E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKıdem tazminatında flaş gelişme!---

Kıdem tazminatında flaş gelişme!

Kıdem tazminatında flaş gelişme!
19 Kasım 2013 - 17:47 borsagundem.com

Çalışma Bakanı Çelik, kıdem tazminatına yönelik düzenlemeyle ilgili uzlaşma çıkmaması durumunda konunun gündemden düşeceğini söyledi

Kıdem tazminatına yönelik çalışmalarla ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, kıdem tazminatı konusunda taraflarla son kez bir araya geleceklerini bildirerek, "Taraflar uzlaşma sağlarsa düzenleme Meclis'e gelecek ama uzlaşmazsa olmazsa güdemden düşecek.

Bizim bu konuda ısrarımız olmayacak" dedi. Milyonlarca çalışanı ilgilendiren kıdem tazminatı sisteminde değişiklik yapılması planlanıyor. Kıdem tazminatının yıllık değil, artık aylık hesaplanması ve tazminat için fon kurulması öngörülüyor. Ancak düzenleme konusunda işçi-işveren ve hükümet kanadı henüz bir uzlaşmaya varamadı.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, kıdem tazminatı konusunda Türk-İş'in kırmızı çizgilerinin olduğunu belirterek, “Biz 30 gün üzerinden kıdem tazminatı alıyoruz, bununla ilgili önümüze 29 gün 5 saat dahi getirseler, biz böyle bir işin içerisinde olmayız” demişti.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)