E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKardeşinin bakan olduğunu pazarda öğrendi---

Kardeşinin bakan olduğunu pazarda öğrendi

Kardeşinin bakan olduğunu pazarda öğrendi
24 Mayıs 2016 - 16:22 borsagundem.com

Faruk Özlü'nün ablası, kardeşinin bakan olduğu haberini halk pazarında öğrendi

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı olan AK Parti Düzce Milletvekili Faruk Özlü'nün Düzce'nin Çilimli ilçesi Topçular köyünde yaşayan ablası Mürvet Çolak, kardeşinin bakan olduğunu halk pazarında öğrendi.
 

İlçede açılan halk pazarında evinin bahçesinde yetiştirdiği sebzeleri satan 63 yaşındaki Mürvet Çolak, kardeşi Faruk Özlü'nün 65. Hükümet'te Bilim, Sanayi veTeknoloji Bakanı olduğunu pazar yerinde arkadaşlarının söylemesiyle öğrendiğini söyledi.               

"Vatanımıza milletimize hayırlı olsun" diyen Çolak, "Çok mutlu oldum, çok sevindim. Kardeşim çalışkan, dürüst, tuttuğunu kopartır. Dürüstlüğüne diyecek insan yoktur, çok dürüsttür." diye konuştu.               

Çolak, Düzce halkının kardeşinden çok beklentisinin olduğunu belirterek, "Çok çalışkan olduğu için Düzce'nin çok beklentisi var. Düzce halkı kardeşimi çok seviyor. Zaten birinci yaptık onu." dedi.               

Beş kardeş olduklarını anlatan Çolak, Özlü'nün sık sık kendilerini ziyaret ettiğini dile getirdi.               

Çolak, "Beş yıldır Ankara'da. Buraya geldiklerinde rahmetli babam tembih ederdi, 'Oğlum derdi, siz devlete çalışıyorsunuz, fazla çalışın, sakın eksik çalışmayın, dürüst çalışın.' derdi. O da 'Peki baba.' derdi. Babamı çok severdi, babam da evladını çok severdi." ifadesini kullandı.             

 Mürvet Çolak, bahçesinde yetiştirdiği fazla ürünlerini pazara getirip sattığını söyledi.

Faruk Özlü kimdir? İşte Faruk Özlü hakkında merak ettikleriniz...

Faruk Özlü 25. dönem Düzce milletvekilidir. Faruk Özlü, Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) Makina Mühendisi olarak mezun oldu.. Faruk Özlü Harvard Üniversitesi’nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı. İşte Faruk Özlü'nün yeni kabinede atandığı bakanlık..

Faruk Özlü yeni kabinede Bilim ve Sanayi Bakanı olarak görev yapacak..

FARUK ÖZLÜ KİMDİR?
19 Kasım 1962 yılında Düzce’de doğdu. Düzce Lisesi’ni müteakip Yıldız Teknik Üniversitesi’nden (YTÜ) Makina Mühendisi olarak mezun oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde (İTÜ) Yüksek Lisans ve Doktora yaptı. İspanya’da Proje ve Mühendislik, Harvard Üniversitesi’nde Üst Düzey Yönetici eğitimi aldı.

1987 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Araştırma Görevlisi olarak çalışma hayatına başladı. 1990 yılında Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nda Sözleşmeli Personel-Mühendis olarak görev aldı. Aynı kurumda sırasıyla Uzman, Proje Müdürü, Daire Başkanı, Müsteşar Yardımcısı oldu. Müsteşar Vekilliği yaptı.

Savunma Sanayii Müsteşarlığı’nın önemli ve büyük bütün projelerinde çalıştı. Uzman ve Proje müdürü olarak çalıştığı Zırhlı Muharebe Aracı Projesi’nde Cumhuriyettarihinin tek kalemde en büyük savunma sanayi ihracatı gerçekleştirildi. Türkiye’nin kendi tasarımı “ilk milli tankı ALTAY”, “ilk insansız hava aracı ANKA”, “ilk milli gemisi MİLGEM” projelerinin yürütülmesinde Müsteşar Yardımcısı olarak görev yaptı. “Havadan Erken ihbar ve Kontrol Uçağı” AWACS, “A400M Nakliye Uçağı”, “F-35 Savaş Uçağı”, “F-16 ve Helikopter Elektronik Harp Sistemleri”, “Yazılım ve Simülatörler”, “Uzun Menzilli Hava ve Füze Savunma Sistemleri” görev aldığı projelerden bazılardır.

Müsteşar Yardımcısı olarak savunma sanayii stratejik planlarının hazırlanması, bütçe ve fon yönetimi, insan kaynakları, müsteşarlığın görev ve teşkilat kanunun hazırlanması, tedarik süreci ve yönetimine ilişkin yönetmelik ve yönergelerin hazırlanması çalışmalarını yürüttü. 200 yılından beri savunma yönetimi ve “savunma reformu” konuları üzerinde çalışıyor. Bu konuda Cumhurbaşkanlığı-MGK bünyesinde kurulan çalışma gruplarında görev aldı.
2011 yılında AK Parti Düzce’den milletvekili aday adayı oldu.

TAI-TUŞAŞ, HEAŞ, TEKNOPARK İSTANBUL ve STM şirketlerinde Yönetim Kurulu üyesi ve Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalıştı.

AK Parti Düzce’den milletvekili aday adayı olmak için Müsteşar Yardımcılığı ve Yönetim Kurulu Başkanlığından 10 Şubat 2015 tarihinde istifa etmiştir.
İyi derece ingilizce bilen Dr. Faruk ÖZLÜ evli, iki çocuk babasıdır. Faruk Özlü, 65. Hükümetin kurulmasıyla bilrikte Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı olarak seçilmiştir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)