E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKaradeniz gazı 'Komşu'nun iştahını kabarttı---

Karadeniz gazı 'Komşu'nun iştahını kabarttı

Karadeniz gazı 'Komşu'nun iştahını kabarttı
07 Ocak 2023 - 13:26 borsagundem.com

Fatih Sondaj gemisinin Çaycuma-1 kuyusunda denizin 3023 metre altında 58 milyar metreküplük doğalgaz rezervi keşfetmesiyle Bulgaristan, tüm dikkatini bu yöne çevirdi.

Türkiye'nin Çaycuma-1 kuyusundaki 58 milyar metreküplük doğalgaz keşfinin Bulgar kara sularına yakın olması Sofya'yı harekete geçirdi. Bulgaristan adına Karadeniz'de doğalgaz arama faaliyeti yürüten TotalEnergies'in Türk kuyusu yönüne doğru çalışmalarını hızlandırdığı belirtilirken Türkiye-Bulgaristan doğalgaz anlaşmasının sınır ötesi gaz projeleri için bir çerçeve oluşturabileceği kaydedildi.

Yabancı basında yer alan analiz yazısında Çaycuma-1 keşfinin, Bulgaristan'a ait Asparuh bloğunun sadece birkaç kilometre uzaklığında olduğuna dikkat çekilirken yazıda, "Türkiye'nin Karadeniz'deki son gaz keşfi, Bulgaristan'ın enerji güvenliğini artırmak için kendi sularında arama faaliyetlerini teşvik etme konusunda nihayet ciddileşmesi için tetikleyici olabilir" ifadeleri yer aldı.

Yeni keşfin, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Filyos Gaz İşleme Tesisi'ne bağlanacağı vurgusu yapıldı.

Star'da yer alan habere göre, Çaycuma-1 kuyusunun Bulgaristan açıklarında TotalEnergies'in doğalgaz ve petrol arama faaliyeti yürüttüğü alana çok yakın olmasına işaret eden analiz yazısında Fransız şirketin, Türk kuyusunun yönüne doğru çalışmalarını hızlandırdığı kaydedildi.

Bulgaristan'ın doğalgazın çoğunu ithal ettiği belirtilirken Türkiye ile Bulgaristan arasında yılda yaklaşık 1,5 milyar metreküpe kadar doğalgaz transferi sağlayacak işbirliği anlaşmasına dikkat çekildi. Analiz yazısında şu ifadeleri yer verildi;

Belki de Sofya ile Ankara arasındaki bu gaz tedarik anlaşması, iki hükümet arasında bir jeolojik bilgi alışverişinin habercisi olabilir ve sınır ötesi gaz projeleri için bir çerçeve oluşturabilir?. Bu, Bulgaristan için iki eliyle kavraması gereken tek fırsat.

Türkiye ile Bulgaristan doğalgaz anlaşmasını imzaladı

 

Erdoğan'dan doğal gaz müjdesi: 58 milyar metreküplük yeni keşif!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Engin Güler 0546878882411 Ocak 2023 00:53

    Yapılan çalışmalar muhteşem gerçekten.bana 20 personel 4 mühendis ve 50.000.000 lira Bütçe ile 500m2 kapalı bir alan verin.Size 6 ay içinde sonsuz yenilenebilir enerji kaynağını vereyim.çok iddialıyım bu konuda ama çooook

  • Aydin Durmus 10 Ocak 2023 10:36

    Her iki ulke ve cevre ulkelerle sinira 5 km mesafedeki enerji kaynaklarindan ortak kullanim alanina girmesi ve ortak faydalanilmasi yonunde anlasma saglanmasi lazim a.a dost olan ulkelerle...

  • mali08 Ocak 2023 14:52

    Bulgaristan ve Türkiye ortaklaşa petrol ve doğal gaz çıkartabilir ve işletebilir. İki ülkenin de yarına iş olur.

  • baran08 Ocak 2023 10:58

    xyz altılı masada kucaktan kucağa gezdiğin yetmedi mi?  Bu altılı masa gerçi iktidarsız ama sen kaşınıyorsun!  Süreç metni ile ortak politikalrın çıkarılması aşamasına gelinmesine karar verilmişmiş. :D  :D  :D  :D  Altılı masanın kararı güler misin ağlar mısın sabaha mı bırakırsın?  Kendi söylediklerinin çoğu zaman ne anlama geldiğini bile unutuyorlar!  Ne dediklerini dahi hatırlayamıyorlar!  Bu  ne sersem bir masa!

  • b07 Ocak 2023 20:51

    hani gecmiste sozcu gazetesi oy kullanmaya giderken beyninizi yaniniza almayi unutmayin demisti kendi secmenine XYZ tam senin gibilere soylemis o sozu cuk diye tam sana oturdu o cumle

  • Sabri10 Ocak 2023 20:51

    Burada gazdan söz ediliyor 6 masadan değil neyin acısını çekiyorsun bekle gör sizi sandığa tepe taklak gömeceğiz 5 aykaldi

  • x07 Ocak 2023 20:29

    bizim acil karadeniz akdeniz deki gazi cikarmamiz lazim yoksa diger ulkelerde cikarmaya baslarsa bu gaz yer altindaki basluklardan bir birinin kuyusuna akis olabilir

  • Metin zeki07 Ocak 2023 19:02

    Hacının benzinliği kaçak yapıcak komşunun bölgesine akacak .

  • xyz07 Ocak 2023 17:15

    BEN ASLA VE ASLA DOĞALGAZ ÇIKARTIĞIMIZA İNANMIYORUM BUNLARIN HEPSİ SEÇİM YATIRIMI OLUP, SAVAŞ UÇAĞI VE OTOMOTİV DE YAPTIĞIMIZA ASLA VE ASLA İNANMIYORUM.

  • baran09 Ocak 2023 07:29

    Bak ne diyeceğim artık Karaabağ ı unutun hapishanelerden çıkmayı kaçöayı unutun!  Siz olsa olsa cehenneme gidersiniz.  Sansaryan ne diyor cehennemin kapılarını açarız!  Be pvng sen zaten cehennem ehlisin kapılar sana zaten açık sadece gününü bekliyorsun.

  • xyz08 Ocak 2023 21:02

    şerok kardeşim bizimkiler iktidara gelsin karabağ size vereceğiz çünkü dostumuz abd bunun için çalamabakta bizler onların isteklerini gayet iyi analiz etmiş bulunmaktayız.

  • serok agopyan08 Ocak 2023 20:55

    seni tebrik ediyorum.demek ki sen de dogruyu görensin .demek ki bizdensin yigit adam.yuce isa seni kutsasın.

  • Mert oluk 08 Ocak 2023 12:14

    Dur tahmin edeyim sen kesin Adana Sahra hastanesi varlığına inananlardansin.

  • baran08 Ocak 2023 07:36

    İnanıyorsun da hasut olduğun için kabul edemiyorsun!  Çünkü Allahsız kitapsız devşirmeler de tıpkı senin gibi ağızlarından ateş ve kin kusuyor. Cehennem ehlinin canı cehenneme!  Yobazın düzenbazın canı cehenneme!  Yaşasın Kahraman ferdekar asil Türk Milleti.  Ne lgtb ile ne pkk ile ne de sapık akımlar ile  Türk halkını bozamayacaksınız korkunuzdan battığınız çukurdan böyle ileri geri havlarsınız!  Başka da bir haly yiyemezsinzi. İstediğin kadar havla!  

  • sd07 Ocak 2023 20:23

    senin beynin sulanmis diyecegim ama beyin olursa sulanir varmi acaba diye supeye dustum

  • E.g.07 Ocak 2023 15:21

    ROMANYA DA ARAŞTIRMAYA BAŞLAR SAVAŞ BİTİNCE UKRAYNA VE RUSYA DA KARDENİZDE DOĞAL GAZ ARAŞTIRMASINA BAŞLARLAR aynı hazar gölünden doğal gaz çıkaran çevre ülkeleri gibi

  • Pala07 Ocak 2023 14:23

    Isin komigi turkiyenin her yerinde dogalgaz, petrol bulduk diye 22 yildir haberler yapiliyor. Demekki 22 yildir hep yalan atilmis, tel bi bu dogru

  • HASAN HÜSEYİN KIZILIRMAK07 Ocak 2023 19:54

    sen beyin olduğuna inanıyormusun eğer var ise görebiliyormusun diyecem fakat bu bulunanlar senin beyninden daha gerçek.

  • xyz07 Ocak 2023 17:42

    BEN DOĞALGAZ I ÇIKARTIĞIMIZA ASLA ASLA İNANMIYORUM.SAVAŞ UÇAĞI, SİHA TİHA KIZILELMA  OTOMOBİL YAPTIĞIMIZIDA İNANMIYORUM.