Yazdır

Karadağ: İçimize sinen ürünlerle Borsa 100 bini de geçer

Tarih: 04 Kasım 2016 - 17:08

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Sermaye Piyasaları Kongresi’nde Borsa Gündem’e çarpıcı açıkmalar yaptı.

SERAP SÜRMELİ – BORSAGUNDEM.COM/ÖZEL

Türkiye Sermaye Piyasaları Birliği (TSPB) tarafından İstanbul’da düzenlenen Sermaye Piyasaları Kongresi'ne katılan Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ Borsagundem.com’a yaptığı açıklamada, aracı kurumlara çarpıcı bir mesaj verdi. Karadağ, “Pazarın çürük domateslerini borsada satmak yerine biz ne zaman içimize sinen ürünleri piyasaya sunarsak, sermaye piyasalarına güven gelir, o zaman endeks 100 bini de geçer” dedi. Türkiye’den önemli isimlerle birlikte dünyadan finans guruları, akademisyenler, piyasa temsilcileri, kurumsal ve bireysel yatırımcıların bir araya geldiği dev organizasyonun önde gelen katılımcıları arasında olan Himmet Karadağ, Borsagundem.com’un sorularını yanıtladı.

SEANS SAATLERİ NEDEN DEĞİŞTİ?

-Borsadaki seans saatlerinin değişmesiyle ilgili neler söyleyeceksiniz?

- Zaten aracı kuruluş sahibi ve genel müdürü olan yönetim kurulu üyelerimiz var ve bu tür konularda sektörün taleplerini alıyoruz. Uluslararası ayağında da yabancı ortaklarımızdan Londra, Moskova,

ABD’den çek ediyoruz. En doğrusu ve optimumu nedir diye? Ve sonunda karar veriyoruz. Gerekçesine gelince, Hükümetin saatlerin geri alınmaması yönündeki kararı bizim önemli finans merkezleriyle işlem saatlerimizi ciddi anlamda etkiledi. Seans saatinde değişimin amacı bu yani finans piyasalarıyla uyumu maksimuma çıkarmak.

-Kongreyi nasıl buldunuz?

-Kongre çok güzel oldu ve oluyor. Bildiğim kadarıyla ilk kez bir Cumhurbaşkanı katıldı. Bu müthiş bir şey…

ENDEKS 100 BİNİ DE GEÇER, HER ŞEY 10 NUMARA OLUR

-Borsa 80 bini bir türlü kıramıyor. Bununla ilgili neler söyleyeceksiniz?

-Biz içimize sinen ürünleri yani aracı kurumun sattığı ürünü, ‘Kardeşim bu ürün alınır, babalar gibi ben de alırım’ dediğimiz ürünleri piyasaya sunarsak, sermaye piyasalarına güven gelir. Endeks 80 bini de geçer 100 bini de geçer. Yani her şey 10 numara olur. Ama aracılık sektörü hiç kimsenin almadığı, pazarın çürük domateslerini borsada satmaya çalışırsa olmaz. Maalesef şu anda durum böyle ve birçok sıkıntılı alanımız var. Bu durum da finansal tüketiciyi negatif etkiliyor. Niye hep kötü ürün, niye hep zarar etsin, zarar etsin.

-Yakın zamanda Fetva Kurulu’nun kurulacağını biliyoruz. Bu konuda sizin yorumunuz nedir?

-Hayata geçtiği anda çok güzel olacak.

Site adresi: https://www.borsagundem.net/haber/karadag-icimize-sinen-urunlerle-borsa-100-bini-de-gecer-1133832