E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKapasite kullanım oranı Ekim'de arttı---

Kapasite kullanım oranı Ekim'de arttı

Kapasite kullanım oranı Ekim'de arttı
25 Ekim 2013 - 16:02 borsagundem.com

İmalat sanayine ilişkin öncü göstergeler, toparlanmaya işaret ediyor

İmalat sanayine ilişkin öncü göstergeler, toparlanmaya işaret ediyor.
Kapasite kullanım oranı ve reel kesim güven endeksi 2 yılın en yükseğinde.
En önemli ihracat pazarımız olan Euro Bölgesi’nin resesyondan çıkmasının yarattığı talep ve TL’nin değer kaybının getirdiği rekabetçilik artışının ihracata olumlu yansımaya başladığı görülüyor.
Son  dört aydır yatay seyir izleyen mevsimsellikten arındırılmış kapasite kullanım oranı (KKO) Ekim’de bir önceki aya göre +0,8 puan artarak %75,8 ile son 2 yılın en yüksek  seviyesinde gerçekleşti. Ancak KKO halen kriz öncesi ~% 80 ortalamasının altında seyretmeye devam ediyor. 
Ağustos ve Eylül aylarında kademeli olarak artış gösteren mevsimselikten arındırılmış reel kesim güven endeksi (RKGE, m.a.) Ekim’de artış ivmesini artırdı. Endeks son 2 yılın en yüksek seviyesinde: 111,9.
Gelecek 3 aya ilişkin ihracat sipariş miktarı, toplam istihdam ve üretim hacmi ilişkin beklentilerdeki iyileşme endeksi yukarı yönlü etkiledi.Yatırım harcamalarına ilişkin beklentilerde ise Ekim ayında “eksi 0,5” azalış görüldü.

AKBANK EKONOMİK ARAŞTIRMALAR

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)