E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıJPMorgan: Bitcoin’e talepte yeni bir dönüm noktası---

JPMorgan: Bitcoin’e talepte yeni bir dönüm noktası

JPMorgan: Bitcoin’e talepte yeni bir dönüm noktası
14 Aralık 2020 - 12:14 borsagundem.com

JPMorgan’a göre, MassMutual’ın büyük miktarda Bitcoin alımı, artan talebin sinyallerini veriyor. Kripto paraya talep, sigorta şirketlerinde ve emeklilik fonlarında yükseliyor. Bu tür alıcıların en küçük Bitcoin alımı bile oldukça fazla önem arz ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Sigorta şirketi Massachusetts Mutual Life Insurance Co.’dan yakın zamanda gelen büyük miktarda Bitcoin alımı hamlesi, JPMorgan Chase’e göre, gelecek yıllarda kripto paraya yönelik kurumsal talebin artacağının sinyallerini verdi.

Sigorta şirketinin yaptığı 100 milyon dolarlık Bitcoin yatırımı, JPMorgan Stratejisti Nikolaos Panigirtzoglou’ya göre, kripto paranın aile şirketlerinden ve zengin yatırımcılardan, sigorta şirketlerine ve emeklilik fonlarına yayıldığını gösteriyor. Sigorta şirketlerinin ve emeklilik fonlarının Bitcoin’e büyük yatırımlar yapması öngörülmese de, stratejistlere göre, kripto paraya yönelik en ufak yön değişimi bile önemli.

JPMorgan stratejistleri, “MassMutual’ın Bitcoin alımları, kurumsal yatırımcıların Bitcoin’i benimseme sürecinde bir başka dönüm noktasını temsil ediyor” dedi.

Açıklamanın devamında, “diğer sigorta şirketleri ve emeklilik fonları da MassMutual’ı takip etmeye başladığında, gelecek yıllarda oluşacak potansiyel talebi görebiliyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Bloomberg’in haberine göre, Bitcoin Aralık ayı başında sert yükseliş gösterdikten sonra, düşüşe geçti. Ancak henüz ulaşamadığı 20,000 dolar sınırına yakınlığını koruyor. Bitcoin taraftarları kripto paranın doların zayıflamasıyla birlikte, altınla benzerlik taşıyan bir şekilde portföy çeşitlendirici olarak dikkat çekmeye başladığını söylüyor. Diğerleriyse, bu tahminlere ve gözlemlere daha temkinli yaklaşıyor ve kripto para dünyasının yüksek volatiliteye sahip olduğunu öne sürüyor.

Stratejistlere göre, ABD, Euro Bölgesi, İngiltere ve Japonya’da emeklilik fonları ve sigorta şirketleri Bitcoin’e %1’lik bir yer verseler bile, bu Bitcoin’de mevcut talebe ek 600 milyar dolarlık talep yaratacak. Kripto paranın mevcut piyasa değeri, CoinMarketCap’e göre, 356 milyar dolar.

Aynı zamanda, sigorta şirketleri ve emeklilik fonları gibi geleneksel yatırımcılar, risk seviyeleri ve yükümlülük uyuşmazlığı gibi konularda düzenlemelerden kaynaklanan yüklerin altında kalıyor. JPMorgan stratejistleri, bu durumun, şirketlerin Bitcoin’e yatırım yapacağı miktarı kısıtlayacağını düşünüyor.

Hangi dönemde alım yapmak borsada çok kazandırır?

 

Halka arz patlaması borsalar için ne anlama geliyor?

 

Hazine'den altın yatırımcısına bilgilendirme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)