E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJP Morgan: Enflasyon yükselecek---

JP Morgan: Enflasyon yükselecek

JP Morgan: Enflasyon yükselecek
05 Ağustos 2014 - 08:07 borsagundem.com

JP Morgan, Türkiye için enflasyon tahminlerini yükseltti

TÜİK'in açıkladığı Temmuz ayı TÜFE, çekirdek TÜFE ve yurtiçi ÜFE verilerinin hepsinin beklentilerin üzerinde geldiğine işaret eden JP Morgan, Temmuz ayında daha güçlü ve geniş tabanı fiyat baskılarını gördüklerini vurguladı. 
Bu ortamda 2014 yıl sonu TÜFE tahminini yüzde 8,6'dan yüzde 9,0'a ve 2015 enflasyon tahminini yüzde 6,4'ten 7,0'ye revize etme kararı aldıklarını ifade eden JP Morgan, "Güçlü fiyat baskıları ve kredibilitenin çökme riski TCMB'yi faiz indirimleri durdurması yönünde uyarabilir" değerlendirmesinde bulundu. 
Bununla birlikte TCMB'nin enflasyonun beklentilerin üzerinde çıkmasına neden olarak Ramazan ayını göstermesi olasılığının bulunduğuna da işaret eden JP Morgan, "TCMB'nin Ramazan'ı suçlayarak güvercin ifadeler kullanmaya devam etmesi olasılığı hala var, böyle bir durumda Ağustos ayında 25 baz puan faiz indirimi bekleyebiliriz" değerlendirmesinde
bulundu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)