E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan partililere uyarı---

Kılıçdaroğlu'ndan partililere uyarı

Kılıçdaroğlu'ndan partililere uyarı
28 Nisan 2018 - 12:16 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, erken seçim öncesi partililere seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, demokrasinin savunulması konusunda öncünün CHP olduğunu söyleyerek, "Ezberlerini bozduk. Bilgiye dayalı konuşacağız, boş laf etmek yok" dedi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

Kayseri’nin cazibe merkezi olmasını heyecanla izledik. İşsizlik Anadolu’nun nasıl her kentinde varsa Kayseri’de de var. Ülkenin 5 temel sorunu var. Eğitim, Dış politika, toplumsal barış, demokrasi ve ekonomi. Bu 5 sorun iç içe geçen sorunlardır.

EĞİTİM

Türkiye'nin gündeminde olan birinci sorun eğitim sorunudur. 16 yılda 14 kez eğitim politikasını değiştiren bir ülke var mıdır? Bizim çocuklarımız kobay mı, denek mi? 16 yılda 14 sefer strateji değiştiriyorsan ne olacak bu çocuklar? Çocuğumuza bakın, hangi liseye gideceğini, hangi sınava gireceğini bilmiyor. Okulları nitelikli, niteliksiz diye ikiye ayırdılar. Hangi anne çocuğunu niteliksiz okula göndermek ister? 2017’de 2 milyona yakın çocuk okula gitmemiş. Nasıl iş bulacak bu çocuklar? 41 ülke arasında Türkiye, en kalitesiz eğitimin verildiği ülke konumuna getirildi. Daha neyi vaat ediyorsun? 16 yıldır yurt sorunun çözemediler. İl başkanları bilgiye dayalı muhalefet yapmalı. Neleri de yapacağımızı anlatmalı. Bilgiye dayalı konuşacağız, boş laf etmek yok. Demokrasinin öncüsü CHP'dir. Ezberlerini bozduk.

DIŞ POLİTİKA

Dış politikamız dışardan yönetiliyor. Dış politikada egemen devletlerin talimatıyla hareket edilmez. Dış politikada Türkiye’yi felakete sürüklediler. Eskiden hepsi dostumuzdu şimdi dostumuz yok. Yukarda oturan zat 'emredersiniz' diyor. Dış politikamızın özelliği milli olması gerekiyor. Bir partinin beklentileri ve çıkarları üzerine dış politika oluşturuyorlar. Gittiğiniz her yerde söyleyin. Türkiye'nin itibarını 20 milyon dolara İsrail'e sattılar. Esip gürlüyorlardı. Unutmayın medya tek sesli. Toplumun dokularına inip bütün bu ayrıntıları anlatmak sizin göreviniz.

TOPLUMSAL BARIŞ

2002'de terör yoktu. Etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyaset kime ne fayda getirir? Türkiye'nin bütünlüğünden yanaysanız bunlara oy vermeyceksiniz diyeceksiniz. Etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden ayrışmayı bunlar getirdi. Etnik kimlik, inanç, yaşam tarzı üzerinden siyasete hayır diyoruz. İnsan Allah'ın yarattığı en değerli varlıktır diyeceksiniz. Her insanan kimliğine yaşam tarzına saygı göstermek bizim görevimizdir. Şirk koşmak bizim inancımızda kitabımızda yoktur. Kim daha fazla Müslüman nereden çıktı bu?

DEMOKRASİ

Dünya haritasına bakalım. Demokrasinin geliştiği ülkeler ve tek adamların olduğu ülkeler... Demokrasinin geliştiği ülkelerde kişi başına gelir 25 bin dolardır. Buyrun İslam dünyasındaki kavgaya bakın. Tamamı nereye gitmek istiyor? Batı'ya gitmek istiyor. Suudi Arabistan'a Katar'a gitmek isteyen yok.

15 VEKİL YANITI

Demokrasiye karşı kumpas kuruyorlar. Partileri acaba nasıl bir dümen çeviririz de seçime sokmayız. 15 milletvekiline giden kardeşim bu kumpası bozun dedik. Yaparız Recep Bey yaparız gözlerinden öpüyorum seni. Sen demokrasiyi bilmezsin. Demokrasinin 'D'sinden dersini almamış.

'GELMEYEN NAMETTİR'

Düne kadar birbirlerini yiyorlardı. (Bahçeli-Erdoğan) Şimdi 'Ey Kılıçdaroğlu' diye bağırıyorlar. Benimle yüzleşmek istiyor o zat. Senin istediğin televizyon kanalı, istediğin gazeteciler. Gelmeyen namerttir! Neden gelmiyorsun? 20 Temmuz'da sivil darbe yapıldı dedim, kıyamet koptu. 20 Temmuz'un 12 Eylül darbesinden ne farkı var? İstediğini atıyorsun. General, gazeteci... Her yerde OHAL ilan ettiler. Rize'de Edirne'de OHAL'e ne gerek var?

HULUSİ AKAR VE KALIN'IN GÜL'Ü ZİYARETİ

Genelkurmay Başkanı ile Saray Sözcü'nün ziyaret anlamlıdır. Şimdi konuşmayacağım, daha sonra kapsamlı üzerinde duracağım. Bir kişi kendi tek adam düzenini güçlendirmek için buna şiddetle karşı çıkacağım. 28 Şubat diye bağırıp ondan daha ağır bir vesayeti topluma giydirmeye çalışanlara karşı çıkacağım."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (16)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • demirkan 29 Nisan 2018 00:17

    NİKÂH MASASINA OTURAN GELİN GİBİ. NE EVET DİYOR.NE HAYIR DİYOR.

  • vatan28 Nisan 2018 20:15

    Ya TV çıksa ne olur diyelimki çıktı mat ettin ne geçecek eline ülke için projelerden bahset Çık aday ol olmayacaksan yerini olacak olana bırak ona buna sataşmaktan yorulmadınızmı? adayınızı bile R.T.Erdoğanı çıldırtacak birini ararsanız olmaz evet 15 yıl geçti peki siz hiç geliştinizmi öyle boş meydanda hodri meydan demekle olmuyor

  • gobel6628 Nisan 2018 19:58

    Çok komik durumda. Söylediği şeyleri seçilecek cumhurbaşkanı yapacak, kendisi cumhurbaşkanı adayı değil, Cumhurbaşkanı adayı belli değil, onun adına, onun yapacağı icraatleri söylüyor. Ben de senin gibi dünyadan bi haber olmak isterdim. Ne mutlu sana.

  • hasan28 Nisan 2018 16:44

    Türkiyenin 6 temel sorunu var biride gerçek bir mualefetin olmaması eğer gidersen sorunlardan biri çözülecek

  • 3N28 Nisan 2018 16:22

    Ülkenin 5 temel sorunu varmış. 16 yıldır iktidardasınız. Niye sorunları çözmediniz. Çözemiyor iseniz iktidara niye talipsiniz .Niye size oy verelim.....niye neden niçin

  • misafir29 Nisan 2018 00:22

    kardes, torbacin iyimis.

  • Elde unutulmuş bomba28 Nisan 2018 15:35

    Muharrem ince'nin a.gül çıkışı bütün dengeleri bozdu akp yine psikolojik üstünlüğü sağladı tebrikler röportajı yapan nagehan alçı ve m.ince.

  • demirkan 28 Nisan 2018 14:54

    PARTİ GENEL BAŞKANLIĞI SENİN NEYİN.? SEN GENEL MÜDÜR OL.

  • Cezmi28 Nisan 2018 13:40

    Siyseti bırak iş bakasına müdür ol

  • 1w328 Nisan 2018 13:16

    Yaw bırak Allahını seversen kendin aday olmuyorsun senden daha iyisi varsa niye o koltukta oturuyorsun Kaç gündür Ahmet gül polemiği yaptınız ayıp be

  • gobel6628 Nisan 2018 12:29

    Bu kadar laftan sonra keşke bu kadar boş konuşmasaydın.

  • Selahattin abi28 Nisan 2018 12:27

    Evet ya geçmişde seçim kampanyalarında parti liderleri devletin kanalı TRT de açık oturum yapar birbirleri ile tartışırlardı.KK bunu defalarca gündeme getirdi ama nedendir açık bir kanalda yüz yüze tartışmaya girilemedi neden neden???? Hep soru sormak lazım neden?

  • KADİR ŞİMŞEK28 Nisan 2018 13:03

    Kimsenin bu arkadaşın seviyesine inmek istemediği için olabilir mi?

  • POLAT ALEMDAR28 Nisan 2018 12:27

    Hani seçim seçim diye bir yerlerini yırtıyor idin.süpriz erken seçim ile sok oldun değilmi.aynen mahellel karının yaptığı gibi sabahtan akqşama kadar dedikodu yapıyorsun.bizlere iş aş lazım. sürükli ortalğı geriyorsun.senin kafanın çalıştığını hiç zannetmiyorum.bizleri bir tane proje sun senin alnından öperim.senin işin gücün ancak lak lak.o söyle bu böyle o bunu yapmış bu bunu yapmış.

  • d28 Nisan 2018 14:10

    BU ADAM ZERRE KADAR TÜRKİYE Yİ DÜŞÜNMÜYOR. PARTİ UĞRUNA BİR İNAT UĞRUNA. BUNUN PEŞİNDEN GİDENE NE DEMELİ? İNSAN NİYE GENEL BAŞKAN OLUR?. BAŞBAKAN VE CUMHUR BAŞKANI OLMAK İÇİN. HANİ? NİYE ADAY OLMUYON KARDEŞİM NİYE. KORKTUĞUN NE?. GENEL BAŞKANLIKTAN ÖTE GİTMİYECEN Mİ.? O ZAMAN O KOLTUĞU BOŞALT. YERİNE ADAM GİBİ ADAM GELSİN.

  • Cezmi28 Nisan 2018 12:22

    Madem biliyorsun Cumhurbaşkanı ol