E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKılıçdaroğlu: AK Parti'nin teklifine 'evet' diyeceğiz---

Kılıçdaroğlu: AK Parti'nin teklifine 'evet' diyeceğiz

Kılıçdaroğlu: AK Parti'nin teklifine 'evet' diyeceğiz
13 Nisan 2016 - 22:56 borsagundem.com

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Tarafsız Bölge programında önemli açıklamalarda bulundu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk ekranlarında konuk olduğu Tarafsız Bölge programında gazetecilerin sorularını yanıtlıyor. Kılıçdaroğlu programda, AK Parti'nin sunduğu dokunulmazlık teklifine 'evet' diyeceklerini açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde;

- (Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, 50 milyon kişinin kimlik bilgilerinin internete sızmasında CHP'yi adres göstermesi üzerine) Kimlik bilgileri CHP’den sızsaydı Kadınların kızlık soyadları da olurdu, bizde bu var.

DOKUNULMAZLIKLAR
- Dokunulmazlıkların kalkmasını istiyoruz. Siyasetçi bedel öder. Biz de bedel ödemekten korkmuyoruz. Diyelim ki herhangi bir milletvekilinin yolsuzluk dosyası çıktı. Bunu kapsamıyor. Bağımsız olmayan yargı, yazarı hapse atıyor; biz de atılmayı göze aldık. Biz dokunulmazlık zırhının ardına asla saklanmak istemiyoruz. Bakanların da dokunulmazlıkları kalksın, mevcut ya da eski bakanlar hangisi olursa. Hiç kimsenin olmayacak. Başbakan dahil.

Eğer bunlar yürekliyse, bakanların da dokunulmazlığını kaldırıyoruz derler. Anayasaya aykırı bir düzenleme geliyor. Bunu biliyoruz ama buna 'evet' diyoruz. Demokrasi için bir bedel ödenecekse öderiz. Meclis Başkanı'nın, Meclis'e polisin girmesine izin vereceğini düşünmüyoruz.

ENSARİOĞLU'NUN AÇIKLAMALARI
- (AK Parti Diyarbakır milletvekili Galip Ensarioğlu'nun açıklamaları hakkında) Eğer bir ülkenin iktidar partisinin milletvekili çıkıp 'bu ülkede yasama, yargı, yürütme bizim elimizde' diyorsa o ülkede darbe fiilen gerçekleşmiş durumdadır. Darbe dönemini yaşıyor Türkiye. 12 Eylül’den ne farkı var bunların? 12 Eylül yargısı bunlarınkinden daha düzgündü.

SİYASETTE SERT ÜSLUP
- Sert konuşma noktasına geldik. Ne söylerlerse onlara karşılık vereceğiz. Bu yeni bir taktik. Türkiye zaten kutuplaştı. Onları geçtik zaten. Kendileri söylüyor zaten yasama, yürütme, yargı bizde diye. Bütün sisteme baktığımızda meslek odalarının, sendikaların üzerinde baskı var. Sendikalardan ses çıkıyor mu? Çıkmıyor. Çünkü korkutuyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)