E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemİYİ Parti'li Ağıralioğlu: EYT konusunda hak mağduriyeti var---

İYİ Parti'li Ağıralioğlu: EYT konusunda hak mağduriyeti var

İYİ Parti'li Ağıralioğlu: EYT konusunda hak mağduriyeti var
27 Kasım 2019 - 17:46 borsagundem.com

İYİ Parti Sözcüsü Yavuz Ağıralioğlu, "EYT konusunda hak mağduriyeti olduğunu düşünüyor ve samimi çözüm önerilerimizi her fırsatta dile getiriyoruz" dedi.

İYİ Parti Sözcüsü Ağıralioğlu, parti genel merkezinde, gündeme ilişkin değerlendirmede bulundu. Parti olarak öğretmenlerin problemlerinin takipçisi olduklarını belirten Ağıralioğlu, "Biz İYİ Parti olarak ücretlisi, sözleşmelisi, atanamayanı ile bütün öğretmenlerimizin problemlerinin ve hak taleplerinin daima takipçisiyiz. Bir milletin ayağa kalkmasının evvela eğitim sayesinde olacağını bilen şuurla siyaset yapıyoruz ve öğretmenlerimizin, eğitim camiamızın problemlerini memleketimizin en önemli meselesi olarak görüyoruz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili sözlerini hatırlatan Ağıralioğlu, "EYT konusunda bir hak mağduriyeti olduğunu düşünüyor ve samimi çözüm önerilerimizi de her fırsatta dile getiriyoruz. Ekonomimiz için bir yük olduğu da doğrudur lakin fedakarlığı siz yapmazsanız vatandaşınızdan bunu bekleyemezsiniz. AK Parti dahil bütün partilerin 'Çözeceğiz' diyerek söz verdikleri bu durumun Sayın Cumhurbaşkanı'nın geçtiğimiz haftaki beyanatlarıyla çıkmaza sürüklenmesini ise üzülerek izlemekteyiz. Halbuki devlette devamlılık esastır ve siyasetçiler bir söz vermişlerse arkasında durmak mecburiyetindedirler" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bağrıyanık29 Kasım 2019 01:48

    Ben 1992 de prim ödemeye başladım,o zaman bana devlet 5000 gün prim öde emekli ol,8500 gün prim ödedim yani %70 daha fazla vede son 6 yıl tavandan yatırdım,şuan işsizim,iş bulamıyorum 2 çocuğum var ne emekliyim,ne bir gelirim var,birde ceza keser gibi sağlıktan yararlanamıyorum,iktidar sahipleri samimi oluuuun diye mitingler de atıp tutuyor sadece,kendi kurdukları sadet zincirinde bir güzel yaşıyorlar.Bir inin aşağı ayağınız yere bassın önce,bi halka karışın evleri gezin insanlar aç,çaresiz, çokluğuyla çocuğuyla intihar ediyor ,biraz samimi oluuuuuun.

  • Taşeron işçileri28 Kasım 2019 21:38

    Memur zaten hiç emekli olmak istiyor .5750 maaş ,emekli olmak isteyen kesim 2500tl ye çalışan kesim

  • Göktürk27 Kasım 2019 23:19

    60 yaş 7200 prim ya primi düşürün yada yaşı yazık milletimize bizler emekli olana kadar belirledikleri primin üstüne zaten çıkılıyor milletin zekasıyla aklıyla dalga geçiliyor prim belirledikleri oranın üstüne çıkarsa birde emekli maaşı düşüyor tavan düşükse

  • Cihan İpekçiler27 Kasım 2019 22:39

    Mesele emeklilik yaşı değil arkadaşlar. 1999 da çıkan bir kanun var. Kanunlar bildiğim kadarı ile geriye işletilemez. 1996 da sigorta girişim var. Ben o gün sigortalı olduğumda 25 yıl sonra bilmem kaç gün prim ödemek koşulu ile emekli olabileceğimi biliyordum. Ama sonradan kanunla bunu değiştirdiler. Örneğin geçen hafta geliri 500 binden fazla olanlardan %40 vergi alınması kanunlaştı. Futbolcular da buna dahil oldular. Ancak 01.11.2019 tarihinden önceki sözleşmeleri kapsamıyormuş bu uygulama. Neden çünkü geriye dönük kanun işletilemez. O zaman SGK emeklilik olayında neden 1999 dan öncekilerin şartlarını değiştirdi diye sormak lazım. Asıl düzeltilmesi gereken şey budur. Yoksa kimse ülkemizin zararına olan bir şeyi istemez. Kimse 40-45 yaşında emekli olmak da istemez. Ama bir hak varken elden alınması da doğru değil. Artı emekli edilecekleri şartlı emekli edebilirler. Başka bir işte çalışmamak koşulu ile gibi. Bu sayede açılacak yerlere de genç işsizler alınabilir. 

  • Eyt mağduru27 Kasım 2019 22:00

    40 yaşımıza geldik hâlâ çalışalımmı bunca sene çalıştık yeter biraz da devlet bize çalışsın

  • ferat27 Kasım 2019 18:33

    reis 46 yaşında emekli olmuş bizi görmüyor

  • Halil27 Kasım 2019 21:14

    Türkiye gerçekleri önemli kişi gerçekleri değil