E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaJapon hisseleri zirvesini aşacak!---

Japon hisseleri zirvesini aşacak!

Japon hisseleri zirvesini aşacak!
18 Kasım 2013 - 12:01 borsagundem.com

BNP Paribas ve SMBC Nikko Securities'e göre, Japon hisseleri Mayıs'ta kaydettiği bu yılın en yükseğinin üzerine çıkacak

BNP Paribas Investment Partners SA ve SMBC Nikko Securities Inc.'e göre, ABD ekonomisindeki güçlenmenin yeni zayıflatması ve Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin reflasyon politikasının ücret artışına neden olmasıyla Japon hisselerinin Mayıs'ta kaydettikleri bu yılın zirvesini aşacak.

Japon Nikkei 225 Endeksi geçtiğimiz hafta, Fed Başkan adayı Janet Yellen'ın, güçlü toparlanma kaydedilinceye kadar tahvil alımlarının devam edeceğini söylemesi üzerine yüzde 7.7 yükselerek, 4 yılın en büyük kazancını kaydetti. Yüzde 3.1 oranında bir sıçrama, endeksi 22 Mayıs'ta kaydettiği 5.5 yılın zirvesinin üzerine taşıyacak. Yeni geçtiğimiz hafta 2 aydır ilk kez dolar karşısında 100 seviyesinin altına geriledi.

ABD'nin parasal genişlemesinin erinde gecinde sonlandırılacağını, ancak bu olduğunda güçlü ekonomik toparlanma olacağından çok fazla negatif etki göstermeyeceğini söyleyen BNP Paribas'ın Tokyo'daki Japon yatıırm yönetim birimi müdürü Gentoku Kiyokawa, "Japon hisseleri Mayıs'taki yükseklerine doğru tırmanacak ve yıl sonuna kadar o seviyeyi geçecekler" dedi.

Japonya ve ABD'deki politika yapıcıların, büyümeyi öngörülmedik para politikalarıyla desteklemeleri üzerine Tokyo Borsası 2013'te gelişen piyasalar arasında en çok kazanan oldu. Yatırımcıların satış vergisi artışının yerel ekonomi üzerindeki etkilerini değerlendirmesi ve ABD'den gelen güçlü verilerin Fed'in tahvil alımlarının yakın zamanda azaltılabileceğinin sinyalini vermesiyle geçtiğimiz ay ralli olumsuz etkilendi. BNP Paribas'ın tahminleri, Japon hisselerinin çok hızlı ve çok fazla yükseldiğini söyleyen Saison Asset Management Co. ve Sompo Japan Nipponkoa Asset Management Co.'nun tahminleriyle ters düşüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)