E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKazadaki Pegasus pilotunun beyninde tümör çıktı---

Kazadaki Pegasus pilotunun beyninde tümör çıktı

Kazadaki Pegasus pilotunun beyninde tümör çıktı
21 Şubat 2020 - 13:51 borsagundem.com

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'nda kazasında yaralanan ikinci pilot Ferdinant Pondaag'ın tedavisi sırasında beyninde tümör olduğu tespit edildi.

Sabiha Gökçen Havalimanı'na 5 Şubat'ta inişinden sonra duramayarak pist dışındaki alana düşen uçakta 3 kişi ölürken 180 kişi de yaralanmıştı. Yaralananlardan biri de uçağın 29 yaşındaki Hollandalı ikinci pilotu Ferdinant Pondaag'di. Tedavisi Nişantaşı'ndaki özel hastanede süren Pondaag’ın beyninde tümör olduğu tespit edildi.

Pilotun bu durumdan daha önce haberdar olmadığı ve bir hafta içerisinde ameliyat edileceği öğrenildi. Hollandalı pilotun arkadaşlarına hitaben tümörden bahsederek mesaj attığı ortaya çıktı.

Hollanda'da hapse girebilirim

Ferdinant Pondaag'ın mesajı şu şekilde:

"1 hafta 4 gündür hastanedeyim. Kalçam çok kötü kırıldı. Kemik dolgusu ve 3 vida kullandılar. 3 günlük ağrıdan sonra daha iyiyim. Daha iyi uyuyorum. Doktorlar ayrıca kafamda bir şey buldular. Bir tümör. 

Bir hafta içinde ameliyat olacağım. Bu ameliyattan önce ilk olarak ailemi görmek istiyorum. Şansım yüksek ama yüzde yüz temizleyemeyeceklerini söylediler. Alındıktan sonra yeniden büyüyebilir ve epilepsi ilaçları kullanmam gerekiyor. Sanırım bir daha asla uçamayacağım. Çok üzülüyorum.

Ayrıca polis ile de uğraştım. En kötü senaryo Hollanda’da hapse girebilirim çünkü Hollanda pasaportum var. Ama düşük bir ihtimal olduğunu söylediler. Fiziksel olarak daha iyiyim ama duygusal olarak çökmüş durumdayım. En kısa zamanda cevaplayacağım ama şu anda çok meşgulüm ve ayrıca hastalığım sebebiyle zayıf düştüm. Pegasus benimle yakından ilgileniyor"

Şüpheli sıfatıyla ifadesi alındı

Öte yandan İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 'Taksirle birden fazla kişinin ölümü ve yaralanmasına neden olmak' suçundan başlatılan soruşturma sürüyor. Soruşturma kapsamında Pondaag'ın 'şüpheli' sıfatıyla ifadesi alınmıştı.

Kaptan pilot Mahmut Aslan'ın ifadesinin de sağlık durumuna göre önümüzdeki günlerde alınacağı kaydedildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Buzağı arıyorlar21 Şubat 2020 20:01

    2.pilotun beynindeki ur 1.pilota yanlış mı karar verdirtmiş. Ne yapsanız,yeni havaalanı daha iyi iş yapsın diye savsakladığınız S.Gökçen pistinin yetersizliği,ulaştırma bakanlığının partizanlığını örtemeyecektir.Umarım uluslararası kuruluşlardan objektif yorumlar gelir.

  • Muatafa22 Şubat 2020 21:30

    o pist sadece pegasusa mı yetersiz ondan başka şnen yok mu 40 dakikanda uçuşa hazırlarsan uçağı olacağı bu. Pegasusta piste teker koymada da sıkıntı var kaç kere yaşadım durmayı bilmiyorlar bi kezde ordu da denize gidiyoruz demiştim

  • erdi21 Şubat 2020 15:22

    Geçmiş olsun,,bu üzüntü insanı mahfeder.

  • Yiğido21 Şubat 2020 14:54

    Acil ve kalıcı şifalar dilerim.Geçmiş olsun

  • Okie Dokie21 Şubat 2020 14:42

    Tanrı seni kutsasın kardeşim.

  • thor21 Şubat 2020 14:17

    hata kulenin kararsızlığı kardeşim.Sendekilerden önce ki pas geçti ney...Pas geç diyecek.

  • ADEM geniş22 Şubat 2020 21:03

    Pegasusun sirket saybi kapatanlara baskı uygulaması kaptanlar pas gecerdi pisti