E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıJokson Hole toplantısı öncesi risk iştahı açık---

Jokson Hole toplantısı öncesi risk iştahı açık

Jokson Hole toplantısı öncesi risk iştahı açık
26 Ağustos 2022 - 09:27 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.

Piyasalarda, Jokson Hole toplantısı öncesinde risk iştahının açıldığını söyleyebiliriz.

ABD endekslerinde teknoloji hisseleri önderliğinde %1,5 seviyesine yakınsayan yükselişleri takip ettik. Öte yandan Intel’in, yılın 2.yarısına ilişkin karamsar tahminler yapması şirket hisselerinde %5 düşüşe yol açtığını belirtmemizde fayda var.

Avrupa endekslerinde de teknoloji hisseleri öncülüğünde sınırlı iyimserlikle günü tamamladı. Bölgede Almanya’nın büyüme verisi beklenti üzerinde gerçekleşse de yılın 2.yarısında daralma gerçekleşeceği beklentilerinin oldukça etkili olduğunu hatırlatmakta fayda görüyoruz. Bölgede enerji fiyatlarındaki yükselişlerin de devam ettiğini belirtmek isteriz.

Dünü yükselişle kapatan Asya endeksleri, an itibariyle pozitif işlem görmeye devam ediyor. Bölgede ABD ve Çin’in New York’ta listelenen şirketlerin denetimiyle ilgili anlaşmaya yakın olduklarına ilişkjn haber akışının da etkili olduğunu söyleyebiliriz. Öte yandan sabah saatlerinde Japonya’dan enflasyon verilerini takip ettik.Tokyo çekirdek tüketici fiyatları %2,3 seviyesinden %2,6 seviyesine yükselerek %2,5 piyasa beklentisini aştı.Veri, Ekim 2014'ten bu yana görülen en yüksek seviyeye çıkarken tüfe de %2,5’ten %2,9 seviyesine yükseldi. Hatırlanacağı üzere Japonya Merkez Bankası artan enflasyona ilişkin faiz artırım süreciyle ilgili olarak ücret artışlarının gerçekleşmesi gerektiğini belirtmişti. Ancak, ülkede ücretlerle ilgili de bir düşüş eğiliminin olduğunu belirtmek isteriz.

BİST100 endeksi önceki gün gerçekleşen kayıplarını dün telafi ederek yeni bir kapanış rekoru gerçekleştirdi. Yükselişte bankacılık endeksi önemli rol oynarken bunu ulaştırma hisseleri takip etti.

Tekniksel bazda 172$ seviyelerinde fiyatlanıyoruz. Nisan zirvemiz olan 174$ seviyesi direnç olarak takip edeceğimiz ilk seviye olarak ön plana çıkarken 170$ seviyesini destek konumunda yer alıyor.

Günün en önemli veri akışı Jackson Hole toplantısı olacak. Saat 17:00’de Fed Başkanı Powell konuşacak. Konuşmada gelecek döneme ilişkin mesajlar vermesi bekleniyor. Bu mesajlar çerçevesinde piyasalarda volatilitenin artacağını belirtmekte fayda var.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış beklentisindeyiz.

Yatırımcıların dikkatine! Bugün iki hissenin fiyatında düzeltme olacak

 

Günün önemli şirket haberleri 26/08/2022

 

Altın ve gümüş Jackson Hole toplantısına hazırlık yapıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)