E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKar satışı riski devam ediyor---

Kar satışı riski devam ediyor

Kar satışı riski devam ediyor
18 Şubat 2021 - 09:30 borsagundem.com

Şeker Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende endeksin güne yükselişle başlaması bekleniyor

BİST: Güne dün pozitif başlangıç yapan BIST-100 endeksi gün içinde dalgalı bir seyir izlerken günü %0,14 düşüşle 1.540,59’dan tamamladı. Bankacılık endeksi %1,09 düşüşle negatif ayrıştı. Yurtdışı borsalar günü genel olarak negatif eğilimle kapatırken, BIST yurtdışına paralel günü hafif düşüşle kapattı. Global risk alma iştahı vaka artış hızının yavaşlaması ve ABD teşvik paketi beklentileriyle gücünü koruyor. TL, günü sınırlı değer kazancıyla kapatırken, CDS’ler günü 294 seviyelerinden kapattı. BIST’te son bir ayda yabancı çıkışı yaşanırken, yabancı satışlarının özellikle banka hisselerinde devam ettiğini gözlemliyoruz. Yabancı alımları yeniden güçlenmedikçe BIST’te yükselişlerin sınırlı kalması ve satış fırsatı olarak kullanılması beklenmektedir. Yabancı çıkışının devamı durumunda ise BIST’in negatif ayrışarak kar satışlarını devam ettirmesi beklenmektedir. Ancak global risk alma iştahında bir bozulma yaşanmadıkça kar satışları sınırlı kalabilir. Yurtdışı borsalarda satışların oluşması durumunda ise BIST’te daha güçlü kar satışları oluşabileceğini düşünüyoruz. Kısa vadede BIST’te dalgalı seyrin devam etmesi beklenmektedir. DXY dolar endeksindeki güçlenme çabası görülürken, güçlenmenin devamı EM piyasaları üzerinde ve dolayısıyla TL varlıklarda negatif baskıya neden olabilir. Yurtiçinde siyasi gelişmeler ve son dönemde oluşan siyasi gerilim endeksteki kar satışlarında etkili olurken, gelişmeler yakından izlenecek. Bugün TCMB faiz kararı takip edilecek. Genel piyasa beklentisi TCMB’nin faizleri sabit bırakması ve sıkı duruşunu koruması yönündedir. Sınırlı da olsa sürpriz bir faiz artışı TL’de değer kazançlarını güçlendirecektir. BIST kapanışına göre ABD vadelileri pozitif seyir izlerken, Almanya vadeli endeksi negatif seyir izliyor. Asya tarafında Çin hariç genel olarak borsalarda negatif seyir hakim. Endeksin güne yükselişle başlamasını beklerken, endekste yükselişlerin satış fırsatı olarak değerlendirilmeye devam edeceğini ve kar satışı riskinin devam ettiğini düşünüyoruz.

Para ve Döviz Piyasaları:

USD/TRY paritesi 6,9794-6,9964 bandında işlem görerek gün sonunu, önceki gün sonuna göre %0,01 oranında değer kaybıyla 6,9823 seviyesinden tamamladı. Sepet bazında ise Lira %0,42 oranında değer kazandı. Borçlanma araçları piyasasında, %13,09-% 13,23 seviyeleri arasında hareket eden on yıllık gösterge tahvilinin getirisi, önceki kapanışa göre 5 baz puan düşüşle günü, %13,10 seviyesinden tamamladı.

Yurt İçi Gündem:

Bugün Tüketici Güven Endeksi ve Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Son dönem alınan tedbirlerle birlikte Tüketici Güven Endeksinde hafif toparlanma bekliyoruz. Saat 14.00’de açıklanacak faiz kararına ilişkin, piyasa beklentisine paralel olarak faizlerde herhangi bir değişiklik beklemiyoruz. Kurulun enflasyon görünümüne dair beklentileri ve gelecek dönem para politikası uygulamalarına yönelik vereceği mesajlar önemli olacak.

Şekerbank ve Odaş Elektrik sorusu

 

Günün önemli şirket haberleri 18/02/2021

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)