E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKâr satışlarıyla satıcılı bir seyir etkili oldu---

Kâr satışlarıyla satıcılı bir seyir etkili oldu

Kâr satışlarıyla satıcılı bir seyir etkili oldu
17 Kasım 2021 - 09:16 borsagundem.com

Gedik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST100 Endeksi’nin güne bir miktar satıcılı bir açılışla başlaması bekleniyor.

Fed üyelerinden yükselen enflasyona karşı farklı değerlendirmeler gelirken, gündemdeki enflasyon kaynaklı endişeler küresel risk iştahı üzerinde baskı oluşturmaya devam ediyor. Bugün Euro Bölgesi’nde enflasyon rakamı ve Fed üyelerinin açıklamaları ön planda olacak. Dolar küresel çapta değer kazanımlarını sürdürürken, yurt içinde kur cephesindeki yükseliş eğilimi yakından izleniyor. Perşembe günkü TCMB toplantısı TL varlıkların seyri üzerinde belirleyici olacaktır.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler

• 13:00 Euro Bölgesi - TÜFE Önem: Yüksek

• 16:30 ABD – Konut Başlangıçları Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Son dönemde dalgalı bir seyrin izlendiği küresel hisse piyasalarında dün hafif alıcılı bir görünüm etkili olurken, küresel çaptaki enflasyonist ortam risk iştahı üzerinde baskı oluşturuyor. Haftaya güçlü bir yükselişle başlayan BIST-100 Endeksi kâr satışları ve kurdaki yükselişe bağlı olarak dün günü %0,99 oranında kayıpla 1.685,60 puandan tamamladı. ABD borsaları günü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın hafif satıcılı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında karışık bir görünüm hâkim. Avrupa borsalarının güne hafif satıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 10,27 – 10,29 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 10,41’li seviyelerden işlem görmekte. BIST100 Endeksi’nin güne bir miktar satıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Pazartesi günkü güçlü yükselişlerin ardından BIST-100 Endeksi dün de güne pozitif bir başlangıç yaptı. Ancak kur cephesindeki yükseliş ve kâr satışlarıyla günün kalan bölümünde satıcılı bir seyir etkili oldu. Endekste 1.670 seviyesini referans noktası olarak izlerken, bu seviye altında satıcılı seyrin devam edebileceği endekste pazartesi günü oluşan boşluğun doldurulacağı 1.642 ile devamında 1.600 – 1.590 aralığı gündeme gelebilir. 1.600 seviyesi altında teknik görünümde zayıflama derinleşebilir. TCMB toplantısı öncesinde kurlardaki yükseliş eğilimi yakından izlenirken, toplantıya kadar temkinli bir duruş sergilemek yararlı olacaktır. Endekste tekrar alımların etkili olması halinde 1.700 ve zirvenin bulunduğu 1.725 seviyesi direnç olarak takip edilecektir.

Günün önemli şirket haberleri 17/11/2021

 

Yünsa ve Tek Art Turizm sorusu

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mp117 Kasım 2021 11:24

    Kar satışları derken. Siz başka bir borsaya mı bakıyorsunuz. Alış ağırlıklı bir seyir mevcut. Yön yukarı. Riskler satın alınmış durumda. 2500 puanı göreceğiz. Boşuna çırpınmayın.