleri, 5 bin tonluk yeşil ürün gamı kapsamında PET artıklarından sentezlenerek üretilen geri dönüşüm tesisi ve 10 bin tonluk ek ‘eva granül hammadde’ kapasitesine 2022-2024 döneminde ulaşmasını hedefliyoruz. Letonya’da ise 25 bin ton kapasiteli yatırımımızla Avrupa’daki varlığımızı güçlendirme hedefimiz doğrultusunda önemli bir adım attık. Protokol kapsamında ‘Adamantan SA’ firması ile iş birliğine gittik ve Letonya’da kurulan SIA Kimpur Europe isimli yeni şirketle ortaklık gerçekleştirdik. %75 Kimpur ortaklığı ile oluşan ve tescil işlemleri tamamlanan SIA Kimpur Europe, faaliyetlerine Kimpur bağlı ortaklığı olarak devam etmektedir.

HALKA ARZIN KÜNYESİ

Halka arzın yapısı

* Halka arz öncesi sermaye 110.000.000 TL

* Sermaye artırımı 11.550.000TL

* Halka arz sonrası sermaye 121.550.000 TL

* (Ek Satış dahil) Halka Arz Satışa Sunulan Pay Adedi 37.950.000 Adet

- Şirket   Sermaye Artırımı :   11.550.000 Adet

- Ortak Satışı                     :    21.450.000 Adet

- Ek Ortak Satışı                :    4.950.000 Adet

* Birim pay fiyatı 29,00 TL

* Halka Arz Büyüklüğü ek satış dahil 1.100 milyon TL

* Halka açıklık oranı ek satış dahil %31,22

Halka arz tahsisatları

* %60 Yurt içi bireysel yatırımcılar

* %40 Yurt içi kurumsal yatırımcılar

Halka arz konsorsiyumu

* Konsorsiyum Lideri: TSKB

* Konsorsiyum Eş Lideri: Yatırım Finansman

* Konsorsiyum üyeleri: YATIRIM FİNANSMAN MENKUL DEĞERLER A.Ş., AK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., BURGAN YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., DENİZ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş, GARANTİ YATIRIM MENKUL KIYMETLER A.Ş., GEDİK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., HALK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., ING YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., İNFO YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., İŞ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., OYAK YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., QNB FİNANS YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., TACİRLER YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., TEB YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., ÜNLÜ MENKUL DEĞERLER A.Ş., VAKIF YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., YAPI KREDİ YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş., ZİRAAT YATIRIM MENKUL DEĞERLER A.Ş.

KİMPUR A.Ş HAKKINDA

Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu içerisinde yer alan Kimpur, 129.000 ton üretim kapasitesi ile bölgedeki en büyük kapasiteye sahip poliüretan sistem evidir. 45’ten fazla ülkeye ihracat yaparak sektöre öncülük etmektedir. Üretimi yapılan poliüretan sistemler ayakkabı, otomotiv, mobilya ve yalıtım-inşaat, ısıtma-soğutma sektörlerinde kullanılmaktadır. Türkiye’nin ilk yüzde yüz yerli poliüretan sistem üreticisi olarak, teknoloji ve Ar-Ge yatırımları ile müşterilere özel çözümler üretmeyi sürdürmektedir. “Kimpur” markasıyla Kimteks Poliüretan Sanayi ve Ticaret A.Ş., sürekli gelişim, insan kaynakları yatırımı, değişime uyum sağlama kabiliyeti ve tüm paydaşları ile kurmuş olduğu güçlü iletişim ağlarını, kalite ve hizmet anlayışının yapı taşları olarak benimsemiştir. Bu hedefleri yerine getirirken, doğaya ve insan sağlığına özen göstermeyi de ilke olarak edinmiştir. Kimpur, başarısını ve lider konumunu, tedarikçilerinin, müşterilerinin ve çalışanlarının memnuniyetine verdiği önem doğrultusunda sürekli kılmayı hedeflemektedir.

SPK'dan onay çıktı: BİST'te gong 3 yeni şirket için çalacak

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • belirsizlik17 Nisan 2022 21:35

    her gün yeni bir halka arz.. bi ara verin . piyasa derinleşecek ayağına dandik şirketleri getirmeyin. bu şirket için demiyorum . alacak da değilim zaten. geçmişte batak şirketleri görmüyor musun spk ve bist yönetimi.. biraz seçici olun..

  • agugigugu17 Nisan 2022 15:25

    hisse sayısı fazla. kar ettireceğini sanmıyorum. nedne alayım anlamadım

  • fafa17 Nisan 2022 08:05

    Başka tarih bulamadınız mı?Üst üste dört adet.Ben olsam tarihi değiştiririm.

  • Adam17 Nisan 2022 07:05

    Bu adam yılların yorgunu hişse yi satıp gerçeğe gidecek yani tatile

  • fahri17 Nisan 2022 08:10

    Çok pahalı buldum.Şirketi tanımıyorum,ama pahalı geldi.

  • Batık borsacı 17 Nisan 2022 04:58

    Dayının gülüşü pek hayra alamet değil! Keriz yatırımcıdan paracıkları toplayacam der gibi!

  • Ali tespitçi17 Nisan 2022 15:17

    Bıyık altından hınzırca mı gülüyor, sövüşlüyecem sizi der gibi mi gülüyor dayı?

  • Hasan17 Nisan 2022 01:34

    Bakkal dükkanı açar gıbı halka arz edılıyor Birsen’e sonra bedelli ister yürümüyor diye yatırımcıyı bitirdi Usak seramikteki yangıngibi bağırır durırsınuz

  • Hakan16 Nisan 2022 21:04

    Ben kumpircinin arzını bekliyorum, hiç değilse milleti doyuruyor.

  • Bir bilen16 Nisan 2022 20:55

    Aralık ayında 22 liraya arz olacaktı vazgeçtiler şimdi değerleme yapıp 29'a çıkarmışlar yersen.

  • Tarzan rıfkı16 Nisan 2022 20:54

    Kuvvetle muhtemel ki dolapdereli.

  • Kürşad16 Nisan 2022 20:51

    Destan gibi ballandırmış yazmış çizmiş, lakin hisse satmak istedi müstakbel ortaklarına ne gibi faydalar sağlayacak, tek kelime yok. Gong törenlerinde muhterem başkanların dediği gibi Arzlar zordaki şirketler için çok başarılı oluyor, hisse alan yatırımcı cephesinde hep zarar. Arz eden odakta, hisse alanın adı yok, Arz eden kurtulsun, hisse alan hüsran adındaki sevgilisiyle mutlu mesut yaşasın

  • Ali gerçekçi16 Nisan 2022 20:16

    Alladık pulladık, dul idi kız diye yutturduk.

  • Bik16 Nisan 2022 19:32

    4 milyar ₺ piyasa değeri biçmişler. Özsermayesi, FAVÖK ve net kârı daha iyi olan 3 milyar ₺ piyasa değerine ulaşamamış 30 yıldır BIST'te işlem gören hisseler var.KMPUR'un  iskontolu fiyatı 29₺ .

  • Taktak16 Nisan 2022 21:06

    Yazındaki sembol neyin sembolü bilader.

  • mtu16 Nisan 2022 18:48

    halka arz 1.1 milyar. tüm şirketi satsa acaba 550 milyon eder mi ? araştırın arkadaşlar kısa vade borcu 1,6milyar tl

  • Hade len16 Nisan 2022 15:45

    29 lira mı ahahahahahaha şakamısınız la siz.

  • Gg16 Nisan 2022 21:42

    Gider isdemir alırım kafam rahat olur.olmadı iki katını koyar sasa alırım miss yada hektas alırım kafam rahat. Benim fikrim bunlar piyasada para kazanmayanlar borsaya girip kasamız dolsun kriz bitene kadar salla.hisseleri önde 29 üstüne cıkar sonra düşmeye başlar.tabi önce kendileri hisse alıp yükseltme olmmazsa.yatırım tavsiyesi degildir sadece fikrim

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ16 Nisan 2022 14:37

    böyle üreten sanayi şirketlerimizin borsaya kota olması oldukca güzel şeyler.zaten borsada sanayi şirketleri %600 kadar değer kazandı.

  • Kürşad16 Nisan 2022 22:13

    Maliyetinin üç beş katı fahiş zam yapıp enflasyonu azdırdırdılar, üretimden satışları artan şirket sayısı çok az.