E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJohnson'ın eski başdanışmanından küstah cevap---

Johnson'ın eski başdanışmanından küstah cevap

Johnson'ın eski başdanışmanından küstah cevap
21 Temmuz 2021 - 14:36 borsagundem.com

Brexit kampanyasının tartışmalı ismi Dominic Cummings Türkiye sorusunu yanıtladı. Cummings Türkiye'nin AB'ye üye olacağı üzerinden yürüttükleri kampanyaya ilişkin eleştirilere sırıtarak cevap verdi.

Türkiye'nin üyelik süreci, İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması ile sonuçlanan referandumda, en çok konuşulan başlıklardan biriydi. Dominic Cummings İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılması yönünde kampanya yürütmüştü. Cummings'in kampanyasının ana sloganlarından birisi Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne üye olmasıyla milyonlarca Türk'ün İngiltere'ye göçeceğiydi. Kampanya kapsamında "Türkiye 76 milyon nüfüsüyla Avrupa Birliği'ne giriyor. Ayrılmak için oy kullan, kontrolü geri al" sloganları yayınlanmıştı.

İngiltere'nin en tartışmalı siyasi figürlerinden biri olan İngiltere Başbakanı Boris Johnson'ın Eski Başdanışmanı Dominic Cummings'in röportajındaki dikkat çekici konulardan biri de bu başlık oldu. BBC muhabiri Laura Kuenssberg, Cummings'e, Türkiye ve 350 milyon sterlin konularını hatırlatarak, "Brexit'i sahte iddialarla mı kazandınız?" sorusunu yöneltti.

2016'daki referandumda Brexit yanlıları İngiltere'nin AB'ye her hafta 350 milyon sterlin ödediği, üyeliğin sona ermesiyle bu paranın sağlık hizmetlerine ayrılacağı iddiasında da bulunmuştu.

Dürüst olmadıklarını kabul etmiyor

Dominic Cummings cevaben, seçmene karşı dürüst olmadıkları yönündeki görüşü kabul etmediğini söyledi. Türkiye'nin üye olmak üzere olduğunu değil, üyelik sürecinde olduğunu söylediklerini savundu.

Cummings, "Sahte iddialarla kazandığımızı düşünmüyorum. AB'nin problemleri ile ilgili dile getirdiğimiz konularda haklı çıktık" dedi.

Dominic Cummings'in bu ifadeleri ara ara gülerek dile getirmesi sosyal medyada tartışılıyor.

The Atlantic yazarı gazeteci Anne Applebaum, "Bu adam Brexit kampanyasını kazanmak için yalanları ve çarpıtmaları kullandı. Şimdi de o yalanları gülerek dinliyor" yorumunu yaptı.

Financial Times: Sırıtarak dinledi!

Financial Times Muhabiri Jim Pickar da Twitter paylaşımında, Cummings'in Türkiye'nin gerçekte üyeliğe yakın olmadığını bildiğine ilişkin soruyu dinlerken "sırıttığını" söyledi.

İngiltere'de aşı karşıtlarına polis müdahalesi

 

AB'den İngiltere'ye 'Brexit' suçlaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dayki21 Temmuz 2021 21:57

    Şebelek maymunu bu.Bundan bizde çok var bugún söylediğini yarın unutan yalan makineleri

  • manyak herif21 Temmuz 2021 16:00

    bu yiğit adam her ne kadar sorulara sırıtarak cevap da verse kanı bozuk hainler kadar türkiye'ye kötülüğü dokunmamıştır diye düşünüyorum.

  • manyak herif21 Temmuz 2021 19:05

    nikimin manyak olması manyakça yorum yapacağım anlamına gelmez.Soyadımın atalarımızın soy ağacından gelme bir soyadı ise ben ne yapabilirirm.bu da senin doğru teşhis ,yanlış yorum yaptığın anlamına gelir seni kınıyorum.yazıklar olsun.

  • oktay doğaner21 Temmuz 2021 18:10

    her yorumun manyak değil de geri zekalı bir beynin ürünü her yerde peydah olup  her seferin dede akım derken bokum diyosun.