E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKarabağ'da gözlem noktasında Türk Bayrağı---

Karabağ'da gözlem noktasında Türk Bayrağı

Karabağ'da gözlem noktasında Türk Bayrağı
14 Kasım 2020 - 19:43 borsagundem.com

10 Kasım tarihinde imzalanan ateşkes uyarınca gözlem noktaları kurulmaya başlandı. Karabağ'ın kalbi olarak bilinen Suşa'da bir gözlem noktasında Türk Bayrağı görüntülendi

Azerbaycan karşısında Dağlık Karabağ’da ağır yenilgiye uğrayan Ermeniler, 10 Kasım’da imzalanan ateşkes uyarınca iade etmek zorunda oldukları kentlerde konut, idari bina ve dükkânları ateşe vermeye başladı.

Rusya Savunma Bakanlığı, Dağlık Karabağ’a gönderilen Rus Barış Gücü askerlerinin ateşkes hattında devriyelerine başladığını açıkladı. Öte yandan Karabağ'ın kalbi Şuşa'daki gözlem noktasında dalgalanan Türk Bayrağı'nı Kanada merkezli Global News görüntüledi.

Çekilme sırasında karşı tarafa olan nefret ve kinin ulaştığı seviyeyi gözler önüne seren Ermeniler, terk ettikleri evleri ateşe vermeye başladı. Bölgeden aktarılan haberlere göre en yoğun kundaklama olayları 15 Kasım’da teslim edilmesi gereken Kelbecer rayonunda gözleniyor.Taşıyabilecekleri eşyaları araçlara yükleyen halk, son hamle olarak evlerine benzin dökerek yakıyor. Tüm köy ve kasabaların üzerinde siyah dumanlar yükseliyor.



Sputnik’in Ermenistan birimi bölgedeki yayın organı durumu, “Buradaki köy ve kasabalarda kimse kalmıyor. Herkes Ermenistan istikametine kaçıyor. Evlerin dış kapısını kapatmadan önce kendileri binayı ateşe veriyor” ifadeleriyle aktardı. Bu yayına göre evini yakan bir kişi, ‘Varlıklarımızı Azerbaycan’a tepside sunmak niyetinde değiliz. Meralarımız, maden ve taş ocaklarımız onlara kalmayacak. Yıkılsın daha iyi” dedi.

Ermeniler evleri ateşe vermeye başladılar! 'Tepside sunmayacağız'

Buna karşın Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev 10 Kasım anlaşmasının imzalandığı gece “Biz işgal altındaki topraklarımızdan Ermenistan ordusunun çekilmesini sağlıyoruz. Sivil halk bir suça karışmadıysa çekinmeden evinde kalarak yaşamaya devam edebilir” demişti.
 


Gözlem noktasında al bayrak

Kanada merkezli televizyon kanalı Global News, Azerbaycan ile Ermenistan arasında Dağlık Karabağ’daki çatışmaları sona erdiren anlaşma gereği kurulan gözlem noktalarını görüntüledi.

Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Rus barış gücü birliklerinin Stepanakert ve Şuşa'nın bulunduğu bölgede 4 gözlem noktası kurduğunu duyurmuştu. Karabağ'ın kalbi olarak anılan Şuşa'daki gözlem noktasında dalgalanan Türk bayrağı dikkat çekti.

Ermenistan 30 yıllık işgale karşılık tazminat ödeyecek

 

Ermenistan'da kaçma sırası hükümette

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ali Taş15 Kasım 2020 17:08

    İçimizdeki düşmana maaş veriyorlar haram zıkkımolsun Ermeniye dost olan pkk nın köpekleri bu bayrak işte o bayrak

  • AHMET ÖZBİR14 Kasım 2020 21:14

    RTE ve BAHÇELİ iktidarda olmasa asla ve asla azerbeycan bu başarıyı asla gösteremez bu durumlar olmaz idi.hdp nin dostu pkk ve ypg bugün Türklere karşı savaşmadılarmı.

  • Kürşad14 Kasım 2020 21:04

    D.Bahçeli, Harekâtın en yoğun günlerinden birinde "nahçıvan azerbaycan'a bağlansın" deyince zibidi taifesi, yeni gelinin sarıldığı gibi "birileri bahçeliye söylesin, orası zaten azerbaycan'a bağlı" dedilerdi....Buyurun, nahçıvan azerbaycan'a karayolu koridoru ile bağlandı, Artık ülkemizden otobüsle, dümdüz, dolanmadan Azerbaycan'la bağlandık,,,Durun daha bunlar başlangıç...Mevcut idari sistemimiz vede mevcut siyasi yapılanma(cumhur ittifakı) daha neleri başaracak göreceksiniz, ,,,Bizler, şöyle böyle geldik gidiyoruz, sonraki nesiller çok rahat edecek,,,biiznillah. Kalın sağlıcakla Allah'a emanetsiniz şerefli, asil milletim.