E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıKapanış rekoru serisine endeks yenisini ekledi---

Kapanış rekoru serisine endeks yenisini ekledi

Kapanış rekoru serisine endeks yenisini ekledi
16 Kasım 2021 - 08:30 borsagundem.com

İnfo Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesi bekleniyor.

Türkiye’de korona virüs vaka sayısının bir önceki gün 23.852 kişi, hayatını kaybeden kişi sayısı ise 215 kişi olarak açıklandı.

ABD Başkanı Biden, ekonomi planının ilk aşamasını oluşturan yaklaşık 1 trilyon dolarlık altyapı paketini onayladı.

Türkiye Şeker Fabrikaları, şeker fiyatına %25 zam yaparak kg’ı 3,93 TL olan şekerin fiyatını 4,91 TL'ye yükseltti.

BoE Başkanı Bailey, ülkede artan enflasyondan son derece rahatsız olduğunu, hedef seviyenin üzerinde olan enflasyona ilişkin istedikleri rotanın bu olmadığını ifade etti.

Biden, Fed başkanlığı için görüşmelerine devam ederken, Senato Bankacılık Komisyonu Başkanı Brown, kararın yakında açıklanmasını beklediklerini söyledi.

Getir, sermaye artırımı yoluyla n11.com’da hissedar olmak üzere Rekabet Kurumu’na başvurdu.

Richmond Fed Başkanı Thomas Barkin, Fed'n kısa vadeli faiz oranlarını artırma yönünde bir karar almadan önce daha fazla veri görmeye ihtiyacı olduğunu söyledi.

Almanya, korona virüsün kontrolden çıkması nedeniyle yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Yeni hükümet, belirli meslek gruplarına aşı mecburiyeti getirmeyi planlıyor.

Avusturya’da Kovid-19 aşısı yaptırmamış ve son 6 ayda hastalığı geçirmemişler için bazı durumlar dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanmaya başlandı.

ABD'de Yüksek Mahkeme, Volkswagen ve Alman otomobil tedarikçisi Robert Bosch LLC'nin Florida ve Utah'da alt mahkemelerdeki davalarda çıkan, otomobil üreticisine dizel manipülasyonu nedeniyle ceza uygulayabileceğine yönelik kararlara ilişkin temyiz talebinin reddedildiğini bildirdi.

Elon Musk, Tesla'da hisse satışına devam etti .

Biden'in kriptopara vergi raporlama zorunluluğunu da içeren altyapı yatırım paketini imzalamasının da etkisiyle kriptopara fiyatları Bitcoin öncülüğünde geriledi.

Ne Olacak?

• Yurtiçinde önemli bir veri akışı bulunmazken, İngiltere’de GSYH, ABD’de ise Perakende Satışlar, Sanayi Üretim Endeksi ve Kapasite Kullanım Oranı açıklanacak.

• Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, bugün 09.00'da başlayacak 5. Türkiye Sermaye Piyasaları Kongresi'nin açılış konuşmasını yapacak.

• TCMB Faiz Kararı Perşembe günü açıklanacak.

Borsa İstanbul’un bu sabah hafif alıcılı başlangıç yapmasını bekliyoruz.

BİST100 endeksinde hafif alıcılı açılış gerçekleşmesini bekliyoruz.

Çin tarafında Sanayi Üretim Endeksi ve Perakende Satış verileri beklentilerin üstünde pozitif geldi. Perakende Satışlar Ekim ayında yıllık bazda %4,9, Sanayi Üretimi de %3,5 artış kaydetti. Beklentilerin üzerinde gelen ve ekonomide toparlanma emarelerine işaret eden bu veriler ile Asya Piyasaları geçtiğimiz işlem gününü pozitif tamamladı.

Yurtiçi piyasalarda ise seans öncesi KAP’ta yayımlanan haber ile Garanti Bankası rüzgarı esti. BBVA’nın Garanti Bankası’nda sahibi olmadığı payları 12,20 TL fiyattan Gönüllü Pay Alım Teklifi ile alacağını açıklaması ile birlikte endeks güne pozitif başladı. Garanti’nin tavan açıp tavan kapattığı günü, bankacılık endeksi %9,50’un üstünde yükselişle tamamladı. Bankacılık sektöründeki sert yükseliş ile endeks 1.710 seviyesini test ederken, endeks geçen haftadan beri devam ettirdiği yeni kapanış rekoru serisine bir yenisini daha ekledi.

Yurtiçi piyasalarda gözler bu hafta gerçekleşecek TCMB faiz kararında olacak. Son iki toplantıda 300 baz puan indirim yapıp, politika faizini %16,00’ye çeken Merkez’den bu toplantıda 50 - 100 baz puan aralığında indirim bekleniyor.
 
VİOP 30 Endeks kontratında hafif alıcılı açılış bekliyoruz.

VİOP 30 Endeks Aralık kontratı, Pazartesi günü 1.806 - 1.950 fiyat aralığında işlem görerek günü 1.945 uzlaşma fiyatından tamamladı. Kontrattaki açık pozisyon sayısı 4.198 azalarak 645.742 adet kontrat olarak gerçekleşti.

VİOP 30 Endeks kontratında 60 dakikalık HO’nın geçtiği 1.823 seviyesinin üzerinde hareket etmemiz kısa vadede yükseliş eğilimini arttırırken, 1.965’in üstüne çıkmamız durumunda ilk aşamada 2.000 seviyesini kısa vadeli hedef haline getirebilir. Aşağı yönde ise kısa vadeli düşüşün devam edebilmesi için 1.920 destek seviyesinin kırılması gerekmektedir. Kısa vadede yukarı yönde 1.955 ve 1.965 seviyesi önemli bir direnç olarak karşımıza çıkarken. Aşağı yönde ise 1.930 ve 1.920 seviyesi önemli bir destek noktası olarak takip edilecektir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)