E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakKentsel dönüşümde yeni yol haritası açıklandı---

Kentsel dönüşümde yeni yol haritası açıklandı

Kentsel dönüşümde yeni yol haritası açıklandı
06 Şubat 2019 - 10:43 borsagundem.com

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum kentsel dönüşümde yeni yol haritasını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Ankara’da düzenlenen "Kentsel Dönüşümde Yeni Dönem Tanıtım Toplantısı"nda Kentsel Dönüşüm Strateji Belgesi'ni açıkladı.

Kurum, "Yıllık 300 bin konutun 30 binini Bakanlık olarak dönüştüreceğiz. Kalan 270 bin konut için de belediyelere, özel sektörümüze çağrıda bulunuyorum, Emlak Bankası'nın da bu sürece dahil olmasıyla kentsel dönüşümde hem özel sektörümüze hem belediyelerimize gerekli finans desteğini sağlayacağız." dedi.

"53 ilde 238 riskli alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz." diyen Kurum, "Dönüşüm kapsamına aldığımız bağımsız birim sayısı 664 bin. Ülke genelinde 597 bin konutu da yeniliyoruz." ifadesini kullandı.

Kurum, "Hedefimiz 300 bin konut yapmak. Dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon konutu da inşallah 20 yıl içerisinde dönüştürmüş olacağız." diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rt06 Şubat 2019 23:12

    Yine yalan konuşuyor çamlıca caminin orda kentsel dönüşüm hala yapamadılar çünkü oradaki halkın arsasina çökmeye çalışıyor lar projeleri yok tek söyledikleri burada kentsel dönüşüm yapacaz diyorlar sözleşme yapalım diyoruz bize guvenmiyormusunuz diyorlar söz gider yazı kalir

  • vatandaş06 Şubat 2019 15:55

    Sayın bakanım imar barışı için gecekonduların eviyle arsalarını sayan düzenleme yaparsanız katılım çığ gibi artacaktır ,insanlar 50-60 yıl önce parayla aldıkları 250 metre kare arsanın içine 80 m2 ev yapmış diğerinide ağaçlandırmış şimdi siz sadece 80 m2 yi başvurabilirsiniz diyorsunuz o zaman kim neden başvursun bunun barış neresinde 60 yıldır vergisini verdiği arsayı elninden almış olmayacamısınız ,onun yerine arsasında katın kentsel dönüşümdede hakaniyet ölçüsünde bir miktarını alın ama siz arsayı hiç saymıyorsunuz bunun acilen düzeltilmesini rica ediyorum bir vatandaş olarak saygılarımla

  • Sefa yağmur 06 Şubat 2019 13:21

    Fikirtepe nin halini düzeltin önce vadandaş mağdur firmalar konkordato ile paçayı kurtarıyor kira öödemiyorlar bakanlık olarak bu maduriyeti çözmesi gerekir bu şekilde kimseden oy da beklenmesin

  • 17 yıl06 Şubat 2019 11:22

    17 yıldır kım bu harıtaları yapıyor? hepsi fos çıktı. şimdi yenı harıta yapılıyor. sonucu merak etmıyorum belli...