E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJPMorgan: Fed pivot, borsayı rekor seviyeye yükseltebilir---

JPMorgan: Fed pivot, borsayı rekor seviyeye yükseltebilir

JPMorgan: Fed pivot, borsayı rekor seviyeye yükseltebilir
27 Eylül 2023 - 15:20 borsagundem.com

JPMorgan stratejistleri, Fed’in faiz artırım kampanyasından geri adım atmasının, borsaları 2024 yılında rekor seviyelere çıkarabileceğini öngörüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında rallinin pili tükendi. Yatırımcılar düşüşün derinleşebileceğinden endişe ediyor. Ancak JPMorgan stratejistleri, uzun vadede borsaların yeni rekor seviyelere yükselebileceği görüşünde.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, JPMorgan varlık stratejisti AJ Oden, Fed'in faiz artırım kampanyasında ‘u dönüşü’ yapması ve hisse senetlerinin Goldilocks ortamında resesyonun yaşanmadığı bir senaryoya girmesiyle S&P 500 Endeksi’nin 2024 yılında tüm zamanların en yüksek seviyesine doğru ilerleyebileceğini söylüyor.

Faiz artırım kampanyası sona mı erdi?

Markets Insider’dan Jennifer Sor’un haberine göre, JPMorgan Wealth Management küresel yatırım stratejisti AJ Oden, Fed'in izlediği para politikasında değişikliğe gitmesini ifade eden 'Fed pivot' sonrası S&P 500 Endeksi’nin gelecek yıl yeni bir rekora imza atacağını öne sürüyor.

Oden, bankanın stratejistlerinin S&P 500 Endeksi’nin 2024 yılı ortasında yeni bir zirveye ulaşmasını beklediklerini söylüyor. Bu, mevcut seviyelerden Ocak 2022'ye kadar tüm zamanların rekoru olan 4.796 puan zirvesinden en az yüzde 12'lik bir yükseliş daha anlamına geliyor.

Bunun nedeni büyük ölçüde JPMorgan'ın Fed'in yakında faiz indirimlerine yönelmesini beklemesi, ki bu da hisse senetleri için yukarı yönlü bir faktör anlamına geliyor. Oden, merkez bankacılarının geçen yıl enflasyonu düşürmek için faiz oranlarını agresif bir şekilde artırmasının ardından, Fed yetkililerinin artık ekonomi konusunda daha iyimser göründüğünü kaydediyor.

Goldilocks senaryosu

Oden, Fed’in tercih ettiği enflasyon ölçüsü olan Kişisel Tüketim Harcamaları enflasyonunun 2026 yılına kadar yüzde 2'ye kadar soğuyacağını tahmin eden Fed'in son Ekonomik Projeksiyon Özeti'ne (Summary of Economic Projections - SEP) dikkat çekiyor. Oden, “Fed toplantısına ve SEP'e dönüp baktığımızda, yumuşak inişin onlar için çok önemli olduğunu görüyoruz. SEP’e baktığınızda bu bir Goldilocks senaryosu gibi görünüyor” diyor.

Bu arada piyasalar, CME FedWatch Tool’a göre faiz oranlarının Haziran 2024'e kadar mevcut seviyeden daha düşük olma ihtimalini yüzde 44 olarak fiyatlıyor.

Tüketicilerin rolü

Borsa tahminlerine ilişkin olarak ise Oden, “Bu, tam anlamıyla bir yumuşak iniş senaryosu. Bir noktada Fed'in yön değiştireceğini ve piyasanın oradan toparlanacağını düşünmek makul görünüyor” diyor.

Oden, gelecekteki faiz indirimlerinden kaynaklanan yükselişe güçlü ABD tüketicisinin de yardımcı olacağını söylüyor ve ekliyor: “Geçtiğimiz yıl finansal koşullar önemli ölçüde sıkılaşmış olsa da tüketici harcamaları güçlü kalmayı sürdürdü ve S&P 500'deki ihtiyari tüketim hisse senetlerinin yüzde 88'i ‘oldukça iyi’ performans göstermeye hazır.”

Bu görüşler, enflasyonun potansiyel olarak toparlanması ve Fed'in faiz oranlarını kısıtlayıcı bölgede tutması nedeniyle resesyonun yakın olduğunu söyleyen borsa ayılarının tahminleriyle çelişiyor. Fed Başkanı Jerome Powell'ın, Fed'in Eylül ayındaki politika toplantısında faiz oranlarının daha uzun süre yüksek kalabileceği konusunda uyarmasından bu yana yatırımcılar gergin durumda. Bu durum tahvil getirileri yükselirken hisse senetlerinde satışlara yol açıyor.

Eski Goldman Sachs CEO’su Blankfein: Fed beklenenden erken faizleri indirebilir

 

Küresel piyasalarda şahin Fed baskısı

 

Fed’in enflasyon okuması hatalı mı?

 

Piyasa genişliği borsada düşüşü derinleştirebilir

 

Wall Street rallisi alacakaranlık kuşağında

 

ABD sanayi hisselerindeki düşüş resesyon belirtisi mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)