E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJeopolitik riskler! Fitch Türkiye'nin kredi notunu teyit etti---

Jeopolitik riskler! Fitch Türkiye'nin kredi notunu teyit etti

Jeopolitik riskler! Fitch Türkiye'nin kredi notunu teyit etti
03 Mayıs 2019 - 23:26 borsagundem.com

Türkiye'nin kredi notunu 'BB', görünümünü de 'Negatif' olarak teyit eden Fitch'e göre jeopolitik ve siyasi riskler not üzerinde baskı yaratıyor. Güçlü kamu finansmanı, canlı özel sektör ve milli gelir ekonominin olumlu yanları olarak gösterildi

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, "Türkiye’nin reytingi ve negatif not görünümünü, zayıf dış finansmanını, geniş dış açık finansman gereksinimini, düşük döviz rezervlerini, yüksek net dış borcunu, yüksek enflasyonunu, ekonomik oynaklık geçmişini ve politik ve jeopolitik risklerini yansıtıyor" ifadesine yer verildi.

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin güçlü yanlarına da değinilerek, "Reyting, güçlü kamu finansmanı, geniş ve çeşitlilik taşıyan ekonomisi, canlı özel sektörü, kişi başına gayri safi milli gelir ve aynı gruptaki ülkelerin ortalamasını üzerinde olan insani kalkınma göstergeleri ile destekleniyor" vurgusu yapıldı.

Fitch Ratings'in açıklamasında, geçen yıl yaşanan Türk lirasındaki değer kaybının ardından ekonominin uyum sağladığı belirtilerek, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Yeniden dengelenme ve istikrar yolunda cari açık tarafında sert bir düzeltme gerekiyor. Ekonomik iyileşme görünümü, enflasyon, ekonomik politika uygulaması, bunun kamu finansmanı ve bankacılık sektörüne olan etkisi açısından dikkate değer belirsizlikler mevcut."

Açıklamada, Türkiye ekonomisinin bu yılın sonunda yüzde 1,1 seviyesinde daralmasının beklendiği, ekonominin 2020 yılında ise yüzde 3,1 büyüme ile yeniden canlanmasının beklendiği aktarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • zorba 04 Mayıs 2019 21:19

    bir ülke düşünün nufusunun % 15 i emekli 4 milyon suriyeli bakılıyor son üç yıldır bir fiil resmen savaşıyor elini kah  ARAKANA UZATIYOR kah sudana uzatıyor kah filistine uzatıyor sahtekar fitch bile kötüleri sayıyor ama iyileride itiraf ediyor peki iyi olan kim?ne kokar ne bulaşır italyamı ? beleşçi yunanlarmı yoksa tarihte bile sünepe gibi yaşamış FRANSAMI kim? bunlar bizim şartlarımızda olsalardı emin olunki elli senelik amerikan kolonisiydiler

  • mzd04 Mayıs 2019 14:40

    sıkıldım dandik haberlerden millet can derdinde gelecek derdinde biz hayla amerika rusya avrupa üçgeninde debelenip duruyoz yazık bize

  • Kaçan Grup04 Mayıs 2019 11:42

    Bakın bunların hepsi doğru, bir tanesi yanlışsa söyleyin bilelim. “zayıf dış finansman, geniş dış açık finansman gereksinimi, düşük döviz rezervleri, yüksek net dış borc, yüksek enflasyon, ekonomik oynaklık, politik ve jeopolitik risk”

  • Sinyor04 Mayıs 2019 09:50

    Fitch misin o zaman niye imkb nin %60 dan fazlasina sahipsiniz? Sizi cakallar...

  • Kerim04 Mayıs 2019 02:57

    Cari acigi sıfırlamasak canimiza okuyacak

  • Servergazi04 Mayıs 2019 00:46

    Kamu finansmani canlı özel sektör bir ülkeden daha beklerseniz. Yunanistan gibi her şeyi tuketmekmi gerekiyor

  • 3403 Mayıs 2019 23:51

    Adamlar hakli hala belediye secimiyle ugrasiyoruz suriye akdeniz karisik iran var daha sayalimmi

  • hayat03 Mayıs 2019 23:44

    BU  ...iç , yine tarafsız duramıyor...

  • abuzer03 Mayıs 2019 23:42

    sen git Yunanistan'ın notunu artır dürzü bizimle ne uğraşıyorsun. Yunan'ın ekonomisi çok iyi gidiyeah.