E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKatar'dan 2023'ün ilk haftası 2 milyar $ gelecek iddiası---

Katar'dan 2023'ün ilk haftası 2 milyar $ gelecek iddiası

Katar'dan 2023'ün ilk haftası 2 milyar $ gelecek iddiası
24 Aralık 2022 - 01:35 borsagundem.com

Katar ile Türkiye arasında varılan 10 milyar dolarlık anlaşmanın 2 milyar dolarlık kısmının ocak ayının ilk günlerinde Ankara'ya ulaşacağı iddia edildi.

Reuters'ın ismini vermek istemeyen iki Türk ekonomi yetkilisine dayandırdığı haberinde, döviz rezervini artırma amacıyla Katar'la yapılan anlaşma çerçevesinde Doha'nın yeni yıl başında Türkiye'den 2 milyar dolarlık tahvil alacağını söyledi.

Katar ile Türkiye’nin 10 milyar dolara ulaşan kaynak aktarımı için anlaştıklarını anımsatan Türk kaynaklar, 2 milyar doların yılın ilk haftaları itibarıyla geleceğini söyledi.

Katar ile 10 milyar dolarlık anlaşma iddiası

Türkiye'nin Katar ile 10 milyar dolarlık finansal destek görüşmelerinin son aşamasında olduğu ve bu kaynağın 3 milyar dolarlık kısmının yıl sonuna kadar transfer edilebileceği bildirilmişti.

Reuters'in iki Türk yetkili ve bir yabancı kaynağa dayandırdığı haberine göre, kaynak swap, eurobond ya da başka bir metotla aktarılabilecek.

Reuters’a bilgi veren bir ekonomi yetkilisi, “Katar’dan sağlanacak 10 milyar dolar için uzlaşmaya zaten varılmıştı. Geçen haftalarda açılan eurobonda katkıları oldu ama planladıkları kadar katılım olamadı çünkü diğer ülke ve kurumlardan yüksek bir katılım oldu. Şimdi yılın ilk haftası yeniden bir eurobond planlanıyor ve oradan 2 milyar dolar civarı giriş öngörülüyor. Devamının da yıl içinde (2023) gelmesi planlanıyor” diye konuştu.

Diğer ekonomi yetkilisi ise “Yıl bitmeden 2-3 milyar doların gelmiş olmasını planlıyorduk. Yılın ilk haftaları itibarıyla da ilgili tutarın tamamı eurobond ihraçlarına iştirak ile gelmiş olacak” dedi.

Katar'dan Türkiye'ye 10 milyar dolar iddiası

 

Suudi Arabistan ile 5 milyar dolarlık swap anlaşması iddiası!

 

Fed swaplarında yeni zirve fiyatlaması

 

Güney Kore ile 780 milyon dolarlık swap anlaşması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)25 Aralık 2022 12:16

    Kendi milletinin, devletinin, yetim hakkının yatırımları ile bir halt edemeyenler, Katardan, Sudilerden vb, geçmişte düşman şimdi kanka olanlardan, oradan buradan gelecek 128 milyar usd nın kat ve kat düşük amerikan paraları BORÇ ALIP FAİZLERİ İLE ÖDENECE, YADA VATANDAN BİŞELER SATACAKLAR... Mucizeler yaratacaklar :D ... kasa boşalmış merkezin bu gelen paralar anca köprüler, otobanların, dev binaların bir kaç yıllık, USD masraflı ve faizli taksitlerine yeter :D Millet bu borçları öder, 5 kuruşta faydasını görmez. Görecek olsa emekli maaşı 3,500, asgari ücret 5,500 vb olmaz idi.. 

  • baran25 Aralık 2022 18:58

    Soytarı yine zırvalamış her zamanki gibi!  Bu ecnebi tip ne idüğü belirsiz kukla ipini nereye çevirsen oraya döner.

  • baran25 Aralık 2022 11:10

    Bana hüzünlü sarılmanın resmini yapabilir misin Abodin  :D  :D  :D  :D  :D  Yapamaz çünkü böyle bir sahtekarlığı ancak objektifler yakalar. Remini çizmek ise hiç bir resaamın harcı olmaz çünkü ressamların da bu sahtekarlığı çok iyi hissetmeleri lazım ki bu kadar sahtekar olamaz.

  • Mehmet 24 Aralık 2022 17:21

    Katar bize calisiyor bunun nesi yanlis

  • AHMET ÖZBİLEN25 Aralık 2022 10:38

    MD..Edep..Edep ULAN KATAR BAŞBANLIK SIFIR UÇAK HEDİYE EDİYOR ONA KARDISINIZ.TANK FABRİKASINA TEKNOLOJİK YATIRIM YAPIYOR ONA KARSISINIZ, MÜSLÜMANLARDAN PARA GELİYOR ONA KARSISINIZ.HAYDİ SİDDİR GİDİN ORDAN.YAHUDİ VE HİRİSTİYANLARDAN KEMAL 100-200 MİLYAR DOLAR GETİRECEK ONA NEDEN KARSI DEĞİLSİNİZ.ONLAR SANKİ BELİŞMİ VERECEKLER.

  • MD..Edep..Edep.24 Aralık 2022 21:43

    Kardeşim sizin aklınızda bi problem mi var, adam sana yatırım yapmıyor, kuvvetle ihtimal borç veriyor.. Babamızın oğlu değil.. 

  • www24 Aralık 2022 11:29

    Borç mu alınıyor , karşılığında ne veriliyor ! Geri ödeme gücümüz var mı ! İhtilaf hainde nereye gidilecek ! Kanal İstanbul projesi devam ediyor mu ! Yabancıların güzergahta aldığı yerlerin önünden su akacak mı !!....

  • baran24 Aralık 2022 07:05

    Routers çok mu bozulmuş bu işe!  Sömürgeci bankalardan mı alması gerekiyordu?  Aşşağılık Avrupa nın aşşağılık düzeni bozulacak!  İngiliz kahpeleri burada petrol olmadığı için terk ettiği Katar da çok yüksek miktarda doğal gaz çıkınca kendini yönetmeye çalışan bir Katar ı Amerika nın güdümündeki Suudi ve B.A.E nin sardığı  izole etmeye çalıştığını görüyoruz. İçimizdeki ahmak cahillerde sanki Katar ile iş yapmanın bulaşıcı bir hastaya temas etmek gibi görecek kadar ahmaklar. Bu neden böyle çünkü bunlara böyle anlatıyor  algı oluşturuyorlar aşşağılık komplekslerini böyle tatmin eden kindar sözcü nün hödükler.

  • baran25 Aralık 2022 11:08

    İngiliz sömürgesi hatta finoları görnek isteyen chp ye baksın Londra dan size para buldum diyen kim be Allah ın hödüğü Bld ye başkanı iken bile İngiliz b. elçi il ebalıkçı da yakalanan soytarı yetkisiz ama Türkiye yi satmaya hazırlanıyor.  Hamburgerci yalandar ise başka bir alem sizi deftesiz fetoşçular pisliğiniz çıktıkça deliriyorsunuz!  Daha bunlar iyi günleriniz. Katar dostumuzdur var mı diyeceğiniz?  Sizi cahil gudubetler sizi bilgisiz ahmak ve cahilsiniz daha da kötüsü bir katır inadı ile iant ediyorsunuz!   Pensilvanya soytarının finoları ne  kadar zavallı ve aşşağılıksınzı.  Sai Veri içi boş çürümüş ağaç kabuğu gibisiniz.

  • AHMET ÖZBİLEN25 Aralık 2022 10:40

    THOMAS REUTURS  kemal bizim ingiliz bankalarından  200 milyar dolar alacak onun planlarını bozdular diye resmen kudurmaktadır.ben olsam o ajansın tüm faaliyetlerini kapatırırım.

  • vds24 Aralık 2022 18:25

    diline saglik baran

  • VERİ24 Aralık 2022 13:14

    katar ,suudi arabistan ,amerikanın uydusu,sen neyi savunuyorsun bunların hepsi faizli borç para...

  • Sai24 Aralık 2022 09:54

    Garantili projelelerde o zaman katar mahkemelerini yetkilendirseydin çok bilmiş. Londra mahkemelerini yetkilendirdin, elinden alıcaz diyenlerede yedirmezler dediniz. 30 40 sene garantili olarak ingiliz sömürgesi yaptınız bizi daha konuşuyon.

  • Vatandaş24 Aralık 2022 03:04

    20 milyar dolar gelse ne olacak. Suni gündem