E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemJaponya yabancılara kapıları kapatıyor---

Japonya yabancılara kapıları kapatıyor

Japonya yabancılara kapıları kapatıyor
29 Kasım 2021 - 07:43 borsagundem.com

Japonya Başbakanı Kishida, 30 Kasım'dan itibaren yabancı ziyaretçilerin ülkeye girişlerinin yasaklanacağını açıkladı

Güney Afrika'da ortaya çıkmasının ardından bazı ülkelerde de görülmeye başlayan korona virüsün yeni varyantı Omicron tüm dünyada paniğe yol açarken üst üste seyahat kısıtlama haberleri de geliyor. Japonya Başbakanı Fumio Kishida da yaptığı açıklamada, "Yabacı ziyaretçilerin 30 Kasım'dan itibaren Japonya'ya girişleri yasaklanacak" dedi. 

Kyodo ajansının haberine göre hükümet, Afrika ülkeleri Mozambik, Malavi ve Zambiya'yı "daha sıkı tedbirler uygulanacak ülkeler" listesine ekledi.

Salı gününden itibaren ise tüm yabancılara sınırların kapatılacağı açıklandı.

Bu ülkelerden Japonya'ya ulaşan yolcular, önceden belirli tesislerde 10 gün karantinaya girecek ve bu sürenin 3, 6 ve 10. günlerinde PCR testine alınacak.

Botsvana, Esvatini, Lesotho, Namibya, Güney Afrika ve Zimbabve'ye seyahat öyküsü bulunan yolcuların, bu uygulamaya tabi tutulacağı daha önce duyurulmuştu.

Aralarında Türkiye'nin de bulunduğu çok sayıda ülke, söz konusu varyant nedeniyle Güney Afrika'ya seyahat yasağı uyguluyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika29 Kasım 2021 08:17

    Japonya ve İsrail'de günde 3 kişi korona nedeniyle ölüyor, aldıkları önlemlerle bu seviyeye geldiler. Türkiye'de virüsle  mücadele ciddiyetini kaybetti, Nu(Omicron) varyantı yok denilip korona nedeniyle günde 200 kişinin öldüğü ülkemizde ek önlemler alınmıyor.