E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJohnson'dan Fransa ve Almanya'ya sert eleştiri---

Johnson'dan Fransa ve Almanya'ya sert eleştiri

Johnson'dan Fransa ve Almanya'ya sert eleştiri
23 Kasım 2022 - 22:51 borsagundem.com

Eski İngiltere Başbakanı Boris Johnson, Rusya-Ukrayna savaşından önceki tutumları konusunda Fransa, Almanya ve İtalya'yı sert bir dille eleştirdi

İngiltere'nin eski başbakanı Boris Johnson, Fransa, Almanya ve İtalya'yı, Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının öncesindeki politikalarıyla ilgili eleştirdi. Fransa'ya 'savaş ihtimalini kabullenmeme' suçlaması getiren Johnson, Almanya'yı ise 'Ukrayna'nın hızlı yenilgisini desteklemekle' suçladı.

Johnson, CNN Portekiz'e yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna savaşında Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Ukrayna'nın arkasında durduğunu, hala destek verdiğini, ancak savaştan önce durumun böyle olmadığını savundu.

Eski İngiltere Başbakanı, Batılı ülkelerin Ukrayna-Rusya gerilimine tepkileri konusunda Fransa'ya savaş ihtimalini "son ana kadar kabullenmeme" eleştirisi getirirken, Alman hükümetini de başlangıçta "ekonomik nedenlerle uzun bir çatışma yerine, Ukrayna ordusunun hızlı yenilgisini desteklemekle" suçladı.

Johnson, Almanya'nın bu tutumu için "Bunu destekleyemedim, bunun korkunç bir bakış açısı olduğunu düşündüm. Ancak, onların neden böyle düşündüğünü ve nasıl hissettiklerini anlayabiliyorum." ifadelerini kullandı.

İtalya'nın Mario Draghi yönetimini de eleştiren Johnson, Rus hidrokarbonlarına olan "büyük" bağımlılığı göz önüne alındığında, "basitçe bizim aldığımız pozisyonu destekleyemeyeceklerini" söylediğini belirtti.

Johnson, öte yandan savaşın başlamasının ardından AB ülkelerinin tutumlarının değiştiğini belirterek, "Almanlar, Fransızlar, İtalyanlar, herkes, ABD Başkanı Joe Biden, başka seçeneğin olmadığını gördü. Bu adamla (Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin) pazarlık yapılamazdı." dedi.

Boris Johnson, "Tüm endişelerimden sonra, harekete geçen AB ülkelerini takdir ediyorum. Birlik oldular. Sert yaptırımlar uyguladılar." dedi.

Johnson'ın açıklamalarına ilişkin, CNN'in Fransa ve Alman hükümetine ulaşmaya çalıştığı bildirilirken, eski İtalya Başbakanı Draghi'nin ofisinin açıklama yapmadığı belirtildi.

Boris Johnson yeniden başbakanlık yarışına katılabilir

 

Ukrayna 21 Kasım'da karanlığa gömülecek

 

Mnuchin: Ukrayna konusunda müzakere sürecinin tam zamanı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Recai24 Kasım 2022 07:41

    Purinden korkmayan dünya lideri olabilir, moskovaya gidip gidip dostum putin diyenler değil

  • baran24 Kasım 2022 09:46

    Senin gibi cahillerin yorum yapması seviyeyi hep aşağı çekiyor.  Putin den korkup korkmamak kadar saçma bir ifade olmaz.  Bu ergen aklı 15 yaşında çocuk bile söylemez.  Putin  Türkiye ye ve Türklere dost olduğunu göstermiştir. Hiç bir Rus liderin olmadığı kadar.  Ha senin dilinin altında ne var onu izah et.  Mevzi değiştirp oraya buraya sıçrayıp yumurtlama!  Amerika dan korkmayan dış ilişkilerinde muhalefet Amerikan finoluğu yaparak kuyruk sallarken korkmadan çekinmeden lafını söyleyen bir liderimiz var ister çatla ister patla  zeka özürlü hercai