E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiKapasite kullanım oranı azaldı---

Kapasite kullanım oranı azaldı

Kapasite kullanım oranı azaldı
24 Kasım 2022 - 10:11 borsagundem.com

Kapasite kullanım oranı kasımda 1,0 puan geriledi

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), bir önceki aya göre 1,0 puan azalarak yüzde 75,9 seviyesinde gerçekleşti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yapılan açıklamada şöyle denildi: 

İmalat sanayi genelinde kapasite kullanım oranı (KKO), bir önceki aya göre 1,0 puan azalarak yüzde 75,9 seviyesinde gerçekleşti.

Mevsimsel etkilerden arındırılmış kapasite kullanım oranı (KKO-MA), bir önceki aya göre 0,7 puan azalarak yüzde 75,9 seviyesinde gerçekleşti.

Dayanıklı tüketim malları kapasite kullanım oranı Kasım'da %74.00'ten %72.10'a, tüketim malları kapasite kullanım oranı Kasım'da %74.70'ten %74.10'a geriledi. Yatırım malları tüketim malları kapasite kullanım oranı aynı ayda %77.40'tan %76.80'e, ara mallar tüketim malları %76.70'ten %75.40'a, dayanıksız tüketim malları ise %74.90'dan %74.50'ye geriledi.

Reel Kesim Güven Endeksi geriledi

 

İmalat sektöründe ivme kaybı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )24 Kasım 2022 14:28

    Kapasite kullanımı düştükçe işsizlikde düşüyor :D nasıl bir denklem bu ? ..kapasite artacak ki işçi alacaklar... kapasite düşüyor, üretim düşüyor, buna rağmen işverenler işçi alıp işsizliğin düşmeisne katkıda bulunuyor... Verilerimizi çıkartan memurlarımızı alkışlıyorum. Ülke gidişatını olduğundan farklı göstererek alınması gereken önemlerin ve sorunların çözülmesine vesile olmayan her bir memur benim gözümde adli olarak hesap vermesi gereken memleketinin iyiliğini istemeyn kişidir. Belki gerçek verileri gören kurumlarımız önlem amacak, ama bile bile farklı veri çıakrıp ülkenin gelecekte zarar görmesini isteyen maaşlı memular bende vatan .... maddesi ile hesap vermeli. Kabul edilemez... bir işlem ile dikilecke küçüç delik, çok büyük delik olunca çözüm bulunamayabilir ve memur bu sorumlulukdan hesap vermelidir. Devlet meselesi bu