E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKayıp radyoaktif madde Basra'da bulundu---

Kayıp radyoaktif madde Basra'da bulundu

Kayıp radyoaktif madde Basra'da bulundu
22 Şubat 2016 - 05:49 borsagundem.com

IŞİD'in eline geçmesinden endişe edilen radyoaktif madde Basra'da bulundu

Iraklı yetkililer üç aydır kayıp olan ve IŞİD’in eline geçtiğinden endişelenilen radyoaktif maddeyi dün bulduklarını açıkladı.

Söz konusu madde güneydeki Basra kenti yakınlarındaki Zubair kasabasından bir petrol istasyonunun duvarına yakın bir yerde duran bir poşetin içinde bulundu. Fransız AFP’nin haberine göre “İridium-192” adlı madde nitelikleri bozulmamış halde bulundu ve kimsenin zarar görmediği belirtildi. Çalınan İridyum, çokuluslu bir İsviçre firmasının İstanbul’daki kolu SGS-Türkiye’ye aitti. Bu şirket Amerikan petrol ve doğalgaz şirket hizmetleri şirketi Weatherford ile birlikte çalışıyordu. Materyalin kaybolduğunu 15 Kasım 2015’te Weatherford duyurmuştu. Birkaç gram İridium-192’den oluşan madde temas halinde kısa vadede yanıklara ve zaman içinde kansere yol açıyor. Bir güvenlik yetkilisi, bu maddenin boruların kaynak kısımlarındaki çatlak ve diğer zayıflıkları saptamak için kullanılan bir cihazın parçası olduğunu söyledi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)