E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKarantina süreleri doldu ama tahliye ertelendi---

Karantina süreleri doldu ama tahliye ertelendi

Karantina süreleri doldu ama tahliye ertelendi
29 Mart 2020 - 19:10 borsagundem.com

Umreden döndükten sonra Konya'daki öğrenci yurtlarına yerleştirilen ve 14 günlük karantinanın ardından yapılan korona virüs testi negatif çıkan kişilerin tahliyeleri ertelendi.

Umre için gittikleri Suudi Arabistan'dan döndükten sonra Konya'da Kredi Yurtlar Kurumu'na (KYK) bağlı iki yurda yerleştirilenlerden 14 gün karantina süresi dolan ve koronavirüs testi negatif çıkanların bugün evlerine gönderilmesi beklenirken, tahliye işlemlerinin ertelendiği belirtildi.

Sağlık Bakanlığı'nca koronavirüs tedbirleri kapsamında Konya'daki bu iki yurda, 15 Mart'ta 2 bin 200 kişi getirildi. 14 günlük karantina süresi boyunca yaklaşık 500 polis, yurtta güvenlik önlemi alıp, bina içinde, katlarda ve çevrede nöbet tuttu. Karantina süresi dolanlardan koronavirüs testi negatif çıkanların Bilim Kurulu kararıyla evlerine gönderilmesi bekleniyordu.

İl dışına gidecekler için hazırlanan otobüsler de sabah saatlerinden itibaren yurdun önünde bekletiliyordu. Gönderilmesi beklenen kişilerin, 14 gün evlerinde karantina altında duracaklarına ilişkin tebligat imzalayacağı öğrenildi.

Bakanlık açıkladı: Umreden dönenler karantinaya

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • kaktust29 Mart 2020 22:22

    bu süre kesinlikle  yetmez,evlerine gittiklerini  varsaylım,evlerinde hoş geldin ,geçmiş olsun derken yine yüzlerce insan bir araya gelcek,bir kaç ay daha kalsınlar

  • En az 6 ay kalmalılar.29 Mart 2020 19:39

    Parasınla değil mi,parasını biz ödüyoruz.

  • Mehmett29 Mart 2020 19:17

    Hadi buyur!! Şimdi onları karşılayanlar, evlerinde hg diyenler ve bunların etrafa yaydığı insanlar??? Bu süreç Yazın ortasına sürer hazırlayın kendinizi!