E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket Haberleriİzocam, Borsa kotundan çıkmak için pay sahiplerine gidiyor---

İzocam, Borsa kotundan çıkmak için pay sahiplerine gidiyor

İzocam, Borsa kotundan çıkmak için pay sahiplerine gidiyor
14 Mayıs 2019 - 11:20 borsagundem.com

İzocam, Borsa kotundan çıkma kararını pay sahiplerinin onayına sunacak.

BORSAGUNDEM.COM

İzocam, Borsa kotundan çıkma kararını pay sahiplerinin onayına sunacağını duyurdu. Şirketin borsadan çıkma konusunu değerlendirmesinin nedeni olarak olarak, fiili dolaşımdaki pay oranının (yaklaşık %4,93) oldukça düşük olmasıyla işlem hacminin oldukça sığ olmasının pay fiyatı üzerindeki olumsuz etkilerinin yanında bir borsa şirketi olmasının ortaya çıkardığı önemli operasyonel zorluk ve maliyetler olarak gösterdi.

İzocam, olağanüstü genel kurulunca borsa kotundan çıkmaya ilişkin karar alınması halinde, şirketin Kamuyu Aydınlatma Platformunda duyurduğu tarihten önceki, (açıklama yapılan tarih hariç olmak üzere), otuz gün içinde Borsa'da oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması olan 20.12 TL pay alım teklifi fiyatı önerilmesi gerektiği açıklandı.

Şirket'ten konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi: "Şirketimiz ana ortağı İzocam Holding A.Ş.'nin, Şirketimiz sermayesindeki payının 23.324.476,84 TL, pay oranının ise yaklaşık % 95,07 olduğu ve bu suretle Şirketimizin oy haklarının %95 'inden fazlasına sahip olduğu belirtilerek, fiili dolaşımdaki pay oranının (yaklaşık %4,93) oldukça düşük olması ve Borsa Istanbul A.Ş'deki işlem hacminin oldukça sığ olmasının pay fiyatı üzerindeki olumsuz etkilerinin yanında bir borsa şirketi olmasının ortaya çıkardığı önemli operasyonel zorluk ve maliyetler nedeniyle borsa kotundan çıkılması hususu Şirketimiz yönetim kurulu tarafından değerlendirilmiştir. Sonuç olarak Yönetim Kurulumuz Türk Ticaret Kanunu 390/4 kapsamında elden dolaştırma yöntemiyle 1- Sermaye Piyasası Kurulu'nun ("SPK") II-23.1 sayılı "Önemli Nitelikteki İşlemlere İlişkin Ortak Esaslar ve Ayrılma Hakkı Tebliği" ve diğer ilgili düzenlemeleri uyarınca, şirketimizin Borsa kotundan çıkarılmasına, 2- Şirketimiz pay sahiplerinin bu süreçteki yasal haklarının korunması ve temininin gözetilmesine, 3- Borsa kotundan çıkma kararının 13/6/2019 tarihinde yapılacak Olağanüstü Genel Kurul toplantısında pay sahiplerinin onayına sunulmasına, 4- Şirketimiz genel kurulunca borsa kotundan çıkmaya ilişkin karar alınması halinde, olağanüstü genel kurul karar tarihinden itibaren en geç 5 iş günü içerisinde kottan çıkmak amacıyla tarafından Borsa İstanbul'a başvuruda bulunulmasına, İzocam Holding A.Ş. tarafından ise aynı süre içinde Şirketimiz diğer ortaklarına yönelik zorunlu pay alım teklifi yükümlülüğünün yerine getirilmesi amacıyla SPK'ya başvurması ve gerekli yasal işlemlerin icrası hususunda ana ortağımız İzocam Holding A.Ş.'ye bilgi verilmesine, 5- Şirketimiz olağanüstü genel kurulunca borsa kotundan çıkmaya ilişkin karar alınması halinde, İzocam Holding A.Ş. tarafından şirketimiz diğer ortaklarına, beher 1 Kuruş nominal değerli İzocam Ticaret ve Sanayi A.Ş. payı için, işbu yönetim kurulu kararının şirketimiz tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformunda duyurulduğu tarihten önceki, açıklama yapılan tarih hariç olmak üzere, otuz gün içinde Borsa'da oluşan düzeltilmiş ağırlıklı ortalama fiyatların aritmetik ortalaması olan 20.12 TL pay alım teklifi fiyatı önerilmesi gerektiği, 6- Şirketimizin borsa kotundan çıkması işlemlerinin takibi, yürütülmesi ve gerekli mercilerden ilgili izinlerin alınması ile anılan sürecinin sonuçlandırılması hususunda şirket yönetiminin görevli ve yetkili kılınmasına, oy birliği ile karar verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Denetim15 Mayıs 2019 08:04

    Denetimden kaçmak istiyor olabilir mi? Küçük ortakların haklarını kim savunacak?

  • Volkan15 Mayıs 2019 05:59

    Ufak şirketlere profosyonel olarak ortak olan özel girişim sermayesi şirketlerine teşvikler artırılmalı. Yani İzocam da haklı, tüketim şirketi olsa adı geçer reklam olur ama inşaatçıların bildiği global bir şirketin Türkiye şubesi konumunda. Her türlü özel bilgisini de KAP da yayınlıyor, faydadan çok zararı oluyordur. Profosyonel şirketler ortak olsa ve onlar halka açılsa hem hissedarlar hem de bu tip gizliliğe önem veren şirketler rahat eder, sermaye tabana yayılır.

  • JBT 14 Mayıs 2019 23:19

    İyi olur.....

  • KILIÇ14 Mayıs 2019 21:27

     BU BENZER ÇOK SAYIDA HİSSE BORSA KOTUNDAN ÇIKARTILMALI ZATEN AMAÇLARIDA VURGUN VE SOYGUN YAPMAKTI DURMASI HATA HEMEN ATILMALI.

  • Küçük yatırımcı14 Mayıs 2019 14:24

    SPK küçük yatırımcının haklarını korumalı reddetmeli. Zaten küçük yatırımcı kalmadı borsada yerli sermaye ve yerli ortakların hakları korunmalı %98 oranına ulaşmadan çıkamaz zaten. küçük yatırımcı hakları SPK ya emanet

  • borsatör14 Mayıs 2019 14:12

    30 gün değil. 5 yıla kadar olan ortalamalardan hangisi yüksekse ona bakılacak. takribi 25-26 TL'ye denk gelir. SPK ancak öyle ok der.

  • glbmd zede14 Mayıs 2019 13:33

    darısı glbmd belki kottan çıkar yukselir.bu nedir 9 yıldır düşermi bir hisse...ayıptır be

  • b.kemancı14 Mayıs 2019 13:33

    50tl. den al verelim .ne 21.25 ,imiş spk oyuna gelme cüzdan la vicdanı ayır .

  • usd14 Mayıs 2019 12:47

    Dolar aldik elimiz yandı ne yapalim..