E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiJanet Yellen: Biden'ın ekonomi planı işe yarıyor---

Janet Yellen: Biden'ın ekonomi planı işe yarıyor

Janet Yellen: Biden'ın ekonomi planı işe yarıyor
08 Eylül 2022 - 23:06 borsagundem.com

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının "tarihi normlara döndürülmesi" gerektiğini ve vergi reformlarının hükümete kritik yatırımlar için ek mali alan sağlayacağını ifade etti.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, Detroit ziyaretinde ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden'ın ekonomi planının işe yaradığını belirten Yellen, ABD'nin modern tarihinin en hızlı ekonomik toparlanmalarından birini yaşadığını söyledi.

Ancak Amerikalıların yüksek fiyatların günlük bütçelerini ve uzun vadeli tasarruflarını daraltmasından endişe duyduğuna dikkati çeken Yellen, enflasyonun nedenlerinin büyük ölçüde küresel olduğunu aktardı.

Yellen, yönetimin en önemli ekonomik önceliğinin enflasyonla mücadele olduğunu yineledi.

En acil çözülmesi gereken zorluğun son 2 yılın ekonomik kazanımlarından ödün vermeden istikrarlı fiyat ortamına geri dönülmesi olduğunu vurgulayan Yellen, "Uzun vadeli ekonomik istikrarımızı sağlamak için kamu maliyemizi sağlam temeller üzerinde tutmalıyız." dedi.

Yellen, vergi kanununda ve küresel vergi sisteminde ek reformlar yapılmasını savunmak için Enflasyonu Düşürme Yasası kapsamında kurumlar vergisi reformlarının ivmesini artıracaklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Bu, yasal boşlukların kapatılmasını ve yüksek gelirliler ile şirketler için vergi oranlarının tarihi normlara döndürülmesini içeriyor. Bu reformlar, herkesin payına düşeni adil bir şekilde ödemesini sağlayarak, hükümetimize kritik yatırımlar yapmak için ek mali alan sağlayacaktır."

Powell: Kovid olmasaydı bu kadar yüksek enflasyon olmazdı

 

ABD'de bankacılık sektörünün karı 2. çeyrekte azaldı

 

SPK iki şirketin bedelsiz başvurusunu onayladı

 

SPK'dan Gübre Fabrikaları'na para cezası

 

SPK, 5 isme geçici işlem yasağı uygulayacak

 

SPK 20 izinsiz foreks sitesini erişime kapatıyor

 

BİST'ten volatil seyreden 4 hissede tedbir kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )09 Eylül 2022 07:59

    ABD de asıl işleri abd kurumlarının yaptığını görüyoruz. Aklıma gelen. yıllar yılı... Trump zamanında çindeki, abd firmaların ABD ye gelmesi... ne oldu ? Biden zamanında gelmiş ve abd de üretime geçmiş oldular.. Hem teknolojılerini gizlemeyi hemde abd de işsahası açmayı hedef ettiler... Bunları siyasi kaar değil abd urumları ve özel devlet proje planlama pantagon gibi yapılar yaptırttı.. bugunler için yaptıkları kesin.. çünkü FED faiz kararı alıyor, ama iş sahası issizlik düşmüyor :D tesadüf mü ? bence değil. yıllar önce plan program yaparam adım adım ABD ilerleyebiliyor. siyasiler sorumlu görülesede...Bizde nasıl ? ekonomi programa geçiyoruz, programdan mağdur olanlara aaaaa diyip, program mağdurlarına destek çıkıyoruz.. ama program zaten insanları mağdur ediyor :D programın getiriside diğer normal yıllardan farksız ama bedeli daha ağır...