E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaslowski'den yeni ekonomik paket sinyali: Bakanlık ciddi adımlar atacak---

Kaslowski'den yeni ekonomik paket sinyali: Bakanlık ciddi adımlar atacak

Kaslowski'den yeni ekonomik paket sinyali: Bakanlık ciddi adımlar atacak
11 Ocak 2022 - 19:19 borsagundem.com

Bakan Nebati'yle yapılan görüşme sonrası açıklamalarda bulunan TÜSİAD Başkanı Kaslowski, "Açık ve samimi görüşme oldu. Enflasyonla ilgili bakanlığımız tarafından ciddi adımlar atılacağını öngörüyoruz" ifadelerini kullandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın zehir zemberek sözlerle eleştirdiği TÜSİAD'la Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati bir araya geldi. TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, Bakan Nebati ile ekonomideki son gelişmeleri ve riskleri değerlendirdiklerini belirterek, "Atılan adımların reel sektöre etkilerini tartıştık. Çok açık bir iletişim ve samimi bir görüşme oldu. Bu istişareyi de Bakan Bey ile devam ettireceğimize inanıyoruz." dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Bakanlık toplantı salonunda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ekonomik zorluklarla ilgili açıklamaları nedeniyle eleştirdiği TÜSİAD Yönetim Kurulu üyeleri ile bir araya geldi. Yaklaşık 3 saat süren toplantının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Kaslowski, Bakan Nebati ile ekonomideki son gelişmeleri ve riskleri değerlendirdiklerini ifade etti.

Bakan Nebati ile atılan adımların reel sektöre etkilerini tartıştıklarını ifade eden Kaslowski, "Çok açık bir iletişim ve samimi bir görüşme oldu. Bu istişareyi de Bakan Bey ile devam ettireceğimize inanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kaslowski, vergi konularını ele aldıklarını, yeşil dönüşümle ilgili fırsatları kaçırmamak açısından da bazı önerilerde bulunduklarını dile getirerek, "Enflasyonla ilgili görüşlerimizi de paylaştık. Enflasyonla ilgili ciddi bir mücadele verileceğine inanıyoruz. Enflasyon çok yüksek seviyelere çıktı ama önümüzdeki dönemde bu konuda da ciddi adımlar atılacağını öngörüyoruz, ümit ediyoruz." diye konuştu.

Bakan Nebati'yle görüşen TÜSİAD Başkanı Kaslowski'den ilk açıklama: Açık ve samimi görüşme oldu

Kredi faizlerinin seviyesine ilişkin bir soru üzerine de, finans sektöründeki sorunları da Bakan Nebati ile paylaştıklarını ifade eden Kaslowski, şunları kaydetti:

Reel sektörde bu konuda bazı sorunlar var. Bunun üzerine de Bakanlık çalışıyor. Bunun da etkilerini göreceğiz. Şu an itibarıyla finansman kaynakları bulmakta sorunlar yaşanıyor. Bu tabii ki biraz kur şokundan da kaynaklanıyor. Bakanlık da bunun farkında ve bir paket üzerine çalışıyor.

 

Kaslowski'den enflasyon eleştirisi: Bu adımlar doğruysa neden yükseliyor?

 

TÜSİAD ve MÜSİAD başkanları İstanbul'da bir araya geldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (17)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Samet12 Ocak 2022 14:50

    Yorumlara bakıyorum eskiden bu kadar troll olmazdı. Enflasyona artışına eş güdümlü bir şekilde troll de artıyor.

  • Bozkurt12 Ocak 2022 12:27

    Tüsiadın gerçek açılımını bilmeden başındaki İtalyan yahudisi olması bile garipsenmiyorsa bu toplum nasıl şartlandırılmış düşünün artık,mevcut cunta Anayasası değişmediği sürece lozan anlaşmasının 46. Maddesi yürürlükte olacak,Bir ülkede sanayici işadamları hükümeti tehdit ediyorsa o kurum bu Vatanın Milletin Devletin yararına çalışmıyor demektir

  • Nedim12 Ocak 2022 11:17

    Sizi soytarılar sizi: yıllar geçti otomotiv sanayiinde fonksiyonel parçalarını yapmayı beceremediniz denemediniz bile! İşiniz gücünüz işçi maliyetlerini düşürmek nereden kısararım da karımı katlarım diye kıvır kıvır kıvırdınız!  Bilgisayar desen yine öyle doğru dürüst bir lcd ekran bile yapamıyorsunuz bilgisayar kasası yapmaktan başka bir halt bildiğiniz yok.  Lafa gelince devlet yanlış yapıyor. Siz ne yaptınız peki yıllardır?  Devlet teşvik veriyor bu kıçı kırıklar dövize yatırım yapıyor.  Güya patronlarmış!  Sizin gibi patronların!  Allah tan hepsi böyle soytarı züppe değil!  Elleirnde onca imkan olmasına rağmen  utanmadan  kendilerini acındırıp hala ipe sapa gelmez şikayetler yapıyorlar.  Çoğunun Ar Ge si bile yok olanında gösteriş olsun diye 3-5 tanıdık masa makam olsun diye doldurmuşlar!  

  • acacu12 Ocak 2022 00:08

    2018 den beri paket üstüne paket açıklanıp duruyor, ne zaman düştü enflasyon? 

  • Öz11 Ocak 2022 22:34

    Gerçek şu ki,şimdi adım atsanız bile bunun sonucunu en iyi ihtimal ile 1-2 sene sonra alırsınız,alım gücü düşük maaş zamları anında erimekte ve ürünlere gelen zam oranı asla maaşlara yansımaz dolayısı ile bolluk dönemi bitti artık hesap dönemi başlıyor,daha az giysi daha az malzeme daha az yemek daha az araba kullanmak vs vs böyle olunca talep normal olarak düşer ve 2022 de özellikle büyük kredisi olanlar muhtemelen batar kalanlar yola devam eder…

  • Mustafa Tunç 11 Ocak 2022 21:36

    Hükumet yeni anayasa yapsın. En önemli iş yeni anayasa yapılsın referanduma sunulsun

  • Cemal reis12 Ocak 2022 09:20

    Mustafa,akıllı musti kaç tane anayasa refedandumu yapıldı ?Hala akıllanmadın mı? Beyin beyin yee!

  • xyz12 Ocak 2022 01:40

    İngilterenin anayasası yok. ABD anayasası 7 madde halk açlıktan kırılıyor ve bizleri kıskanıyorlar. Geç bunları Mustafam. Anayasa karın doyurmuyor.

  • BORSACI11 Ocak 2022 20:49

    ülke 3 ay içinde dünya ülkesinden çıkıp afrikanın en geri kalmış ülkesine döndü zamlar insanlara ne oldu bu ülkeye detirtiyor kıyamet kopmuş gibi zam var gelirler giderleri karşılmayacak .sonuçları erken kestiremiyorum .durum böyle gitmez hükümet demek hükmeden demek ama hükümette zamlar karşısında hükümsüz.

  • baran12 Ocak 2022 11:07

    Beğenmiyorsan s...ir olur gidersin!  

  • eN GERİ :ddd12 Ocak 2022 09:01

    En geri dedi ve iphone 13 pro ile mesajını atıp sıtırbıksan kahvesini yudumladı çok gelişmiş en ileri borsacı :DDDD

  • Mg11 Ocak 2022 20:11

    TÜSİAD’da ya inanmış ya da inanmış gibi yapıyor, herkes dikkat etsin yeni bir 20 Aralık taklası ile ky’yı çarpmasınlar

  • Misafir11 Ocak 2022 21:05

    Bende paramı 3/1 altında 3/1 dolarda 3/1 TL de tutuyorum. TL yi düşerse diye Altan almak için. Valla ip cambazı olduk

  • Sınırlı ömrümüz israf oluyor11 Ocak 2022 20:08

    Faiz artacak mı yani? Daha önce beklenen buydu iktisat kurallarına göre.. Dolar henüz tepki vermedi.. Bu kadar belirsiz bi politika olur mu yazık değil mi biz millete.. Avrupalı Amerikalı vaktini başka şeylerle geçiriyor. Yatırım tavsiyesi değildir.

  • Mucise Reis ;)11 Ocak 2022 20:06

    Çözüm böyle olmaz. tüsiad baya güçlü apralarıların kurdugu bir birim. musiad gibi. yani zamanında inşaatçıların binas atışları talepleri gibi. şimdi bu kişiler devlet birimlerine ulaşıp ortam adımlar atabiliyor. ama nedne işçi ulaşamıyor? neden çiftçi ulaşamıyor? neden memurla rulaşamıyor? işte o bakımdan yapılan plan programlar butunu ve uşkeyi gerçek iyileştirecek sonuçlar üretmez. Hele Öğrenciler, gençler onları 1 Allahın kulu dinlemiyor. Ama bu gençler varya 3 milyon oy atacak genç varsa, öyle vuracak sandıkda şamarı göreceksiniz o çocuk gördüğünüz eline çubuk kraker çeker verip hadi git okuluna oku dediğiniz gençler... O bakımdan her kademe her birim herkeslerin ortan sorunlarını birlikte çözmeniz gerekli. Bu yapılanlar asla doğallık ve sabit doğal iyileşme oluşturmaz. Yanlış sistemler devam ediyor. 

  • 12311 Ocak 2022 19:42

    Marketleri manavları büfeleri tehditle enflasyon düşmez

  • Echel-i cühela11 Ocak 2022 20:08

    Dolar faiz tehdidli TÜSİAD mavallari ile de hukumetimiz düşmüyor ... Ne tesadüf ...