E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu'ndan ikinci tur formülü---

Kılıçdaroğlu'ndan ikinci tur formülü

Kılıçdaroğlu'ndan ikinci tur formülü
27 Nisan 2018 - 11:12 borsagundem.com

İttifak trafiğini hızlandıran CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, her kesimden oy alacak adayla yola çıkıp, 24 Haziran’da geniş bir ittifakla TBMM’de çoğunluğu elde etmeyi planlıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ‘ittifak yapma ve cumhurbaşkanı adayını belirleme’ yetkisini aldıktan sonra partiler arası görüşme trafiğini hızlandırdı. İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in adaylıkta ısrarcı olması nedeniyle çatı aday formülü çökerken CHP, geniş ittifak formülü üzerinde temaslarını sürdürüyor. Kulislere yansıyan formüle göre, herkes Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi adayını çıkaracak. Ancak aynı tarihte yapılacak milletvekili seçimlerine ilişkin en geniş ittifak sağlanacak. Parlamento’da ittifakın güçlü temsil elde etmesi durumunda ikinci turda en yüksek oyu alan muhalefet partisinin cumhurbaşkanı adayı desteklenecek. İYİ Parti’ye HDP’nin yer aldığı ve yer almadığı iki seçenek üzerinden oy dağılımını gösteren simülasyon kullanılarak sunum yapılmıştı. İYİ Parti’nin, HDP’nin içinde yer almadığı bir formüle onay vermesi durumunda CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti’nin içinde yer alacağı bir ittifak ile seçimlere girilmesi gündeme gelecek. HDP’nin ise diğer sol partilerle hareket etmesi için görüşmeler yapılacak.

CHP’NİN ADAY İHTİMALLERİ

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, önceki gün yapılan kapalı grup toplantısında, partisinin cumhurbaşkanı adayını, “Her şeyden önce tarafsız olmalı, herkesi kucaklamalı, yargı sisteminde hukuka ve parlamenter demokrasiye dönüşü sağlamalı. Ekonomiyi bilmeli, bir başarı öyküsü olmalı ve kavgadan taraf olmamalı” sözleriyle tanımladı.

BÜYÜKERŞEN DİYALOĞU

Parti kulislerinde bu profile uygun aday isimleri tartışılmaya başlandı. İstanbul Milletvekili İlhan Kesici ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Yılmaz Büyükerşen bu profillere uygun olarak değerlendirildi.

CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel ise Büyükerşen’in adaylığı ile ilgili ‘yaşlı’ olduğuna ilişkin partiden itirazlar geldiğini belirterek, “Sayın Büyükerşen başarılı bir isim, siyaset dünyasında bir duayen. Dolayısıyla yaşlı olarak eleştirilmesi haksızlık” görüşünü savundu. Kılıçdaroğlu da “Bizim cumhurbaşkanı adayımız çok miting yapmayacak, Tayyip Erdoğan’a laf yetiştirmeyecek, kavga etmeyecek. O herkese eşit mesafede duracak. Kavga edilecekse ben edeceğim” dedi. Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri “Büyükerşen’i işaret ediyor” olarak algılandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorumcu dumdumlar27 Nisan 2018 21:56

    Arabalar orta sınıf olmuş 100 bin, peynir 25-30 lira, benzin 6 küsur, tereyağı 40, zeytinyağı 30. Utanmadan kk nu eleştiriyorlar.

  • tarik27 Nisan 2018 18:56

    kilictaroglundan bir sey olmaz o zaten yenilmeye alismis...?

  • Zararcı27 Nisan 2018 21:51

    Yenildi yenildi de başımız göğe mi erdi ? Ekonomi, eğitim çok mu ? Büyük başarılar elde ettik zaar

  • Ziya27 Nisan 2018 18:03

    Ali Babacan ı bağlamaya çalışıyorlar! Kimi açıklarlarsa açıklasın sadece ayak altında dolaşır! Ayak bağı olsun da kim olursa olsun! Bunlara göre kafa bu.

  • Şahin kus27 Nisan 2018 14:47

    Hala eski tip cumhurbaşkanlığı makamı sanıyorlar.cati adayla devlet yonetilirmi?Gelecek kişi herşeyi yönetecek.buna katlanacak mı diğer partiler?

  • erol g.27 Nisan 2018 12:45

    SAYIN KEMAL DERVİŞ CHP'NİN ADAYI OLUP SEÇİLİRSE ÜLKEMİZ tüketim ekonomisinden ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇER BABASI TÜRK ANNESİ ALMAN OLDUĞU İÇİN DE EN AZINDAN ALMANYA İLE BPZULAN İLİŞKİLERİMİZ DÜZELİR İKİNCİ/ŞİMDİKİ EŞİ POLONYA VATANDAŞI OLDUĞU İÇİN DE POLONYA İLE DR MÜKEMMEL HALE GELİR DERHAL AVRUPA BİRLİĞİ UYUM YASALARINI HAZIRLATIR KISA SÜRE SONRA AVRUPA BİRLİĞİ ÜYESİ ÜLKE OLALIM VEYA OLMAYALIM MEDENİ/UYGAR ÜLKELER ARASINDA YERİMİZİ ALIRIZ ÜLKEMİZE GELEN TURİST SAYISI DA EN AZ % 200-400 ARASI ARTAR YILDA 100-300 MİLYAR DOLAR ARASI TURİZM GELİRİ SAĞLAYABİLİRİZ

  • .27 Nisan 2018 19:12

    Adam ironi yapmış

  • nedim27 Nisan 2018 18:01

    Bu zekayla nasıl yaşıyorsun acaba? Bayağı merak ettim. Kemal Derviş Türkiye yi Avrupa ya mahkum edecekti iyi ki Bahçeli Hükümeti bozdu. Nişasta Bazlı şekeri Türkiye ye Kemal Derviş yönetimindeki hükümet getirtmiştir. Daha pek çok kapitülasyon tarzı anlaşmalar hükümetin bözulmasıyla engellenmiştir.

  • Tekaüt27 Nisan 2018 12:17

    sn. Kılınçtaroğlu nun Adayını ben bile buldum! SİZDE BULABİLİRSİNİZ TEK YAPMANIZ GEREKEN HER KESİMDEN OY ALABİLECEK ADAYI BULMANIZ... Şu ana kadar yorumcuların aday şu olsun aday bu olsun değil ve sosyal medyada dolaşan isimlerde değil!... Açıklanan isimler ve kafanızdan geçen adayları bir araya getirin hangisi halkın tüm kesimlerinden oy alıyorsa aday o... İsmi ben buldum lakin açıklamam doğru olmaz...

  • Doğrusu 27 Nisan 2018 12:16

    En doğru aday Sn.Yilmaz BÜYÜKERŞEN dır.

  • melih5327 Nisan 2018 12:10

    büyükerşen dürüst bir siyasewt ve bilim adamı ama halkta karşılığı yok ne yazıkki.olamaz..boşuna macera aramasınlar.halkta karşılığı olna tek aday Meral AKŞENER ..

  • nedim27 Nisan 2018 20:50

    Bilim adamı olarak bir icat falan mı yapmış? Yoksa heykel mi icat etmiş? Kabullenen, boyun eğen değil Batının emperyalizmine kafa tutan ideoloji ile değil insanlığın gereği için mücadele eden iradeli ve basiretli siyasetçi gerekiyor. Yani Reis gibi! Hiç bir vizyonu ve programı olmayan Fantazileriyle ve hayalleriyle yaşayan uçuk tipler ancak zarar verir. Tahribatı da çok ağır olur.

  • erol g.27 Nisan 2018 11:49

    CHP NİN CUMHURBAŞKANI ADAYI ADAYLIĞI KABUL EDERSE KEMAL DERVİŞ OLMALI

  • alp27 Nisan 2018 11:30

    BENCE YOLUN SONU GÖRÜNÜYOR..NEDENMİ,,,KENDİSİ ÇIKSA SİSTEM BİR DAHA VEKİL OLMAZ...M.İNCEYİ ÇIKARSA FAZLA OY ALSA...O ZAMANDA BAYRAK AÇACAK..VEL HASIL AÇMAZA GİRDİ...SİYASİ HAYATI BİTMEK ÜZERE..NE YAPARSAN YAP...ABBAS YOLCU DEMİŞLER

  • ASKER27 Nisan 2018 11:26

    Çatı çöktü.duvar yıkıldı.Temelde yakında kaybolur.bu bina dan aparman olmaz olsa olsa gece kondu olur.

  • demirkan 27 Nisan 2018 11:22

    SEN ADAY OLURSAN..İKİNCİ TURA KALMAZ MALI GÖTÜRÜRSÜN. GEL ADAY OL BİZİ YORMA. SAYIN K.OĞLU.

  • Meraklısına 27 Nisan 2018 12:20

    Yahu ne kadar seviyorlar SN.KILIÇDAROĞLU nu .Merak etmeyin ülkemizi temsil edecek en iyi CB adayı( SN.KILIÇDAROĞLU dahil) mutlaka aday gösterilecektir.