E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKalitesiz yapı maliyetini bütün toplum ödüyor---

Kalitesiz yapı maliyetini bütün toplum ödüyor

Kalitesiz yapı maliyetini bütün toplum ödüyor
26 Ocak 2020 - 08:16 borsagundem.com

Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES) Başkanı Celal Koloğlu, Elazığ’daki depreme ilişkin olarak, “Kalitesiz yapı üretiminin maliyetini tüm toplum olarak ödedik, maalesef hâlâ ödemeye devam ediyoruz.

Koloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Elazığ’da meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifa diledi. Depremin Türkiye coğrafyasının bir gerçeği olduğuna işaret eden Koloğlu, ülke topraklarının yüzde 90’ından fazlasının deprem kuşağında bulunduğuna dikkati çekti.

Milli mesele

Koloğlu, “Yeni konutları depreme dayanıklı inşa ederken mevcut yapıları da depreme dayanıklı hale getirmek mecburiyetindeyiz. Bu bizim milli meselemizdir. Bir daha böyle acılar yaşamamak için inşaat sektörünün tamamen bir mühendislik alanı olduğu kabul edilmeli, müteahhitlik mesleğine ilişkin belirlenen kriterlere uyulmalı” diye konuştu.

AFAD: Can kaybı 31’e yükseldi

 

AFAD'dan yardım çağrısı

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • halil26 Ocak 2020 22:42

    sadece kalitesiz yapı malzemelerimi. inşaatların tamamında suriyeli çalışıyo neyi deneliyonuz.

  • KEREM KIRBIZLI26 Ocak 2020 21:58

    yıkılın binaların hepsi kartondan ve topraktan yapılmış binalar.ondan sonrada bedelini hepimiz ödemekteyiz malesef doğru bir haber.bu çürük binalar yıkılsa şuanki yapılacak masrafların yarısı devletin ve halkın cebinde kalır idi.işe siyaset hiç bir zaman karıştırılmamalı.şunun adamı bunun adamı denilmemeli.herkese aynı davranılmalıdır.

  • gnçlk26 Ocak 2020 10:36

    çok doğru...şuraya harcanan masrafı devlet yapmaya bilirdi. orada insanlarımızda yaşamını yitirmyebilirdi...zamanında kalitesiz yapıları çok çok ucuza tesbit edebilirdik. dantık yapılara kolon eklenebilir güçlendirilirdi yada yıkılırdı. şuan devletın harcadığı para atıyorum 100 trilyon.. ama kontrol denetım ve sorunları iyileştirmek 1 tirilyon olurdu. devlet 99 trilyon tasarruf ederdi. en önemliside 1 vatandaş dahi yaşamını yitrmeye bilirdi. devlet kurumları vede izin veren makam ve mevkılerın gevşekliği denetimsizlik verilen tapular , aflar bugun yaşananların suçlkusudur. allah göstermesin istanbul 7 üzeride depremi herkes diyo. orada birşeyler olsa oranın yarasını sarmak için 10 milyar usd harcarız. ama kontrol tesbit kolon desteği, yenıleme, yapı incelemesivb. düzenlersek 1milyer usd harcarız. ve can kaybını en en aza indırır. yıkımı en en aza düşürürüz.  

  • Urla26 Ocak 2020 10:31

    Türkün türke yaptığını kimse yapmadı, yapmıyor. Dış mihrak dedikleri rüşvete göz yuman, kanun tanımayan, işi ehline vermeyen, kalitesiz yönetici

  • metin ışık26 Ocak 2020 09:05

    bu yapıları yapan bizim insanımız denetliyen bizim insanımız yapıda hayatını kaybeden bizim insanımız biz Türkiye vatandaşları (ayrımcılık yapmıyorum biz bu ülkeyi tüm vatandaşlarımız ile kurduk) sevdiklerimizin hayatını hiçe sayarak gözlerimizi kapatıyoruz. japonlar bizden cok mu zekiler yada avrupada yasayan toplumlar dahi mi hayır onlar çalışıyorlar ve SAYGILILAR bizim toplum yapımız değişti aciil olarak kendimize ceki düzen vermemiz gerekli LÜTFEN ÇALMAYALIM ÇOK PARANIN OLMASI HUZUR GETİRMEZ

  • Tek kurtuluş26 Ocak 2020 11:00

    Bizim insanımız ama malzemeyi yapan zengin olana birşey olmuyor, binayı yapan, denetleyene birşey olmuyor, ölenler başka yapanlar başka. Adı hepsi bizim insanımız ama bugün çocuğum depremde ölürse acıyı ben çekerim, sen binaları, malzemeyi yapan yada rüşvet alıp izin veren zenginsen çocuğun Cabrio arabaya biner, kızlarla gezer olan bana ve çocuğuma olmuş olur. Toplumsal bilinç oluşturmaya çalışıyorsan boşuna uğraşma bu kaçıncı felaket bu toplum sadece konuşur geçer. Bugün para verir, kan verir yarın çocuğunu torpille birinin hakkını yiyerek belediyeye yerleştirir. Bu ülkeden gitmek lazım, tek kurtuluş bu bilinçli, ahlaklı insan için.

  • eee26 Ocak 2020 10:38

    saece çalma deil. yıkılan apartmanın alt katına market açmışlar. kolon kesmişler. yanı bina belki yıkılmaz ama kolon kemsişler deniyor. sanırım bunu tv lerd eprogramlarda uzmanlar uyarmalı. kolon kesmek duvar kırmak bunalra goz yumulmamalu. umarız tv ler gerçek manada haber yaparda eğitimlenır millet. siyaset yapacam diye haber yapanda kalmadı