E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaKara pazartesi sonrası küresel piyasalar toparlanıyor---

Kara pazartesi sonrası küresel piyasalar toparlanıyor

Kara pazartesi sonrası küresel piyasalar toparlanıyor
10 Mart 2020 - 11:22 borsagundem.com

Kara pazartesi geride kaldı. ABD vadeli işlemleri ve Avrupa borsaları güne pozitif başladı.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Geçtiğimiz Pazartesi günü borsalar için 2008 krizinden sonraki en kötü gün olarak tarihe geçti. Birçok kişi tarafından “Kara Pazartesi” olarak adlandırıldı.

Salı gününe geldiğimizde ise hisse senetleri toplarlanma sinyalleri gösterdi. Tahvil ve petrol piyasaları toparlanırken, güvenli liman olarak görülen para birimlerinde çekilmeler görüldü.

S&P 500 endeksi Pazartesi günü %8’e yakın düşüşle kapattıktan sonra Salı günü vadeli işlemlerde %3 arttı.

Avrupa’daki büyük şirketlerden oluşan Stoxx Europe 600, Fransız Cac ve korona virüsün vurduğu İtalyan FTSE MIB endeksleri %1 artışın üstünde güne başladı.

Pazartesi günkü serbest düşüşün ardından petrol %5 arttı. Güvenli liman olarak görülen yen ve İsviçre frangı düşüş gösterdi.

ABD Başkanı Donald Trump, yönetiminin ve ABD Senatosu'nun korona virüsün ortaya çıkması nedeniyle sarsılan ekonomiye çok önemli bir rahatlama sağlayacak ücretli çalışanlara yönelik vergisi indirimini görüşeceğini bildirdi.

Trump, yönetiminin Salı günü temsilciler ile konuşmayı planladığını ve saatlik ücretlilere, onların hatası olmayan bir şey için cezalandırılmamaları sağlamak için destek istediğini belirtti.

Trump, milletvekilleri ile görüştükten sonra yapacağı basın toplantısında ekonomiyi destekleyecek çok dramatik eylemleri duyurmayı planladığını bildirdi.

ABD borsaları yükselişe geçti

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ahmet 10 Mart 2020 12:26

    Gerçek olan şu ki küresel ekonomik kriz ciddiyetini koruyor borsaların balon yükselmesine kanmayın belki de küçük yatırımcıları kafesleme hareketi olabilir. Bizim ülkemizde küresel ekonominin bir parçasıdır ayak uydurmak zorunda küresel ekonomi daralıyor suni yükselişlere kanmayın😉

  • ekonomist/stratejist10 Mart 2020 12:23

    Algıya bak hele borsa yükselince ekonomi süper mi oluyor GSYİH daha mı yükseliyor üretim ve talep çok mu yükseliyor. Geçin bu işleri borsa balondur balon bu yükselişleri kanmayın. Gerçek plan şu ki İtalya'da karantina tüm ülkeye uygulanıyor Almanya-Fransa ülkelerinde de durum vahim hakeza ABD v.b durum böyleyken dış ticaret, turizm, tüketim harcamaları,üretim durur gerçek olan budur. Ona göre hamle yapın hayallerle yatırım yapılmaz. Dünya piyasalarının reelde toparlanmasına bekliyorum şu an ki olanlar spekülasyondan başka bir şey değil. Balona kanmayın reel olana bakın.

  • Okie Dokie10 Mart 2020 12:14

    Şu yaşlı moruğa da keşke Corona virüsü bulaşsa. Çok gıcık bir tipi var.

  • Caki10 Mart 2020 11:58

    Borsa ciddi bir tempo yakaladi....virus kisoden kisiye gectikce vurucu etkisi azaliyormus...