E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKerkük'te DEAŞ saldırısı: Çok sayıda polis öldü---

Kerkük'te DEAŞ saldırısı: Çok sayıda polis öldü

Kerkük'te DEAŞ saldırısı: Çok sayıda polis öldü
18 Aralık 2022 - 12:52 borsagundem.com

DEAŞ'ın Kuzey Irak'ta düzenlediği bombalı saldırıda en az 9 polis öldü. Saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Irak'ın Kerkük kentinin güneyinde terör örgütü DEAŞ mensupları tarafından düzenlenen bombalı saldırıda Irak federal polis gücünden en az dokuz kişi hayatını kaybetti.

Kerkük Polisi Müdürlüğü Basın Sorumlusu Amir Nuri, yaptığı açıklamada kentin güneyindeki Rıyad Nahiyesi yakınlarında, DEAŞ mensuplarının daha önce yola yerleştirdikleri bomba düzeneğini, federal polis gücüne ait aracın geçtiği sırada uzaktan kumandayla patlattıklarını belirtti.

Saldırıda aralarında bir subayın da bulunduğu dokuz polisin öldüğünü belirten Nuri, saldırı sonrası bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığını ifade etti.

Reuters haber ajansı saldırının kentin 30 kilometre güneyindeki Safra köyünde gerçekleştiğini duyurdu.

AFP haber ajansı da bombalı saldırının ardından silahlarla doğrudan saldırı düzenlendiğini aktardı. Ajansa konuşan federal polis gücünden bir yetkili saldırganlardan birinin öldürüldüğünü, diğerlerinin de arandığını kaydetti.

DEAŞ, Haziran 2014’te Irak’ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük vilayetlerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Euronews'te yer alan habere göre, Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017’de örgüte karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

DEAŞ'ın bölgeden çıkarılması ve kentlerin geri alınmasının üzerinden yaklaşık 5 yıl geçmesine rağmen örgütün özellikle Kerkük, Diyala, Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin kırsal bölgelerindeki saldırıları sürüyor.

Suriye'nin kuzeyinde 18 DEAŞ'lı ve PKK'lı yakalandı

FETÖ'cü, PKK'lı, DEAŞ'çı kol kola yakalandı

DEAŞ terör örgütü lideri öldürüldü

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • fafa18 Aralık 2022 15:49

    PKK'a yapmıştır.Tuzaklama işini onlar iyi bilir.

  • DIMBIL18 Aralık 2022 14:03

    Ne deaş kardeşim.Terör örğütlerini abd kurup donatıp yönetiyor.yalan dan iki tane zıt terör örğütü kurdurup yok ben şununla savaşmaya geldim yok şöyle ettim yok böyle edeceğim diyip herkesi aptal yerine koyuyor birde madem zıt terör örğütleri olsa en ufak bir aksilikte zıt olan pkk ypg ve deaş nasıl bir anda birleşiyorlar.yine abd burda büyük oyunlar oynamaya çalışıyor ama bu hükümet başımızda oldukca biz bunların üstesinden geliriz.