E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKatar Emiri: Özgürlüğü önleyen rejimler şiddetten sorumludur---

Katar Emiri: Özgürlüğü önleyen rejimler şiddetten sorumludur

Katar Emiri: Özgürlüğü önleyen rejimler şiddetten sorumludur
07 Nisan 2019 - 09:54 borsagundem.com

Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, ifade özgürlüğünü ve barışçıl faaliyetleri engelleyen rejimlerin durumun şiddete yönelmesinin sorumluluğunu taşıdıklarını söyledi.

Katar'ın başkenti Doha'da düzenlenen Parlamentolararası Birliği (PAB) 140. Genel Kurulu kapsamında "Parlamentolar barış, güvenlik ve hukukun üstünlüğü için eğitimi destekleyen platform niteliğindedir" başlığıyla yapılan oturumda konuşan Al Sani, günümüzde eğitimin sosyal hak haline geldiğini ve insan haklarının ayrılmaz bir parçası olduğunu dile getirdi. 

Al Sani "Özgürlüğü önleyen rejimler şiddetten sorumludur. İfade özgürlüğünü ve barışçıl faaliyetleri engelleyen rejimler, durumun şiddete yönelmesi sorumluluğunu taşıyor." ifadelerine yer verdi.

Cehaletin kalkınmanın ve halkların yükselişinin önündeki en önemli engellerden biri olduğunu vurgulayan Al Sani, cehaletin hoşgörüsüzlüğü ve ırkçılığı da beslediğini belirterek Arap ülkelerinde, eğitimli gençlerin "iyi bir yaşam" için saygınlık, adalet ve özgürlük arayışındaki halk hareketlerine öncülük ettiğini dile getirdi.

'HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ OLMADAN ADALET OLMAZ'

Al Sani, "Ne yazık ki, çoğu kişi adaletsiz hukukun üstünlüğüne inanıyor." diyerek, hukukun üstünlüğü olmadan adaletin olmayacağını vurguladı. 

Katar Emiri Al Sani şunları kaydetti: "BM Güvenlik Konseyinde güçlü ülkelerin vetosu karşısında maalesef hukuk zayıflara pek yardımcı olmuyor. Yasalar ayrıca saldırgan ve insan hakları ihlallerine imza atan güçlü taraflara uluslararası teminat veriyor. (ABD) Kudüs ve Golan'ı İsrail'e ekleyerek pratikte tanınması gibi zorla toprakları alınanların hukukunu kim garanti edecek?" (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • TürkiyeKA07 Nisan 2019 17:00

    En büyük hissedarımız Katar Şeyhi' nin ağzından bu sözleri duymak gerçekten çok güzel :) 

  • Hasan talip IŞIK07 Nisan 2019 12:55

    Bunu söyleyene bak. Ulan memleketinde hala kadınlar oy kullanamıyor. Gülmekten öldüm yaaa.

  • Muhammet07 Nisan 2019 18:50

    Kadın oy kullansa ne olur sanki

  • Vecihi07 Nisan 2019 15:19

    Bizdede terör sevicilerle kanki olup seçim manüpüle edenler var naapcaz

  • fatih istanbul07 Nisan 2019 10:34

    ÜLKEMİZİN  GERÇEK  DOSTU  DİĞER BAZI KIRALLAR  BAZI  BAŞKANLAR GİBİ AMERİKAN  UŞAĞI  İSRAİL DEYİL 

  • pazarci07 Nisan 2019 10:10

    Tum Musluman alemi birlik olmadi muddetce daha coook ah vah tuh cekersiniz

  • Türkoğlutürk 07 Nisan 2019 17:45

    Kıbrısa kardeşlerim yokedilirken araplar ne yapıyordu. 1,dünya harbinde Mehmetçiğin gözlerini oyanda Müslüman araplardı. İsraile savaşan suriyeyi hangi Arap yardım etti