E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKaradağ: İçimize sinen ürünlerle Borsa 100 bini de geçer---

Karadağ: İçimize sinen ürünlerle Borsa 100 bini de geçer

Karadağ: İçimize sinen ürünlerle Borsa 100 bini de geçer
04 Kasım 2016 - 17:08 borsagundem.com

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Sermaye Piyasaları Kongresi’nde Borsa Gündem’e çarpıcı açıkmalar yaptı.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından İstanbul’da düzenlenen Sermaye Piyasaları Kongresi'ne katılan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ Borsagundem.com’a yaptığı açıklamada, aracı kurumlara çarpıcı bir mesaj verdi. Karadağ, “Pazarın çürük domateslerini borsada satmak yerine biz ne zaman içimize sinen ürünleri piyasaya sunarsak, sermaye piyasalarına güven gelir, o zaman endeks 100 bini de geçer” dedi. Türkiye’den önemli isimlerle birlikte dünyadan finans guruları, akademisyenler, piyasa temsilcileri, kurumsal ve bireysel yatırımcıların bir araya geldiği dev organizasyonun önde gelen katılımcıları arasında olan Himmet Karadağ, Borsagundem.com’un sorularını yanıtladı.

SEANS SAATLERİ NEDEN DEĞİŞTİ?

-Borsadaki seans saatlerinin değişmesiyle ilgili neler söyleyeceksiniz?

- Zaten aracı kuruluş sahibi ve genel müdürü olan yönetim kurulu üyelerimiz var ve bu tür konularda sektörün taleplerini alıyoruz. Uluslararası ayağında da yabancı ortaklarımızdan Londra, Moskova,

ABD’den çek ediyoruz. En doğrusu ve optimumu nedir diye? Ve sonunda karar veriyoruz. Gerekçesine gelince, Hükümetin saatlerin geri alınmaması yönündeki kararı bizim önemli finans merkezleriyle işlem saatlerimizi ciddi anlamda etkiledi. Seans saatinde değişimin amacı bu yani finans piyasalarıyla uyumu maksimuma çıkarmak.

-Kongreyi nasıl buldunuz?

-Kongre çok güzel oldu ve oluyor. Bildiğim kadarıyla ilk kez bir Cumhurbaşkanı katıldı. Bu müthiş bir şey…

ENDEKS 100 BİNİ DE GEÇER, HER ŞEY 10 NUMARA OLUR

-Borsa 80 bini bir türlü kıramıyor. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

-Biz içimize sinen ürünleri yani aracı kurumun sattığı ürünü, ‘Kardeşim bu ürün alınır, babalar gibi ben de alırım’ dediğimiz ürünleri piyasaya sunarsak, sermaye piyasalarına güven gelir. Endeks 80 bini de geçer 100 bini de geçer. Yani her şey 10 numara olur. Ama aracılık sektörü hiç kimsenin almadığı, pazarın çürük domateslerini borsada satmaya çalışırsa olmaz. Maalesef şu anda durum böyle ve birçok sıkıntılı alanımız var. Bu durum da finansal tüketiciyi negatif etkiliyor. Niye hep kötü ürün, niye hep zarar etsin, zarar etsin.

-Yakın zamanda Fetva Kurulu’nun kurulacağını biliyoruz. Bu konuda sizin yorumunuz nedir?

-Hayata geçtiği anda çok güzel olacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • KORAY06 Kasım 2016 22:03

    KARDEŞİM AÇIĞA ALIŞ VE SATIŞI KALDIRIRSAN .3.CÜ DÜNYA SAVAŞI BİLE ÇIKSA EN FAZLA 500 PUAN DÜŞER.

  • Bulut Armağan06 Kasım 2016 18:23

    Eskiden olduğu gibi her hisse için maximum alış satış adetlerine geri dönün , yerliyi yabancıya ezdirdiniz , ezdirmeye devam ediyorsunuz.Yabacıda para bol tek emirle külli alım satım yapıyorlar sizin öünüzee geçiyorlar.Akşama kadar onlar alıp satıyor.Ama düzeltemessiniz.Çünkü gücünüz yok.

  • haydar06 Kasım 2016 13:37

    çürük dometesleri sen borsaya almazsan onlar da satmaz

  • Nahoglu06 Kasım 2016 12:17

    yeni kanun cıkalı 3 yıl oldu hala bırcok teblig eksik veya hatalı. spkya soyleyin duzeltsinler

  • ns05 Kasım 2016 13:52

    Sn Başkan borsamız manipilasyon yapanların hala cirit attığı yer ddurumunda. kimin alıp kimin sattığını göremiyoruz şefaf olması ve derinliği olan bir borsamız olmadıkça yatırımcı hala borsayı kumarhane olrak görecektir. Oysaki borsa uzun vadeli yatırım yapılması gereken yer olmalı..

  • tv05 Kasım 2016 13:11

    himmet bey öncelikle kapanan tahtalarla acil ilgilenilmesilazım ki borsamız 100 bin olsun yatırımcı küstü birkere ranlojistikler ataçlar mangolar önceliginizbu olsun saygılar

  • NAZAR05 Kasım 2016 06:55

    BIST başkanı Fetva Kurulu kurulunca çok güzel olacak diyor. Fetva kurulunda kimler olacak? Cüppeli Ahmet Hoca olacakmı mesala ?

  • alp05 Kasım 2016 01:54

    Tümosan sen ne zaman 10 lari bulcan.yaktın bizleriiiiiii.

  • Goldaszede05 Kasım 2016 01:09

    oncelikle goldas pisligini bir temizleyin

  • EKONOMİST05 Kasım 2016 00:29

    Önce çakalları uzaklaştırın. Amacı üç beş para kazanayım diyen eğitimleri düşük çakallıkla tecrübe edindiğini sanan kişileri uzaklaştırın. Sonrada diplomalı ekonomistleri teşvik edin piyasa 100 binide geçer borsada dünya borsası olur. Siz hisse senetlerinde fiyat hareketi yapan çakalların kazandıklarının peşine düşmezseniz nereden buldun sen kimsinde bunlara sahip oldun demezseniz bu söylemleri daha çok yaparsınız başkanım.

  • Emekli borsaci04 Kasım 2016 23:27

    Sayin başkan önce borsada şeffaflığı getir kim aldı sattı göremiyoruz yabancılar ve patronlar piyasayı dolandiriyor.kör havuzu kaldir

  • flamenco7204 Kasım 2016 23:09

    Halka arz=patronun istediği zaman ve fiyat..BU sebepten, "çürük mü değil mi?" ayrı bir konu ama; Bana göre, bizde halka arz çoğunlukla; Cuma pazarında satıp kazanmak için, Etiler manavından turfanda domates almak..Bi de domatesler çürük çıkarsa,:):):)Uuupsss!!..

  • Metin Çetin04 Kasım 2016 22:33

    Borsada kural var mı. ..? Temettü veren gördün mü? ŞEFFAFLIK Nerede? Nominal değerin altına düşen firmayı sahibine iade edebiliyor mu? ÇÜRÜK domatesleri niye sahibine yedirin. ..

  • emekli04 Kasım 2016 21:24

    balık kavaga cıkınca olur

  • Cetin 04 Kasım 2016 19:12

    En çürüğü spk başkanı vedat Akgiray in şirketi. Kendi 5 para etmez şirketini 5 çarpan la halka satmak için 45 tane 5 para etmez şirketin halka açılmasına onay verdi

  • Bika04 Kasım 2016 18:46

    100 bin olur da ne zaman ? Dolar 4'e geldikten sonra dolar bazlı ucuzladığından yani endeks enflasyonundan.

  • ANKARA04 Kasım 2016 17:43

    AL SANA CÜRÜKLER. KERVANSARAY HOLDİNĞ ADESE KRDMD GEREL KRGYO YKGYO İHLASLAR İTTİFAK GURUBU

  • borsacı04 Kasım 2016 17:41

    sn başkan her işlemden komisyonunuzu alıyorsunuz verileri dünya paraya satıyorsunuz siz para basarken sektör kan ağlıyor. müşteri çalışan ne durumda umrunuzda değil. fetva kurulundan sonrada bir de helva kurulu hayata geçirelim. piyasa mefta oldu.

  • ömer04 Kasım 2016 17:36

    borsada dürüst adamların kağıtlar işlem yapsın hırsız dolandırıcılar işlem yapmasın

  • orlondoww04 Kasım 2016 17:24

    açıkçıları engelleyemiyorsunuz endex 100 bin olur diyorsunuz size kim inanır kadir inanır