E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKaplan: ABD ekonomisi mayısta dibi gördü---

Kaplan: ABD ekonomisi mayısta dibi gördü

Kaplan: ABD ekonomisi mayısta dibi gördü
17 Haziran 2020 - 08:03 borsagundem.com

Dallas Fed Başkanı Kaplan, mayıs ayından itibaren çıkış beklediği ABD ekonomisi için aşağı ve yukarı yönlü risklerin de bulunduğunu söyledi


Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, ABD ekonomisinin "muhtemelen" Mayıs ayının başlarında dibi gördüğünü ve ABD ekonomisinin o noktadan "oldukça güçlü şekilde büyüyeceğini" söyledi.

Bununla birlikte ABD ekonomisi için "aşağı ve yukarı yönlü riskler" bulunduğunu da ifade eden Kaplan, pek çok şeyin korona virüsün yayılmasını engellenmesine ve test yapılmasına bağlı olduğunun da altını çizdi. Bununla birlikte Kaplan, ülke genelinde Covid-19 vaka sayılarının yeniden artışa geçmesinin sağlık sistemini boğması tehdidi bulunmadığını savundu.

Kaplan, faiz oranlarını sıfıra yakın seviyeye indiren, finansal şartları gevşek tutmak için tahvil alımı yapan ve ekonominin büyük kısmını desteklemek için kredi programları başlatan Fed'in daha fazlasını
yapmak için cephanesi olduğunu da vurguladı.

"Ek varlık alımları yapmak için kabiliyetimiz var. Daha çok barutumuz var" diye konuşan Kaplan, ABD ekonomisinin bu yıl yüzde 4,5 daralmasını ve 2020 sonunda işsizliğin yüzde 8 civarında olmasını beklediğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)