E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisKervansaray SPK ile karşı karşıya---

Kervansaray SPK ile karşı karşıya

Kervansaray SPK ile karşı karşıya
03 Şubat 2014 - 18:24 borsagundem.com

Kervansaray Yatırım Holding SPK'nın haftalık bültende yayınlanan kararlarına karşı dava yolunu gitti

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) çağrı yapmaya davet ettiği Kervansaray Holding’den son dakika şoku… SPK’nın uygulanması için bir hafta süre tanıdığı çağrı kararının bitine saatler kala Holding’ten KAP’a yapılan açıklamada, işlemin iptali için yargıya gidildiği duyuruldu.

SPK NE DEMİŞTİ?

Kervansaray Yatırım Holding  hisseleriyle ilgili olarak büyük hissedar Zeynep Tümer, Kervansaray ile S.İ.S. Sayılgan İplik'in devralma suretiyle birleşmesi neticesinde, payların %72,87’sine sahip hale gelmişti. Şirket’in yönetim kontrolünü elde eden Zeynep Tümer, Şirket’in diğer ortaklarının payları için pay alım teklifinde bulunulması yükümlülüğünden muafiyet için SPK'ya başvurmuş ve bu talep SPK tarafından olumsuz karşılanmıştı. SPK, Zeynep Tümer'in pay alım teklifinde bulunmak üzere altı işgünü içerisinde Kurula başvurması gerektiğine karar vermişti.

KERVANSARAY NE YAPTI?

Kervansaray hisseleri ile ilgili olarak yatırımcılar bugün SPK'ya çağrı başvurusu beklerken, Şirketten akşam gelen haberle şoke oldu. Kervansaray, SPK'ya işlemlerin iptali ve yürütmenin durdurulması iptali istemiyle Ankara 9. İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Kervansaray tarafından alınan bu karar yatırımcılar cephesinde büyük tepki topladı.

Kervansaray ile SİS Sayılgan İplik, 0,93 TL'den birleşme işlemi gerçekleştirmiş ancak hisselerde o tarihten itibaren sürekli olarak ortaklar tarafından satış yapılmıştı. Kervansaray hisselerinde ortakların satışları 0,93 TL'den başlayıp, İranlı ortak açıklamalarıyla devam ederek 0,37 TL'ye kadar sürmüştü. İranlı ortak adayı ile ilgili henüz somut bir gelişmenin de yaşanmadığı, ancak görüşmelerin devam ettiğine dair açıklamaların ardından gelen hisse satışları yatırımcılar cephesinde tepkiyle karşılanmıştı.

Kervansaray hisseleri, bugün, SPK'ya çağrı için başvurulacağı beklentisiyle yüzde 7,49 yükselerek 0,43 TL'ye ulaştı.


 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,18
En Yüksek: 2,16
En Düşük: 2,16
Değişim -3,11 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,15
İşlem Hacmi 2.795.551
Toplam Adet: 1.317.990
Ağırlıklı Ort.: 2,19
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Stock market04 Şubat 2014 11:27

    0.90 lardan piyasalardan kağıt toplayacaklarına İsteseydiler şirketn elndeki hisseleride 0.90 ustunde kendileri alıp ve piyasayada aynı fiata satıp şirket kasasına daha buyuk miktarda kaynak sağlarlardı. Ama 0.40 lardan piyasaya sattı görünerek ucuza kendi ve yandaşlarının hesaplarına aktarmışlardır. SPK hesapları incelemeli. zaten işlemler incelenirse al sat fiatları hesaplar butun işlemler incelenirse manupilatif hareketler çok açık. bu kirlilikler temizlenmedikçe daha borsa çok zarar görecek.

  • Broker04 Şubat 2014 11:15

    SP ya herkes gözlemlerini aktarmalı. Patronlar piyasadan 0.90 ustunde çok miktarda hisse toplamış. ama şirketin elindeki hisseleri piyasaya 0.40 lardan satmış? bunun anlamı ne olabilir? piyasa bozuculuğu? piyasa yanıltması? şirketi zarara sokması?

  • metin04 Şubat 2014 08:47

    BEN KY leri anlamakta güçlük çekiyorum.böyle hisseleri naslı alırlar demekki çok akıllılar ban almadım manyağım demekki

  • emekli borsacı04 Şubat 2014 00:35

    bu hisseyi almak için aptal olmak lazım çünki şirket sermayesinin sadece %10 u kadar ciro yapıyor kıyamet kadar alacak kıyamet kadar borç var bu hisse borsaya yakışmıyor sadece alavere dalevere yapıyor biz türkiye borsacıları olarak bu işlerden kurtulmalıyız imkb ve spk yetkililerine rica ediyorum lütfen bu hisseleri borsadan atın bu kadar kaptı kaçtı işine bu piyasa dayanamaz

  • MEHMET03 Şubat 2014 23:45

    Amaç küçük yatırımcıyı dökmek hisseleri toplamak direnmeye ve hakkımızı almaya devam helal olsun sana spk ve borsa gündem

  • Lawyer03 Şubat 2014 22:52

    Mahkemeye başvurmaları sadece olayı uzatıp zaman kazanıp milleti dökmek için. Mağdur olan Yatırımcılar aynı mahkemeye gitmeli ve taraf olabilir. Sis textille birleşmeden önce ve birleşmeden sonra oluşan hisse defter değeri ve bilanço yapılarının dökümanlarını, Patronların ve şirketin yaptığı al sat işlemleriyle oluşan butun takas verilerin yanlarına alarak. Her defasında dolduralım o mahkeme salonunu!! Her sey okadar açık secik ki!Kervansaray ile Sis textil ile birleşmeden önceki ve sonraki bilançolarına bakın; Şirket birleşimi öncesi, kervansaray holding hissesi defter değeri 1.50 lira birleşimden sonra 0.40 kuruş. Birleşimden önce duran varlıkları bir kenara bırakın, sadece şirketin kısa dönem dönen varlıkları, kısa ve uzun dönemli borçların iki katı iken, birleşimden sonra borçlar valıkların uç katına çıkmış. Yatırmcının malı nın değeri aşırı eritilmiş. Ve Sis textilin sahiplerine çok abartılı miktarda 528 milyon lot ihrac edilmiş.Bu bir birleşme koşulları onaylanabilinir? Anlaşılmaz bir durum. Ms Zeynep şirket birleşiminden sonra 0.87 -0.93 aralığında piyasadan milyonlarca lot toplamış! Ama daha sonra şirketin elinde bulunan milyonlarca hisseyi 0.40 lardan piyasaya satmış! Peki patron bu yuksek fiatlardan piyasadan toplayacağına, aynı lot sayısı kadar ve aynı fiattan, şirketin bağlı ortakların elindeki hisseleri alsaydı, hem şirketin kasasına çok daha fazla para girerdi hem de şirketin elinde daha fazla hisse kalmış olurdu! Bu hem şirket hem yatırımcı hem patronun yararına olmaz mıydı? Budurum hem şirketi zarara sokmaya hem piyasa yanıltmacalığına yorumlanabilinir

  • cem03 Şubat 2014 22:20

    SPK'yı çağrı yapılıncaya kadar Arena bilgisayardaki REDİNGTON'un oy haklarını dondurmaya davet ediyoruz.

  • eren acar03 Şubat 2014 20:51

    Mahkemeye gidisin nedeni kanunun uygulanmamasini isteme talebi mi yani .bu nasil bir komedi .bu nasil bir sacmalik.

  • evren03 Şubat 2014 20:25

    helal spk nasıl da şapa oturttun selimi.sen kimsin devletin çıkardığı kanununu mahkemeye veririsin ne sanıyorsun kendinisat sat hep böle gidecek sandın dimi..onaylama bunların mmcas bedellisini spk bütün kyleri korumuş olursun yine bedavadan lot peşinde olacaklar..ya biraz şirketini yükselt çalış ortak bul bişiyap temettü ver millet dua etsin beddua değil eskiyatırımcı bulamazsın artıkherkes hakkını sonuna kadar arıyor tilkicik