E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemKabine toplanıyor: Kovid-19 tedbirleri ve gıda fiyatları gündemde---

Kabine toplanıyor: Kovid-19 tedbirleri ve gıda fiyatları gündemde

Kabine toplanıyor: Kovid-19 tedbirleri ve gıda fiyatları gündemde
01 Şubat 2021 - 11:30 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısında ana gündem Kovid-19 tedbirleri ve yanı sıra gıda fiyatlarındaki artış olacak.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Erdoğan başkanlığında bugün toplanıyor. Toplantının ana gündemi Kovid-19 tedbirleri ve yanı sıra ekonomi olacak.

Beştepe Külliyesi'nde saat 15.00'te başlayacak toplantıya ilişkin edinilen bir bilgiye göre, "Geçen hafta kabine toplantısı yapılmamıştı. Bu haftaki toplantıda pandemideki gelişmeler ele alınacak. Daha önce vaka sayılarına bağlı olarak 15 Şubat gibi hem okullara hem de restoran ve kafelere yönelik gevşeme yönlü bazı adımlar atılabileceği hesap ediliyordu. Ancak son günlerde vaka sayısında maalesef beklenen düşüş olmuyor." denildi.

Vaka sayılarının 6.000-7.000 bandında seyretmesi ile düşüşün durduğu belirtilerek, "Beklenen normalleşme diyebileceğimiz adımlar gecikecek gibi. Mutasyon sorununun olduğu bir ortamda tedbirlerin çok daha sıkı uygulanması gerekiyor. Aşılamanın başlamış olmasına bağlı olarak biraz gevşeme olduğu görüşleri de var. Ancak böyle giderse beklendiği şekilde tedbirlerde esneme kolay değil." diyen yetkililer, yine de bazı küçük adımlar atılabileceği belirtilerek, üzerinde durulacak konulardan birinin 20 yaş altı ve 65 yaş üstü vatandaşlar için neler yapılabileceği ile daha sıkı tedbirlerle restoran ve kafelere yönelik adım atılıp atılamayacağı olduğu kaydedildi.

Bugünkü kabinede Sağlık Bakanı (Fahrettin Koca) sunum yapacak. Bilim Kurulu'nun da önerileri dikkate alınarak son durum değerlendirilecek.

Diğer bir gündem konusu ise ekonomi. Yetkililer, "Geçen hafta Gıda Komitesi toplanmış ve fiyat artışlarına yönelik değerlendirme yapmıştı. Bugün de gelinen durum değerlendirecek, sektörel bazda adımlar olabilir burada; ancak bu artışlara karşı ne tür adımlar olabilir bunlar değerlendirilecek." dedi.

Toplantı sonrası Erdoğan'ın alınan kararlar ve değerlendirmelere dair açıklama yapması bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.