E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıJackson Hole fiyatlanmalarda etkili oluyor---

Jackson Hole fiyatlanmalarda etkili oluyor

Jackson Hole fiyatlanmalarda etkili oluyor
23 Ağustos 2022 - 09:14 borsagundem.com

Dinamik Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende piyasalardaki gelişmeler mercek altına alınıyor.


Piyasalarda Jackson Hole toplantısı öncesinde Fed’in daha da sıkılaşacağına yönelik beklentilerin belirsizliği fiyatlanmaya devam ediyor.

ABD endekslerinde %2,5 seviyesi civarında satıcılı seyri takip ettik. Satıcılı seyirde bilanço dönemine yönelik beklentilerin karşılanamaması da etkili oldu.

Avrupa endeksleri Almanya Dax endeksi öncülüğünde %2,5 seviyesine yakınsayan değer kayıpları görüldü. Otomotiv sektöründe değer kayıplarının ön plana çıktığını izledik. Bölge’de Bundesbank’ın enflasyonun çift hanelere ulaşabileceğini paylaşması Almanya Dax endeksinde etkili olurken bu durum ülkede 70 yılın en yüksek seviyesini işaret etti.

Asya endekslerinin dünkü satıcılı seyrini bugüne taşıdığını görmekteyiz. Sadece Çin sınırlı pozitif seviyede yer alırken bunda Çin MB’sinin konut piyasalarına daha fazla destek vereceği beklentileri etkili oluyor.

BİST100 endeksinde tahvil getirilerinde yükselişin bankacılık endeksini olumlu yansımasıyla birlikte yeni rekor seviyeleri takip ettik. TL bazlı olarak rekorları takip ettiğimiz endekste dolar bazlı olarak Nisan ayında görülen 174$ seviyesinin altında işlem görmekteyiz. Şu anki fiyatlanmalar 170$ civarında gerçekleşiyor. Bu seviyenin aşılması halinde zirve seviyesi olan 174$ seviyesi tekrar test edilebilir. Olası geri çekilmelerde ise 165$ seviyesini takip edeceğiz.

Gün içerisinde global PMI verilerini takip edeceğiz.

BİST100 endeksinde pozitif bir açılış bekliyoruz.

Piyasalar, yoğun veri gündemine odaklandı

 

Yabancıların en fazla alım satım yaptığı hisse senetleri

 

Asya'da metal fiyatları yükseldi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)